^
A
A
A

Ukrajna sokat költ az orvostudományra és az oktatásra

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

28 September 2016, 09:00

Az ukrán Pénzügyminisztérium kijelentette, hogy túl sok költségvetési forrást igényel a gyógyszerek, az oktatás és a tudomány számára, és javasoljuk, hogy csökkentsék az ezekre a területekre fordított kiadásokat. Ez volt egy interjúban az egyik ukrán kiadványok, pénzügyminiszter Alexander Danilyuk mondta.

A tisztviselő szerint a fenti területeken a költségvetés pénzét irracionálisan és nem átlátható módon terjesztik.

Különösen Mr. Danilyuk hangsúlyozta, hogy ha kiszámítjuk az ország egészségügyi intézményeinek teljes területét, akkor megközelítőleg Észtország területe lesz. Alexander Danilyuk biztos abban, hogy a közeljövőben meg kell állítani az "üres" finanszírozást, hanem minden erőfeszítést meg kell tennie annak érdekében, hogy javuljon az egészségügyi szolgáltatások színvonala a lakosság számára. Az állami kórházak ellátásához és fűtéséhez óriási összegeket költenek a költségvetési forrásokból, de számíthatnak az igazán felszerelt modern felszerelésre és a jó kórházakra az ujjain.

A pénzügyminiszter megjegyezte, hogy a közpénzeket nem szabad a romlott, elhagyatott kórházakba használni, a legfontosabb figyelmet kell fordítani a jó minőségű orvosi ellátás biztosítására, és nem az épületek építésére.

Ugyanez a helyzet a pénzügyminiszter szerint ugyancsak az oktatás területén, amelynek több pénzét költik el az ukrán költségvetésből, mint amennyit például Japánban, Franciaországban, Lengyelországban és Németországban töltöttek, de ezeken az országokban az oktatás minősége sokkal magasabb, mint Ukrajnában. A pénzügyminiszter azt is megjegyezte, hogy az oktatás rossz színvonala ellenére a tisztviselők javaslatokat tesznek az oktatási szektor finanszírozásának növelésére és a szakemberek állami megrendelések növelésére. Danilyuk szerint a költségvetésből származó pénz egyszerűen elterjedt, és semmilyen hatással nem jár, ezért elsősorban és mindenképpen figyelmet kell fordítani a minőségre mind az egészségügyben, mind az oktatásban.

Korábban pénzügyminiszter már fellebbezett az Oktatási Minisztérium és az ajánlott hogy megtagadja a kifizetést az ösztöndíjak, kezdve 2017-ben, és lefordították az összes hely a Magisztrátus fizetett képzési formában. A szakértők szerint az oktatás területén szektor reform, ez most úgy bevezetésére irányuló javaslat 2-es verzió ösztöndíjak - a társadalmi és tudományos, melyek közül az utóbbi kell fordítani a diákok, akik a valós eredményeket az oktatásban, a tudományos ösztöndíjak lesz elég magas.

A társadalmi típusú ösztöndíjakat olyan nagy családok diákjainak tervezik, akik elvesztették szüleik és egyéb, anyagilag védtelen csoportjukat.

A Pénzügyminisztérium egy másik javaslata a bírói alapon történő helyrehozás helyének eltörlése volt, és ehhez néhány jogszabályi változtatásra van szükség.

Oleg Sharov vezetője, a Department of Higher Education Ukrajna kijelentette, hogy Danilyuk javaslatok csupán ajánlások, és most azt fontolgatja váltás a fizetett magisztrátust.

Viszont a helyettes vezetője az oktatási bizottság Alexander Spivakovsky azt mondta, hogy a javaslatokat Daniluk már ismert az ukrán parlamentben, de a közeljövőben minden valószínűség szerint a kapott ajánlások Ukrajna pénzügyminiszter nem veszik figyelembe.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.