^
A
A
A

Repcetés és STD (szexuális úton terjedő fertőzések)

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az összes bűncselekmény szexuális jellegű erőszakos közösülés óta használják a feministák példaként az uralom és diktat férfiak a nőkkel szemben. Itt jött a szélsőséges szempontból, amely szerint a nemi erőszak - nem szexuális bűncselekmény, de ahogy a nők alárendeltségét a társadalomban, férfi vezet. Az ilyen gondolkodás példája az a kijelentés, hogy "bármely ember megerőszakolhatja". Ezt a nézőpontot bizonyos mértékben megerősíti a nemi erőszak háborúban történő használata. Ennek alátámasztására állítást támasztja alá az a tény, hogy általában kevesebb szexuális ragadozók korábbi ítéleteket szexuális bűncselekmények, de a magas árak az erőszakos bűncselekmények. A nemi erőszakkal kapcsolatos attitűdök tanulmányozása a nemi erőszakról szóló mítoszok széles körére utal. A szexuális bántalmazók besorolása nem képes kielégítő leírni a szexuális bántalmazók többségét. Valószínűleg ez az oka, hogy a bántalmazók jelentősen különböznek nagyobb mértékben, mint például a pedofilok vagy elkövetők vérfertőzés. Az egyszerűsített pozíciók szexuális ragadozók is nagyjából osztva, amelyek esetében a cselekmény repce része a szexuális fantáziák, és előbb-utóbb rájönnek, és azok, akiknek a törvény a nemi erőszak olyan cselekmény, a nők elleni erőszak és a szexuális közösülés van egy nő megaláztatásának formája és önmagáért való benyújtása.

1973 és 1985 között a rendőrségnél regisztrált nemi erőszak 30% -kal nőtt. 1986 és 1996 között a nők számát minden évben 2,288 és 6,337 között megerőszakolták 1997-ben. Az erőszak a rendőrség által nyilvántartott erőszakos bűncselekmények 2% -át teszi ki, ami az összes nyilvántartásba vett bűncselekmény 7% -át teszi ki.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Az eset leírása

Egy 30 éves férfi, aki úgy vélte, hogy ártana a nők személyes életében való rossz bánásmódja, úgy döntött, hogy börtönbe kerül a rabság miatt. Számos olyan női nemi erőszakot követ el, amelyet önkényesen választott az utcán. Ugyanakkor elrejtette az arcát maszk alatt, és kést vágott az áldozatokkal. Miután nyolc erőszakot követett el, letartóztatták és elítélték. Börtönbüntetésre ítélték. A bebörtönzése alatt sikeresen befejezte a szexuális bűncselekmény elkövetőjének büntetés-végrehajtási rendszerben történő kezelését.

Egy 25 éves fiatalember fantáziája volt egy ismeretlen nőnek az utcáról történő elrablásáról, összekapcsolva és megerőszakolásával. Korábban telefonbeszélgetéseket hallott a rossz minőségű tartalmakról. E fantáziák hátterében maszturbálta és gyakran utazott az autójába, maszkra borította az arcát, kötélen és késsel. Egy nap egy magányos nőt látott egy buszmegállóban, és megpróbálta elrabolni, késsel fenyegetve. Kísérlete kudarcot vallott, és letartóztatták és megpróbálták elrablását. Bár tagadta a bűncselekmény szexuális indítékait, a bíróság, figyelembe véve a múltbéli történelmét és a vele együtt talált tárgyakat, szexuális motívumok mellett hajolt. Hat év börtönre ítélték. A börtönben a szexuális bűncselekmények elkövetőinek kezelésére irányuló programban való részvételt vizsgálták, és ezzel kapcsolatban a pénisz pletizmográfiáját végezték. A teszt során megdöbbentette a saját izgalom fokát az erőszak és a nemi erőszak képében. Ennek eredményeként képes volt tudatosan elfogadni bűnei valódi motívumát, és sikeresen befejezte a szexuális bűnelkövetők kezelési programját. Kiadását követően felkérést kaptak arra, hogy továbbra is részt vegyenek egy közösségi alapú kezelési programban, és ez feltétele volt egy autó vezetési jogának megszerzéséhez.

Azonban a két leírt csoport a szexuális bántalmazók kisebb része. Az elmúlt években egyre inkább felismerték az úgynevezett "dátummegszakítást" (nemi erőszak). A nemi erőszakra vonatkozó ítéletek 30% -os növekedése 1973 és 1985 között az áldozatok által ismert és gyakran az áldozat otthonában elkövetett erőszakos cselekmények számának növekedésével jár együtt. Ugyanakkor csökkent az "idegenek által elkövetett nemi erőszak" és a csoportos nemi erőszak száma. A gyermekek és az idősebb nők elleni bűncselekmények száma változatlan maradt. A kutatás szerint a Belügyminisztérium 1989-ben, a látszólagos növekedés ebben az időszakban a nemi erőszak által elkövetett barátok és az áldozatok rokonai, volt köszönhető, nem annyira, hogy a növekedés a bűncselekményért, hány állítólagos nemi erőszak a rendőrségnek. A nemi erőszak nyilvántartásba vételének emelésének okai a rendőrség és a bíróságok munkájának javításával jártak, a nők esetében pedig a nemi erőszakról számoltak be. 1989 óta a nemi erőszak száma 170% -kal nőtt, és ez a tény még mindig részben a rendőrségben elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos nyilatkozatoknak és nyilvántartásnak tulajdonítható.

A szexuális zaklatások foglyainak tanulmányozása során a szexuális bűncselekmények elkövetése alatt elítéltek közül megemlítik a sorozatos bűnelkövetők lehetőségeit, illetve az idegenekkel szembeni bűncselekményeket. A szerző csökkentette a bűncselekmények alanyait négy csoportba:

 1. A pszichoaktív anyagokat visszaélő szexuális bántalmazók impulzívek és a múltban nagy arányban szexuális bűncselekményeket szenvednek.
 2. Szexuális bántalmazók, akik aktívan élnek az áldozattal szembeni fizikai erőszakkal - ezek a személyek gyakran sorozatgyilkolók, ok nélkül használnak erőszakot, és közöttük a paraphilia szintje nő.
 3. "Szocializált misogynisták", akiknek 20% szexuális támadást követett el. Az általuk elkövetett bűntettek között gyakoribb az anális szex és az áldozatok fizikai bántalmazása.
 4. Nem inicializált szexuális bántalmazók, akik hajlamosabbak voltak viselkedési rendellenességek és agresszió kialakulására gyermekkorában. Nagyobb valószínűséggel a soros bűnözők közé tartoztak (második csoport). A nemi erőszak egyharmada rablásként kezdődött, és a nemi erőszak 42% -a szexuális zavarokat okozott.

Különös aggodalomra ad okot a szexuális bántalmazók - szadisták, és ennek megfelelően a szadista szexuális fantáziák szerepe az elkövetett bűnökben. Grubin azt javasolta, hogy a szadista szexuális fantáziákban élő férfiak esetében a végrehajtásukra vonatkozó kísérletek prediktív tényezői a társadalmi és érzelmi elszigeteltség tényezői. Meggyőző érv szól: az elszigeteltség középpontjában az empátia frusztrációja áll. Az empátia rendellenessége két összetevőből áll: a mások érzéseinek felismeréséről és az érzelmi válaszra. Az egyik vagy mindkét komponens zavara szadista szexuális fantáziák reakciójához vezethet. Ennek a rendellenességnek az etiológiája lehet szerves és a fejlődéshez köthető.

Az ebben a cikkben foglalt ajánlások csak a szexuális úton terjedő fertőzések azonosítására és kezelésére korlátozódnak, valamint azokat a feltételeket, amelyeket gyakran megfigyelnek az ilyen fertőzések kezelésében. A kézhez vett adatok nyilvántartásba vételének és az igazságügyi vizsgálat, a lehetséges terhességi esetek kezelése, valamint a mentális és fizikai trauma kezelése céljából végzett mintavétel lefedettsége nem tartozik e kézikönyv feladatai közé. A meglévő fertőzéssel szexuálisan aktív felnőtteknél a nemi erőszak utáni szexuális megbetegedések felderítése általában fontosabb a pszichológiai és orvosi ellátás biztosítása a betegek számára, nem bírósági célokból.

Trichomoniasis, chlamydia, gonorrhoea és bakteriális vaginosis leggyakrabban a nemi erőszakban szenvedő nőknél diagnosztizáltak. Mivel ezeknek a fertőzéseknek a prevalenciája magas a szexuálisan aktív nők között, a nemi erőszak után történő azonosítása nem mindig jelenti azt, hogy a nemi erőszak eredménye. A klamidia és a gonokokkusz fertőzések különös figyelmet igényelnek, mivel emelkedő fertőzést okozhatnak. Ezenkívül fennáll a vírusos hepatitis B fertőzés lehetősége is, amelyet meg lehet előzni a nemi erőszak után végzett vakcinázással.

trusted-source[9], [10]

A nemi úton terjedő fertőzések vizsgálata

trusted-source[11], [12]

Elsődleges vizsgálat

Az elsődleges vizsgálatnak az alábbi eljárásokat kell tartalmaznia:

 • Kultúra vizsgálata az összes penetrációs helyről vagy esetleges penetrációról származó N. Gonorrhoeae és C. Trachomatis mintákról.
 • Ha a klamidia kimutatására szolgáló tenyésztési tesztek nem állnak rendelkezésre, nem kulturális tesztek szükségesek, különösen a DNS-amplifikációs tesztek, amelyek elfogadható helyettesítőként szolgálnak. A DNS-amplifikációs teszteknek nagy érzékenységük miatt vannak előnyei. Ha nem-kulturális teszteket alkalmaznak, akkor a pozitív vizsgálati eredményt egy másik, más diagnosztikai alapon alapuló teszten kell megerősíteni. Az IFA és az UIF nem ajánlott. E tesztek használatakor gyakran kapnak hamis negatív és néha hamis pozitív eredményeket.
 • Nedves előkészítés és tenyésztési vizsgálat T. Vaginalis-on. Ha hüvelyi vagy kellemetlen szag van, akkor a nedves készítményt meg kell vizsgálni a BV jelek vagy az élesztőgombák által okozott fertőzések esetén is.
 • A HIV, a HSV és a szifilisz azonnali szérumvizsgálata (lásd a megelőzést, a HIV-kockázatot és a nyomonkövetést 12 héttel a nemi erőszak után).

Nyomon követési vizsgálat

Noha az erőszakos cselekményt követő első héten panasz miatt erőszakos megerőszakolt személy gyakran nehéz, egy ilyen vizsgálat alapvető fontosságú a) a STD-k fertőzésének észlelése a nemi erőszak alatt vagy után; b) a hepatitis B elleni immunizációra, ha szükséges; és c) egyéb STD-k teljes tanácsadását és kezelését. Ezért ajánlott a nemi erőszak áldozatait megvizsgálni és nyomon követni.

trusted-source[13], [14], [15]

Nyomon követési vizsgálat a nemi erőszak után

A nemi erőszak után 2 héttel meg kell ismételni a szexuális úton terjedő fertőzések vizsgálatát. Mivel a nemi erőszak csapdába a szervezetben a kórokozók nem tudnak szaporodni elegendő mennyiségben előállítani pozitív laboratóriumi vizsgálatok eredményeit az első vizsgálat, majd 2 hét múlva meg kell ismételni kulturális kutatás, a tanulmány a nedves készítmény és egyéb vizsgálatokat, ha csak nem volt a megelőző kezelést.

A szifiliszre és a HIV fertőzésre vonatkozó szerológiai vizsgálatokat 6,12 és 24 héttel a nemi erőszak után kell elvégezni, ha a kezdeti vizsgálatok negatívak voltak.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Megelőzés

Sok szakértő javasolja rutinszerűen megelőző kezelést a nemi erőszak után. A legtöbb betegnek valószínűleg hasznára válna ez, hiszen a megerőszakolt betegek további monitoringja nehéz lehet, és a kezelés vagy megelőzés biztosíthatja a beteget a lehetséges fertőzés ellen. A következő megelőző intézkedések a leggyakoribb mikroorganizmusok ellen irányulnak:

 • A nemi erőszak ellen (a GVIG használata nélkül) végzett GB vakcinázásnak megfelelő védelmet kell nyújtania a HBV ellen. A hepatitis B elleni vakcinázást az első vizsgálat során a nemi erőszak áldozatainak kell elvégezni. A vakcina következő dózisát az első adag után 1-2 és 4-6 hónappal kell beadni.
 • Antimikrobiális terápia: a klamidia, a gonorrhoea, a trichomoniasis és a BV empirikus rendszere.

Ajánlott programok

Ceftriaxone 125 mg IM egyszer

Plusz a Metronidazol 2 g-ot orálisan egyszer

Plusz az azitromicin 1 g-ot orálisan egyetlen dózisban

Vagy Doxycycline 100 mg naponta kétszer 7 napon keresztül.

MEGJEGYZÉS: Azoknál a betegeknél, akiknél alternatív gyógymódok szükségesek, olvassa el a jelen kézikönyv megfelelő részeit specifikus fertőző ágensek esetén.

A gonorrhoia megelőzésére szolgáló ilyen rendszerek hatékonyságát, a klamódia bakteriális vaginózisát a nemi erőszak után nem vizsgálták. Az orvos tanácsot adhat a betegnek a lehetséges előnyökről, valamint az ajánlott gyógyszerek esetleges toxikusságáról, mivel lehetséges a gasztrointesztinális traktus mellékhatása.

A betegek kezelésével kapcsolatos egyéb észrevételek

A kezdeti vizsgálat során és - ha bizonyítást nyer, hogy a követés során - a betegeket konzultálni kell a következő kérdésekkel kapcsolatban:

 • - az STD tünetei és az azonnali vizsgálat szükségessége, amikor észlelik őket, és -
 • A szexuális kapcsolatok megtagadása a megelőző kezelés végéig.

A HIV-fertőzés megszerzésének kockázata

Annak ellenére, hogy HIV-ellenes szerokonverzióról számoltak be olyan személyeknél, akiknél csak egy kockázati tényezőt ismertek - nemi erőszak, a legtöbb esetben alacsony a HIV-fertőzés megszerzése. Átlagosan a HIV-fertőzés HIV-fertőzött személy általi egyszeri szexuális érintkezés gyakoriságától függ számos tényező. Ezek a tényezők magukban foglalják a szexuális érintkezés típusát (orális, hüvelyi, anális); orális, hüvelyi vagy anális trauma jelenléte vagy hiánya, az ejakuláció helye és a vírusok száma az ejakulátumban.

HIV és a zidovudin (ZDV) fertőzés után csökkenti a HIV fertőzés kockázatát, mivel bebizonyosodott, kis tanulmány az egészségügyi dolgozók, akik perkután expozíció vér HIV-fertőzött betegekben. Egy nagy prospektív vizsgálatok kezelt terhes nők ZDV, közvetlen védőhatását ZDV a magzatban és / vagy csecsemő szempontjából csökkent 2/3 alkalommal gyakorisága perinatális HIV átvitel, függetlenül attól, hogy a terápiás hatás a gyógyszer a vírus betakarítás (ez összeg) az anya vérében. Még nem ismert, hogy ezek az eredmények felhasználhatók-e más HIV átviteli helyzetekre, beleértve a nemi erőszakot is.

Sok esetben nemi erőszak esetén nem lehet meghatározni a nemi erőszakot időben elkövető személy HIV-állapotát. A döntés, hogy tartsa próbák természetétől függ a nemi erőszak, a rendelkezésre álló információkat a kockázat mértékének a HIV viselkedését az elkövető (intravénás kábítószer-használat vagy crack, a kockázatos szexuális viselkedés) és a helyi HIV / AIDS epidemiológiai adatokból.

Ha ismert, hogy egy személy elkövetett nemi erőszak, HIV-vel fertőzött, azt feltételezzük, hogy az ilyen nemi erőszak van jelentős kockázata a HIV-átvitel (például, vaginális vagy anális közösülés óvszer nélkül), és ha a beteg kért segítséget 24-36 óra után a nemi erőszak ő antiretrovirális profilaxis kell kínálni, és információt nyújt arról az ismeretlen hatásosságát és toxicitását ismert antiretrovirális gyógyszerek, amelyek ebben a helyzetben. Más esetekben az orvosnak meg kell beszélnie a beteggel a helyzet jellemzőiről, és egyéni megoldást kell kidolgoznia. A vita minden esetben tartalmaznia kell az információkat:

 • a gyakori gyógyszerek szükségességéről,
 • ellenőrzési vizsgálatok elvégzése,
 • a lehetséges szövődmények gondos megfigyelése, és
 • a kezelés azonnali megkezdésének szükségességéről.

A nyálkahártyák gyártására vonatkozó iránymutatásoknak megfelelően egy megelőző rendszert kell készíteni.

A gyermekek szexuális zaklatása és a nemi erőszak

Az útmutatóban szereplő ajánlások az STD-k azonosítására és kezelésére korlátozódnak. A pszichológiai segítségnyújtás kérdései és a gyermekekkel szembeni erőszak vagy visszaélés jogi kérdései nagyon fontosak, de nem céljuk ennek az útmutatónak.

Az STD kórokozóinak azonosítása gyermekeknél az újszülöttek időszaka után szexuális bántalmazást jelez. Van azonban kivétel; például a rektális vagy genitális chlamydialis fertőzés fiatal gyermekekben a C. Trachomatis perinatális fertőzésének tulajdonítható, amely a gyermek testében kb. 3 évig fennmaradhat. Ezenkívül mind a megerőszakolt, mind a nem megerőszakolt gyermekekben genitális szemölcsöket, bakteriális vaginózist és genitális mycoplasmát találtunk. Számos módja van a vírusos hepatitis fertőzés B gyermekeknél a leggyakoribb egy háztartásban egy személy, aki a krónikus hepatitis B lehetősége szexuális visszaélések figyelembe kell venni, ha nem tárt fel semmilyen nyilvánvaló kockázati tényezője fertőzés. Ha a nemi erőszak egyetlen bizonyítéka a mikroorganizmusok izolálása vagy az STD-k okozó ágenseinek jelenléte, akkor a vizsgálatok eredményei megerősítést és gondos értelmezést igényelnek. Annak eldöntéséhez, hogy szexuális úton terjedő fertőzéssel szembesülő gyermekek szexuális kényszerítéséről van-e szó, a gyermeket közösen meg kell vizsgálni a megerőszakolt gyermekek vizsgálatával kapcsolatos tapasztalattal rendelkező orvosnak.

A nemi úton terjedő fertőzések vizsgálata

A nemi erőszakot vagy szexuális zaklatást elszenvedett gyermekek vizsgálatát oly módon kell elvégezni, hogy minimalizálják a gyermekkel kapcsolatos traumákat. A gyermeket az STD-k vizsgálatára vonatkozó döntést minden esetben külön-külön végzik. Az STD kórokozókkal való fertőzés magas kockázatával járó helyzetekhez és a kötelező indikációkhoz a következőkre terjed ki:

 • Ismeretes, hogy az állítólagos ember, aki nemi erőszakot követ el, STD-t vagy magas a STD-k kockázata (sok partner, az STD-k előfordulása)
 • A gyermek tünetei vagy tünetei az STD-k
 • Az STD-k gyakori előfordulása a közösségben.

A szakértők által ajánlott egyéb mutatók a következők: a) genitális vagy szájon át történő behatolás vagy ejakuláció jelei; b) az STD-k jelenléte az érintett gyermek vagy más gyermekek vagy felnőttek testvérei vagy nővérei otthonában. Ha a gyermeknek szexuális úton terjedő fertőzéssel járó tünetei, jelzései vagy bizonyítékai vannak, más közös STD-ket is meg kell vizsgálni. A szükséges minták megszerzése megkívánja, hogy az orvosi dolgozók bizonyos készségeket szerezzenek, és azokat úgy kell elvégezni, hogy ne okozzanak gyermeki pszichológiai és fizikai traumát. A gyermekek egyes STD-k klinikai tünetei különböznek a felnőttekétől. A felmérést és a mintavételt orvosnak kell elvégeznie, aki külön képzésben és tapasztalattal rendelkezik hasonló tanulmányok meghozatalában a megerőszakolt gyermekekben.

A felmérés fő célja, hogy bizonyítékot szerezzen a gyermek fertőzésének jelenlétéről, amelyhez szexuális úton terjedhetett. Mindazonáltal a hamis pozitív eredmények megszerzésének jogi és pszichológiai következményei miatt nagy specifitású vizsgálatokat kell alkalmazni. Ilyen helyzetekben indokolt a drágább és időigényes tesztek használata.

A felmérési rendszer a nemi erőszak vagy a szexuális zaklatás történetétől függ. Ha ez nemrég történt, a fertőző ágensek koncentrációja nem elegendő a pozitív eredmények eléréséhez. A következő látogatás során 2 hét alatt újra meg kell vizsgálni a gyermeket, és további mintákat kell beszerezni. Egy másik látogatás, amelynek során a szérummintákat veszik, körülbelül 12 hét múlva szükséges; ez az idő elegendő az antitestek kialakulásához. Egy felmérés korlátozható, ha a gyermek hosszabb időn keresztül erőszakos cselekménynek van kitéve, vagy az utolsó olyan epizód, amely az erőszak gyanúja, az orvosi vizsgálat előtt régóta történt.

Az alábbiak a felmérés általános ajánlásai. A pácienssel való további kapcsolat időpontját és módját egyénileg határozzák meg, figyelembe véve a pszichológiai és szociális körülményeket. A nyomon követés szakmailag jobban elvégezhető, ha az igazságszolgáltatási és gyermekvédelmi szolgálatok képviselői is részt vesznek benne.

trusted-source[20], [21]

Kezdeti vizsgálat és vizsgálat 2 hét után

A kezdeti vizsga, és ha szükséges, a 2 hetes vizsgálatot a következőképpen kell elvégezni:

Ellenőrzés, perianalis és orális területek genitális szemölcsök és fekélyes elváltozások jelenlétére. 

A garatból és anusból (fiúkban és lányokban) nyert N. Gonorrhoeae minták kémiai vizsgálata, lányokon keresztül történő hüvelyi kibocsátás, fiúknál a húgycső. Nem ajánlott a méhnyakból származó mintákat előkészítő korban a lányoknál. A fiúknál a húgycsövön átesett váladék jelenlétében, intrauretrális tamponnal kapott mintának helyett minta-mintákat lehet használni. A N. Gonorrhoeae izolálására csak standard tápközegeket szabad használni. Minden kapott N. Gonorrhoeae izolátumot legalább két, különböző elveken alapuló módszerrel kell azonosítani (például biokémiai, szerológiai vagy patogén kimutatás). Az izolátumokat meg kell őrizni, mivel további vagy ismételt vizsgálatokra lehet szükség. 

Kulturális vizsgálat C. A trachomatis mintákból, amelyek az anusban (fiúkban és lányokban) és a lányok hüvelyi kibocsátásából származnak. Kevés információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a chlamydia húgycsöves izolációjának valószínűsége a pre-pubertás fiúknál túl alacsony, ezért a húgycsőből vett mintát kell kapni, ha vannak váladék. A C. Trachomatis-ban végzett vizsgálathoz a garatból vett minták nem ajánlottak sem fiúkban, sem lányokban, mivel a klamidia ritkán található ezen a területen. A perinatális periódusban szerzett fertőzések gyanújulata valószínűsíthető, és egyes laboratóriumokban alkalmazott termesztési rendszerek nem teszik lehetővé a C. Trachomatis és a C. Pneumoniae megkülönböztetését. 

A C. Trachomatis izolálására csak a termesztéshez szükséges szabványos rendszert kell használni. A kapott C. Trachomatis izolátumokat a zárványok mikroszkópos azonosításával kell megerősíteni, a C. Trachomatis monoklonális ellenanyagaival. Az izolátumokat meg kell őrizni. A chlamydia nem-kulturális tesztjei nem eléggé specifikusak ahhoz, hogy diagnózist használjanak a lehetséges nemi erőszak vagy a gyermekek visszaélésében. Összegyűlt elég adat, hogy értékelje a lehetőségeket erősítés a DNS-vizsgálatok a diagnózis a gyermekeket, akik megerőszakolják, de ezek a tesztek alternatívája lehet olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőség, hogy tartsa a kultúra diagnosztizálása chlamydia.

Kultúra tanulmányozása és tanulmányozása egy nedves készítményről, amelyet hüvelyi tamponnal nyertek a T. Vaginalis-ban. A nedves készítményekben található kulcssejtek jelenléte megerősíti a baktériumok vaginózisát a hüvelyi elválasztású gyermekeknél. A kulcssejtek kimutatásának klinikai jelentősége vagy a bakteriális vaginózis egyéb indikatív jelei a váladékok hiányában sem egyértelműek. 

Az így kapott szérummintákat azonnal meg kell vizsgálni, és további összehasonlító elemzésre kell tárolni, ami szükséges lehet ha a későbbi szerológiai vizsgálatok eredménye pozitív. Ha a szexuális erőszak utolsó epizódja óta több mint 8 hét telt el, a szérumot azonnal meg kell vizsgálni a szexuális úton terjedő anyagok ellen (T. Pallidum, HIV, HbsAg) szemben. A szerológiai vizsgálatokat az egyes esetek helyzetének figyelembevételével kell elvégezni (lásd a felmérést a repce utáni 12 héttel). Vannak jelentések a HIV elleni antitestek kimutatására olyan gyermekeknél, akiknek a szexuális bántalmazás volt az egyetlen fertőzés kockázati tényezője. A megerőszakolt gyermekek HIV-vel kapcsolatos szerológiai reakcióit az erőszakot elkövető személy (ek) fertőzésének valószínűségétől függően kell végrehajtani. Nincsenek adatok a megelőzés hatékonyságáról vagy biztonságosságáról a gyermekben a nemi erőszak után. A hepatitis B elleni immunizációt ajánlani kell, ha a történelem vagy a szerológiai eredmények arra utalnak, hogy nem történt időben (lásd Hepatitis B).

A vizsgálat 12 héttel a nemi erőszak után

A repce utolsó gyanús epizódja után 12 héttel a kórokozók elleni antitestek kimutatására ajánlott, mivel ez az idő elegendő a kórokozók kialakulásához. Javasolt szerológiai vizsgálatokat végezni a T. Pallidum, a HIV, a HBsAg azonosítására.

Ezeknek a fertőzéseknek a prevalenciája jelentősen változik a különböző közösségekben, és attól függ, hogy milyen mértékű a fertőzés kockázata a bántalmazóban. Ezenkívül a HBsAg-ra vonatkozó eredményeket óvatosan kell értelmezni, mivel a hepatitis B vírus szexuális és nem szexuális úton terjedhet. A teszt kiválasztását az egyes konkrét esetektől függően kell elvégezni.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27]

Megelőző kezelés

Kevés adat áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a nemi erőszak miatti gyulladáscsökkentő gyulladás kockázatát hogyan határozzák meg a gyermekek. Úgy vélik, hogy a legtöbb esetben a kockázat nem túl magas, bár a rendelkezés dokumentált bizonyítéka nem megfelelő.

Nem javasolt, hogy a megerőszakolt gyermekek megelőző kezelését széles körben alkalmazzák, mivel a felnövekvő fertőzés kialakulásának kockázata a lányoknál alacsonyabb, mint a serdülőknél vagy a felnőtt nőknél, és rendszerint rendszeresen megfigyelhető. Azonban egyes gyermekek, szüleik és gondozóik aggódhatnak az STD-k körében, még akkor is, ha az egészségügyi dolgozók véleménye szerint a kockázat minimális. E körülményt figyelembe véve egyes orvosi intézményekben lehetőség szerint preventív kezelést folytatnak ezekben az esetekben, miután összegyűjtötték a tanulmány anyagát.

értesítés

Minden államban, a Columbia kerületben, Puerto Ricóban, Guamban, a Virgin-szigeteken és Szamoában létezik olyan törvény, amely előírja, hogy minden nemi erőszakot be kell jelenteni. Mindegyik államban a regisztrálási követelmények kissé eltérhetnek, azonban általános szabályként, ha kellően erős gyanú áll fenn a nemi erőszakról, akkor értesíteni kell az érintett szolgáltatásokat. Az orvosi dolgozóknak szoros kapcsolatot kell fenntartaniuk a helyi gyermekvédelmi hatóságokkal, és ismerniük kell a nemi erőszak eseteinek nyilvántartására vonatkozó szabályokat.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.