^
A
A
A

Ukrajnában bevezetik a biztosítási gyógyszert

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.05.2018
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

29 November 2016, 09:00

A jövő évtől Ukrajnában kerül bevezetésre biztosítási gyógyszer - ilyen üzenetet hozta az egészségügyi miniszterhelyettes Pavel Kovtoniuk. Az eddigi változások csak a háziorvosokra vonatkoznak, de a jövőben lehetséges, hogy az innovációk az orvosi ellátás minden részében lesznek.

Pavel Kovtoniuk megjegyezte, hogy az évek fennállása alatt Ukrajna több mint 20 projektet biztosított a biztosítási orvoslás, de egyikük sem ment keresztül a Verhovna Rada. Ebben a tekintetben a biztosítási gyógyszer bevezetése mellett úgy döntöttek, hogy az általános költségvetésbe átutalt adókat alkalmazzák, hasonlóan a skandináv országokban.

A minisztertanács alatt a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat elnevezésű különleges testületet hoznak létre, amely felelős az állam és a háziorvosok közötti megállapodások megkötéséért. Az állam nevében az ukrán Egészségügyi Minisztérium lesz, 2017-től pedig egy háziorvosi fizetés függ a betegek számától.  

Hogy felügyelje a munkáját a háziorvos egyes betegek számára rendelt elektronikus kártya, amely nyilvántartásba az Egészségügyi Minisztérium - ez az intézkedés egy pillanat, amikor a vételi végzik, amelyek a kábítószer már ki, hogy az irányok voltak, hogy konzultáljon más szakemberek vagy fekvőbeteg-kezelés, stb .

Úgy tűnik, hogy minden 18 és 35 év közötti betegnél az orvos évente 210 UAH-t fog kapni, a 35 évnél idősebb betegek, a nyugdíjasok és a gyermekek után fizetendő, de eddig ismeretlen. Az orvos korlátozott számú emberrel - maximum 2 ezer fővel - szolgáltatási szerződést köthet, most a háziorvos fizetését a háziorvos aránya alapján számítják ki.

Az államgal kötött megállapodás megkötése előtt a családi orvosnak szerződést kell kötnie a betegekkel a karbantartás érdekében, miközben nem tilos klinikán dolgozni, vagy magántanulni. Pavel Kovtoniuk megjegyezte, hogy a legfontosabb az orvos számára, hogy minőségi munkát végezzen, és ha sikeresen ötvözi a különböző típusú tevékenységeket, akkor ez a joga. A háziorvos kell azonnal azonosítani a betegséget, hogy megakadályozzák súlyosbodása krónikus betegségek, kijelölhetnek kezelés (olyan esetekben, amikor nem szükséges irányt a kórházban), ha szükséges, küldje konzultáció a szakemberek, illetve a további vizsgálatot.

Érdemes megjegyezni, hogy az ő fizetése háziorvos le kell vonnia a jövedelemadók, valamint fizetni a közszolgáltatások a klinikán, vagy pedig fizetni az előírt adókat egyéni vállalkozók és az önálló vásárlás működtetéséhez szükséges berendezések, bérleti díjat fizetnek a helyiségek és egyéb kifizetések.

Az új rendszer 2017. Január 1-jétől kezdődik, és 2018 végéig minden családtagjának csak a gyógyszer biztosításának ezen a verzióján kell gyakorolni gyógyszert. A 2018-2019 közötti időszakban a biztosítási gyógyszer bevezetését az egészségügyi ellátás más részeire tervezik, miközben a finanszírozás a régi rendszerben történik, vagyis a betegek saját zsebéből elemzéseket és egyéb vizsgálatokat végeznek.

Érdekes, hogy az ukrán orvostudomány jövőbeli sorsát az Egészségügyi Minisztériumban még mindig homályos, becsületes és sajtótájékoztatón elmondta, Pavel Kovtoniuk.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.