^
A
A
A

A borotválkozás utáni irritáció a bikini zónában

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Szinte minden nő szembesült azzal, hogy megszabaduljon a felesleges szőrtől. Borotválkozás - mi lehet könnyebb és gyorsabb? De gyakran az irritáció az eljárás után nem tart sokáig várni. Különösen akkor, ha olyan helyszínekről van szó, amelyek érzékeny és érzékeny bőrűek. Az irritáció borotválkozás után a bikini zónában sok hölgynek kellemetlen érzést okoz.

Miért jelenik meg az irritáció? Ez a bőrreakció normális. Végtére is, az éles borotva nem csak vágja a hajat, hanem a bőrrészecskéket is. A bikini zónában történő borotválkozás utáni irritáció oka a bőr mechanikai károsodása, ami a sérült terület véráramlását okozza, és ennek következtében bőrpír keletkezik. Kénytelenség és csúnya megjelenés - ez nem a fő probléma az eljárás után. Sérült bőr sérült hajhagymával nyílt út fertőzések esetén, ami sokkal nehezebb megszabadulni, mint az irritáció megelőzésére.

Hogyan lehet eltávolítani az irritációt borotválkozás után a bikini zónában?

És mégis, a vörösség már megjelent, és valamit meg kell tenni.

A receptuális bőr gyorsabban meggyógyul, ha olajos keverékkel kezelik . Nagyon egyszerű előkészíteni. Keverj össze egy evőkanál alapolajat - olíva, szezám vagy más - 1 csepp illóolaj teafa. Ez a megoldás hosszú időn át felszívódott az alkalmazás után, de a hatás nem lesz sokáig. És ha a bőr nem túl fogékony, a teafaolaj tiszta formában alkalmazható. De ezt pontosan meg kell tennie, csak a kis területeken, egy pamut törlővel.

Az irritáció eltávolítása a bikini zónában segít a gyógynövényeknek, amelyek bármely gyógyszertárban megtalálhatók: kamilla, menta vagy nyírlevél. A növények bármelyikének kivirása abszolút biztonságos és hatékony a harcot követő irritáció ellen. Elég, hogy nedvesítse a szalvétot a húslevestől, és röviden hozzáfűzi a sérült bőrhöz.

A bikini zónában borotválkozás után borotválkozáshoz használt otthoni jogorvoslatok között volt egy hely a szokásos aszpirinnek. A borotválkozás előtt az aszpirin tablettát el kell zúzni és kis mennyiségű vízzel keverni kell egy puha konzisztenciához. Ezután a nedvszívó masszázsmozgással a bőrre kerül. Ezután a nedvét leöblíthetjük és borotválkozhatunk. Az eljárás után a bőrt vízperoxiddal kezeljük.

Gyorsan távolítsa el a gyulladást, amely glikolos vagy szalicilsav, aloe és boszorkány mogyoró tartalmaz. A gyógyszertárban megfelelő összetevőket vagy permeteket választhatunk.

A hízott szőrszálak jelenlétében fellépő irritáció leginkább antiszeptikus krémekkel kezelhető . Például Aktovegil, Solkoseril vagy Malavit. Ezek a krémek enyhítik a gyulladást és megelőzik a baktériumok fejlődését.

Ha az irritáció hosszú ideig nem képes önállóan megbirkózni, itt az idő a bőrgyógyászra. Az orvosok általában javasolják a szteroid kenőcsök használatát, amelyek gyógyító hatással bírnak. Például hidrokortizon kenőcs. A kenőcs közvetlenül a borotválkozás után kerül a bőrre. A kortizon, amely a hatóanyag összetételében található, eltávolítja az irritációt, szűkíti a véredényeket, és nem olyan gyorsan áramlik az irritált bőrre. Ne felejtse el, hogy szteroid krémekkel óvatosnak kell lenni, hogy ne használjon kontrollt.

Bővebben hogyan lehet megszabadulni az irritációtól a borotválkozás után?

Javaslataink alapján könnyedén megbirkózhat a bikini zónában borotválkozás után fellépő irritációval és félénk félénk, vagy divatos fürdőruhában!

Hogyan lehet megelőzni a bőrirritációt borotválkozás után?

  1. Módosítsa a gépet. Először győződjön meg róla, hogy a gép pengéi élesek. Ha a pengéket már használják egy ideig, és tompa lesz, a gép többet hajlik a hajszálaknál, mint az ívek. És a gépen reprodukálják a baktériumokat, súlyosbítva a helyzetet. Ügyeljen a borotválkozási tartozékok minőségére. Az ismeretlen gyártók kopeck gépek, még újak is, károsítják a bőrt és irritációt okoznak.
  2. Óvatosan borotválkozás. Ne ismételje meg az egyik szakaszt egy borotva, és mozgassa a haj növekedésének irányába. Működni a gép túlzott nyomása nélkül. Minél rövidebb a bőrrel való érintkezés, annál kisebb a vörös foltok kockázata.
  3. Csökkentse az eljárások gyakoriságát. Borotválja a bikinit zónát nem többször hetente 2-3 alkalommal: a borotva gyakori használata durva bőrt okoz, melynek nincs ideje helyreállítani. Valószínűleg kisebb irritáció lép fel, ha betartja ezt az ajánlást.
  4. Készítse elő a bőrt az eljárásra. Ehhez borotválja a zuhanyt, amikor a bőr eléggé párolt, és a szőrszálak enyhülnek - így a borotválkozás kevésbé károsítja a bőrt. Ha nincs lehetőség a zuhanyozásra, akkor elegendő törölközőt alkalmazni a bőrre több percig borotválkozás előtt. Az eljárás végén hideget kell alkalmazni, amely szűkíti a pórusokat és tonizálja a bőrt.
  5. Hámozzon le. A hámlasztó szer óvatosan eltávolítja az elhalt hámsejteket. A súrolás kiváló megelőzést nyújt nemcsak az irritációk, hanem a szőrszálak elszaporodásának is.
  6. Speciális eszközök használata. Ha a bikini zónában borotválkozás után erősen irritál, akkor nem elég a két korábbi ajánlás korlátozására. Használj speciális kenőcsöket és krémeket az érzékeny bőrre, ami ismét szépvé teszi a bőrét.
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.