^
A
A
A

Mit vár az orvostudomány az új évben?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

01 December 2016, 09:00

Az ukrán egészségügyi reformokat több éve tervezték, de a polgárok az első változásokat érezhetik a következő évben. Az állam jelenleg körülbelül 4% -ot fordít egészségügyi szükségletekre, amelyeket nem a betegek orvosi ellátására fordítanak, hanem a kórházak ágyainak és falainak megőrzésére. A kórházban a polgárok kénytelenek fizetni a gyógyszerekért és az orvosokért a saját zsebéből, de szintén. Az egészségügyi miniszter bízik abban, hogy a jelenlegi helyzet alapvetően rossz.

A maximális változások az orvosi ellátás elsődleges linkjeiben jelentkeznek. Jövőre minden ukrán állampolgárnak orvosot kell választania, és szerződést kell aláírnia vele. A miniszterek szerint ez a megállapodás elősegíti a páciens és az orvos jogainak védelmét. A háziorvos kritikus helyzetben segíti betegeit, ha egy személy sürgős orvosi segítséget igényel, akkor természetesen bármely poliklinikán vagy kórházban fogadja.  

A mentőállomás tavaly 10 millió hívást fogadott, 2,5 millió embert kórházba bocsátottak. Becslések szerint több mint 7 millió ember okozta orvosi csapat alapos ok nélkül, ha egy részét kéri, hogy dobja a család klinika, gyakran a call-center, a minőségi sürgősségi orvosi szolgálat jelentős mértékben javult. Ha valaki egy személyes háziorvos, ha a beteg egészségi az első helyen fog hívni, és csak orvos, aki ismeri a beteg kórtörténete, miután meghallgatta a panaszokat döntenek arról, hogy ne hívja a mentőket. Ezt a rendszert sikeresen alkalmazzák számos fejlett országban.

Most a szépségszalonokban egy előfelvételi rendszert gyakorolnak - egy személyt meghatározott napon és időben rögzítenek, és órákig nem várnak, amíg a mester szabad. Pontosan ez az, amit a szervezetnek be kell fogadnia az orvosoknak - néhány órát vár az orvosi hivatalban az emberekkel való tiszteletlenség, és szükség van rá és küzdhetünk ellene.

Figyelembe kell venni továbbá a gyógyszerek árpolitikáját is. Egy speciális formula lehetővé teszi számításba az adott kábítószerek optimális költségét a számítógépen, ami megszünteti a korrupt rendszerek használatának lehetőségét.

A költségvetésben a bérek a családi orvosok már megállapított - az 1 család a szakember fog kapni 1000 hrivnya évente, egy orvos veszi a szolgáltatást legfeljebb 2,5 ezer család. A betegek kezelése mellett a háziorvosoknak interjúkat kell tartaniuk betegeikkel az egészséges életmódról.

Az államfinanszírozást a betegek pénzbeli javadalmazásának bevezetését követően tervezik eltávolítani. Az engedélyezés bevezetése után a bírságok és a licencia visszavonásának rendszerét alkalmazzák. A lelkiismeretes orvosok sok beteget vezethetnek, és így jó pénzt kereshetnek.

Az állami költségvetésből származó pénzeszközöket is biztosítási gyógyszerre osztják fel , a lakosságtól nem számítanak fel további adókat vagy biztosítási díjakat. Az állami egészségügyi biztosítások elegendőek lesznek az alapvető orvosi szolgáltatásokhoz (háziorvos és mentőszolgálat), az orvosi ellátás további ciklusa (szűk szakemberek számára) részben finanszírozásra kerül.

A munkát végző munkavállalók többletbiztosítással rendelkezhetnek, amelyet a munkáltató vásárol, és fedezi a gyógyszerek kezelésének vagy megvásárlásának költségeinek egy részét. A nyugdíjasok, a gyermekek, az alacsony jövedelműek képesek speciális állami programokat használni.

Az ügyész szerint. A miniszterhelyettes is be fogja vezetni a gyermekek vakcinázásának változásait - minden vakcinának egyedi vonalkóddal kell rendelkeznie, amelyet az elektronikus adatbázishoz a gyermek bevezetése után írnak be, így hamis hivatkozásokat fognak feltárni.

Lehetetlen lehet a szülőket arra kényszeríteni, hogy gyermekeket vakcinázzanak, de oktatási megbeszéléseket tartanak minden régióban.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.