^
A
A
A

A változó éghajlat befolyásolhatja az emberek pszichéjét

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

12 April 2017, 09:00

A klímaváltozás és az ökológiai változások a bolygón nem csak az agrárium és a megaciták veszélyeztetése miatt, hanem a személy mentális egészségét is veszélyeztetik, a Huffington Post folyóirata szerint.

Az American Psychological Associative Group és az EcoAmerica számos környezetvédője közösen készített egy jelentést, amely részletesen bemutatja a globális klímaváltozás emberi pszichére gyakorolt hatását. A jelentés a "A psziché állapota és a modern változó éghajlat: hatások, következmények és tanácsok" címen jelent meg. A szakértők megvitatták megállapításainkat, hogy a bolygó sok lakója az éghajlat és az ökológia hatása alá kerül, ami stresszes stresszhez, szorongáshoz, szorongáshoz, depresszív állapotokhoz vezet. Vannak, akik öngyilkossági tendenciákat vagy súlyos mentális zavarokat is kifejlesztenek.

A jelentés szerzői azt állítják, hogy a természeti katasztrófák közvetlenül befolyásolják az időszakos és tartós mentális rendellenességek kialakulását azokban az emberekben, akik ilyen katasztrófákat láttak. Például 2014-ben Kelet-Afrika, Új-Zéland és Franciaország földjei szélsőséges időjárási változásoknak voltak kitéve - a súlyos aszálytól a csapadékfelvételig. Az ilyen eseményeket túlélő lakosság körében nagyszámú, pszichológiai traumás páciensről számoltak be - ez nem nevezhető véletlennek. Néhányan közülük elvesztették szerelmüket a katasztrófa miatt, valaki elvesztette a tulajdonát: ennek eredményeként szenvedett a mentális egészség.

Azok közül, akik Katrina hurrikán pusztító hatása miatt szenvedtek el (2005-ben), egy hat embernél később egy mentális rendellenességet diagnosztizáltak. Évekkel később ezek az emberek öngyilkos kísérleteket és gondolatokat, súlyos depressziót vagy affektív rendellenességeket mutattak .

A szakértők azt is észlelték, hogy az éghajlat túlzott melegedése befolyásolta az ingerlékenység növekedését és az öngyilkosságok számának növekedését a lakosság körében. Csak az Egyesült Államokban halmozódott fel az elmúlt évben a hõjelenségek száma. A rendellenes hőség fokozott agressziót okozott az emberekben, ami később önmagával vagy más emberekkel kárt okozott.

A statisztikák szerint az abnormális hőség a gyilkossági és öngyilkossági hullám emelkedésével társul, mivel a környezeti hőmérséklet emelkedése valóban negatívan befolyásolhatja a már meglévő rendellenességek pszichéjét.

Az éghajlatváltozás negatív hatásait tapasztalt másik csoport pedig a lakóhelyüket elhagyni kényszerült. A legfrissebb statisztikák már változtatni a lakóhely miatt a környezeti katasztrófák az elkövetkező harminc évben legalább 200 millió ember, mint a tengerszint emelkedését eredményezi a megjelenése bizonyos problémák számos régióban. Az anyaország elvesztése és a bevándorlók többségében az instabilitás ebből eredő érzete gyakran különböző mentális zavarokhoz vezet.

A kapott adatokat fel kell használni a helyzet előrejelzésére és az áldozatok esetleges segítségnyújtására.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.