^
A
A
A

Általános kozmetológiai hatások

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Jelenleg, kezelésére különböző bőrgyulladások, a bőrgyógyászatban használata következő csoportok a gyógyszerek: antimikrobiális, antifungális és antivirális szerek, kortikoszteroidok, antihisztaminok, retinoidok kevésbé citosztatikus és immunszuppresszív gyógyszerek. Abból a célból, korrekció különböző hormonális zavarok akne, rosacea, bőröregedés, klimaxos használat, tesztelés után egy nőgyógyász endokrinológus vagy endokrinológus, orális fogamzásgátlók anti-androgén hatás hormonpótló kezelés és más gyógyszerek. Amikor pácienseknek adják fontos tisztázni allergiás történelem, és a teljes hatást tisztában kell lenniük a gyógyszerkölcsönhatások (potenciálisan veszélyes gyógyszer kombinációk) kinevezését bizonyos alapok. Ezek közé tartozik a kombinációi antihisztaminokkal és altatók, nyugtatók, altatók és neuroleptikumok (klórpromazin) vagy a kettő kombinációja szulfonamidokat orális antidiabetikumok, diamino-difenil-szulfon metotrexáttal és rifampicin, az izotretinoin A-vitamin és az antibiotikum tetraciklin és mások. Nem szabad hozzárendelni glükokortikoid hormonok, vakcinák, anesztetikumok és szimpatomimetikumok (adrenalin, efedrin), és a szalicilátok - indometacin, metotrexát, 6-merkaptopurin és a szóbeli és ntikoagulyantami.

A hagyományos dermatológiai készítmények mellett a vitaminok, a makro- és mikroelemek, az antioxidánsok, az immunmodulátorok széles körben használatosak a kozmetikában.

Kutatási és gyakorlati tapasztalat az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják magas hatásfok azt jelenti, orális, megfelel az úgynevezett „szépség fogalma belülről.” A funkcionális állapota a bőr, haj, köröm legnagyobb hatást vitamin, B1, B2, B6, B12, C, H (biotin), PP és mások, valamint a makro- és nyomelemek: cink, kalcium, réz, a szilícium és mások. Ebben az összefüggésben, hogy most már elég széles körben használt gyógyszerek kombinációjával, beleértve a különböző vitaminok és ásványi anyagok.

Különös szerepe van a bőr öregedésében, a szárazság megjelenésében és a megnövekedett transepidermi vízvesztésben, ami a szervezet telítetlen zsírsavhiányának tulajdonítható. Ebben a tekintetben, ezeknél a feltételeknél felírják az omega-zsírsavat tartalmazó gyógyszereket.

Széles körben használt parapharmészi készítmények Különösen ismeretes, hogy a standard étrend antioxidánsokkal történő kiegészítése kompenzálhatja a test öregedésből eredő szabad gyökök elleni védekezés hiányosságait.

Az antioxidáns hatás volt megfigyelhető különböző csoportok gyógyszerek: karotinoidokat (béta-karotin, likopin, stb), flavonoidok, aszkorbinsav, tokoferol (E-vitamin), bizonyos enzimek (szuperoxid-dizmutáz, kataláz, stb). Ezek a gyógyszerek számos kombinációs gyógyszer részét képezik.

Az exogén melatonint antioxidáns szerként is használják. Ismeretes, hogy ez az anyag az emberben az epifízisben keletkezik - a neuroendokrin szerv, amely szoros kapcsolatban áll a hypothalamus és a perifériás endokrin mirigyekkel. Ezért melatonint írnak fel az öregedő szervezet cirkadián rendszerének helyreállítására. A gyógyszert ajánlott a nap korai sötét fázisában tartani, szabályozza az alvászavar zavaros ritmusát.

Endogén fotoprotektív célokkal, valamint a bőr mesterséges színezésére előírtak olyan gyógyszereket, amelyek tartalmaznak egy lipochromot, mint a karotint.

A jelenlegi anti-kor kozmetikumok használt peptid bioregulators tsitaminov. Tsitaminy természetes protein komplexek, nukleinsavak, nyomelemeket, ásványi anyagokat (réz cink, magnézium, mangán, vas, foszfor, kálium, kalcium, nátrium és más vitaminok (tiamin, riboflavin, niacin, retinol-acetát, a-tokoferol). Tsitaminy lehetővé teszik, hogy stimulálják a differenciálás és funkciója a különböző sejtpopulációk nirovanie például, hogy aktiválja a szintézis a kollagén és elasztin használt hondramin, Bio-szabályozása hajók -. Vazolomin, máj és hasnyálmirigy - pankramin, pajzsmirigy funkció Elez - tiramin, mellékvese - suprenamin hatékony eltávolítása anyagcsere termékek a húgyutak -. Renisamin alkalmazott gyógyszerek hegek kezelésére, acne, megelőzésére és korrekciójára bőröregedés jelei Adagolás -. 2 tabletta egyes tsitaminy 2-3 alkalommal egy nap 5 10 perccel az étkezés előtt.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.