^
A
A
A

Odesszában a kanyaró előfordulásának emelkedése

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

23 May 2017, 09:00

A poliklinikák és egészségügyi intézmények Odesszában megerősítik a kanyaró előfordulási gyakoriságának hirtelen fellángolását: a fertőző kórházakat már több mint száz betegen kezelik. Erről az információkról, valamint az Odessza Kórház főorvosjáról, Svetlana Lavryukováról.

Az újonnan beismerett betegek közül a 3 évesnél fiatalabb gyermekek túlsúlyban vannak, de vannak felnőtt betegek is. Rendszerint a súlyos állapotban lévő betegeket, valamint a terhes nőket és az árvaházakban élő gyermekeket kórházi kezelésre küldi.

"Ha a kórházi betegek számát elemzi, még a tavasz elején is csak egyetlen, úgynevezett" sporadikus " kanyaró esetet rögzítettek . Már idén április közepén fokozatosan növekedett a betegek száma. A mai napig közel negyven beteg van a fekvőbeteg kezelésben. Ha figyelembe vesszük azokat, akik már lemerültek, akkor több mint száz esetet számolhatunk el "- fejtegítő elmagyarázza a helyzetet.

Amint azt a statisztikák is jelzik, a kanyaró betegek korábban ilyen mennyiségét az egész országban lehet rögzíteni, de nem egy faluban. A kockázati csoportba tartozik a 9 év alatti gyermekek, valamint a 35 és 45 év közötti felnőttek is.

Az Állami Felügyeleti Szolgálat egészségügyi szabályainak betartása, az állami felügyelet részlegének személyi tagja Olga Balanovskaya hozzáteszi, hogy az európai területen jelenleg tizennégy zónát jelentenek kanyaró-tevékenység járványai. Például, mivel tavaly nyár óta Romániában a szakértők több mint 5000 beteget véltek kanyaróval - és vannak halálos kimenetelű esetek is.

"A kanyaró esetek számának növekedése ciklikusan változik. Így hazánkban a betegek maximális számát 2006-ban rögzítették - ez 43 000 beteg. Ezután a betegség csökkent, de 2012-ben még egy ciklikus járvány - 15 000 beteg kórházba került. Napjainkban valószínűleg beszélhetünk az incidencia következő emelkedéséről. Az a tény, hogy nem minden szülő most vakcinázza a gyermekeiket. A nem vakcinázott gyermekek száma növekszik, és új kitörést látunk ... Mindenki tudja, hogy az egyetlen hatékony orvosság a betegség ellen a vakcinázás. De el kell ismernünk, hogy az odesszai gyermekek vakcinázási aránya alig különbözik a román mutatóktól "- összegzi az orvos.

Az Odessa város önkormányzatának Anna Luneva Egészségügyi Minisztériumának képviselője biztosítja, hogy jelenleg a város poliklinikáiban 14 ezer dózisú, javításra alkalmas vakcina áll rendelkezésre.

"Az egészséges gyermekek anyukáira és apukáira 1 évig foglalkozunk. Ha gyermekeit nem kapta meg a kanyaró ellen, és nem szenvedett e betegségtől, forduljon orvoshoz és vakcinázza, függetlenül a vakcinázási ütemtervtől "- feleli az orvos.

Ha a gyermek már beteg, akkor korlátozza kapcsolatait másokkal. Ne menjen ilyen gyermekkel a klinikára: azonnal hívjon orvost vagy "sürgősségi ellátást".

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.