^
A
A
A

A pszichológusok elmondták, hogyan viselkedik az asszony az ovuláció során

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

17 August 2012, 19:00

A szakértők már régóta vitatkoztak arról, hogy a férfiak képesek-e észrevenni azt az időszakot, amikor egy nő a leginkább felkészült a fogantatásra. Vonzóbbá válik az ovuláció idején és röviddel azelőtt?

Felmerül a hangzása, vagy valami különlegeset érez? A közelmúltban végzett vizsgálatok eredményei szerint - a Der Spiegel szerint - a nőknél a peteérés jelei nem csak megjelenésükben, hanem viselkedésükben is tükröződnek.

„Évtizedek óta, a tudósok indult ki, hogy az evolúció biztosított egy finom emberiség felének egyfajta fegyver az örök harc a nemek: ez az a tény, hogy ellentétben a nőstény állatok a nő egy bizonyos siker, hogy elrejtse a támadó legtermékenyebb időszak”. Tehát, a szerző azt írja, hogy az ember ahhoz, hogy tudjuk az öröm apaság, csak abban az esetben teszi ki a teljes hónapban mutatják szeretet és az érzékenység a partnerük.

A Bern Egyetem kutatói azt találták, hogy az ovuláció kialakulása megváltoztatja a nők jellemzőit. A kutatás során azonosítottak 25 fotót nőkről az ovuláció idején és azon kívül, egy számítógépes program segítségével, 178 különböző jellemzővel. Ezután a feltárt különbségek segítségével az adatbázisban szereplő más nők fotói megváltoztak, hogy a ciklus napjától függetlenül "az ovuláció időszakának jelei" legyenek. Annak ellenére, hogy a változások nem voltak láthatóak szabad szemmel, a legtöbb férfi válaszadó vonzóbbnak ítélte azokat a nőket, akiknek a képeit feldolgozták.

Ráadásul a francia tudósok szerint az ovulációs időszak alatt a női mozgások simábbá válnak, és a járás lelassul, ami szintén vonzza a férfiakat.

„A nők a peteérés periódusváltozásokat több felesleges: készek pénzt adni, hogy a ruha, ruha több provokatívan és több időt töltenek a kozmetikai kezelések” - meséli a szerző egy tanulmány szerint a kutatók Concordia University Kanadában. Ugyanakkor a tudósok egyetértenek abban is, ha a nő tisztában van a bekövetkezett változásokat a testében, attól függően, hogy a nap a ciklus, akkor nem befolyásolja őket.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.