^
A
A
A

A bőr enzimjei

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

In vivo előfordul minden második sor kémiai átalakítások - komplex molekulák bonthatók egyszerűbb anyagok, egyszerű anyagokat szintetizáljuk a komplex molekulák, a felszabaduló energia a kémiai reakciók, hővé energia vagy mozgás energia az izmok, stb Ha mindezek a reakciók spontán lépnek fel, akkor a test egy alkimista lombikává változik, amely minden másodpercben felrobban. Néhány reakció lassan elromlott volna, míg mások ellenkezőleg, gyorsan ellenőrizetlen robbanásra engednék. A koronát annak biztosítására, hogy a reakciókat a megfelelő sorrendben végezzük, a megfelelő sebességgel és melléktermékképződés nélkül, speciális molekulákat, enzimeket figyeljünk meg.

Az enzim egy tapasztalt találkozó szerepet játszik, aki házasságot szervez, ahol az események természetes természetében nem lesz sikeres esély. Mindegyik enzim egyetlen reakcióra specializálódik. A reakció során az enzimet nem fogyasztják, és az alapmolekulát a kémiai transzformációs útvonal mentén végül visszatérik eredeti állapotába. A bőrben számos enzim található, amelyek alapján a megjelenése függ.

Például:

  • antioxidáns enzimek, amelyek védik a bőrt a szabad gyököktől, a kataláz, a szuperoxid-diszmutáz (SOD), a lutazon-peroxidáz;
  • tirozináz, ami szükséges a melanin szintéziséhez;
  • olyan enzimek, amelyek lebontják a szaruhártya hornyai közötti méretek közötti kapcsolatokat (a skála méretének a bőrfelszínről történő skálázásának sebessége az enzimek aktivitásától függ);
  • enzimek, amelyek elpusztítják a dermis intercelluláris anyagát, - kollagenáz, elasztáz, hialuronidáz stb.
  • reduktáz - olyan enzim, amely a tesztoszteront aktív formává alakítja (dihidrotesztoszteron).

A faggyúmirigyek szekréciójának intenzitása ezen enzim aktivitásától függ. Jellemzően az enzim egy nagy fehérjemolekula (apoenzim) és egy kis funkcionális csoport vagy aktív centrum (koenzim )ből áll. Számos enzim aktív központjában fémionok - cink, mangán, szelén, vas, réz. Az aktív központba bejutó ionok nélkül az enzim nem képes működni. Például a szelén hiánya zavart okoz a glutation-peroxidáz antioxidáns enzim munkájában. A koenzimek sok vitamin, ezért még a könnyű hypovitaminosis, nem is beszélve a súlyos beriberi-ről, megzavarja a fontos enzimrendszerek működését.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.