^
A
A
A

Kínában felmérte a madárinfluenza második hulláma ebben a szezonban

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

20 February 2017, 11:00

Kínában folytatódik egy nagy járvány a madárinfluenza, amely idén megölt közel száz embert.

Az incidencia ilyen súlyos kitörése már korábban történt - 2013-ban. Ebben a szezonban a járvány másodszor fordult elő, és az év eleje óta mintegy 90 beteg halt meg.

A 2017-ben felbukkanó madárinfluenza-vírus a H7N9 címke alatt ismert. Összesen 260-270 beteget figyeltek meg a fertőzés idején.

A BBC hírügynökség megjegyzi, hogy a kínai hatóságok már intézkedéseket tettek a kínai déli és középső régiók madárkereskedelmi piacainak bezárására. Ezzel párhuzamosan a kormány megerősítette a baromfi szállításának és felhasználásának ellenőrzését. Az a tény, hogy a madárinfluenza-vírussal fertőzöttek jelentős számát a házi madarakkal való közvetlen kapcsolat eredményeképpen. Leggyakrabban ilyen kapcsolatokat figyeltek meg a kereskedési piacokon vagy a baromfitermékeken.

Abban a pillanatban, a kínai hatóságok sürgette az ország lakóinak, hogy óvakodjanak a fertőzött madarak, és ne látogassa a gyárak és a piacok, és az egészségügyi dolgozók megkapták a legfrissebb információkat a korai tünetek a betegség valószínű, hogy képes legyen felismerni madárinfluenza korai szakaszában.

Ebben a szezonban a vírust nem gyakran diagnosztizálják házi madarak, és gyakrabban - a lakosság körében. Sajnos a legtöbb esetben a madárinfluenza jeleit gyakran figyelmen kívül hagyják, mivel az emberek gyakori megfázás vagy mérgezés miatt vesznek részt. Mindazonáltal sok esetben a kínai orvosok diagnosztizálták, hogy a betegség kóros változata, amely a beteg halálát okozhatja.

A 2013-ban nyilvántartásba vett járvány sok pánikot okozott a kínai lakosok körében: abban az időben a betegség áldozatainak nagy számáról is ismert. A lakosság tömegesen vásárolt védőmaszkot és gyógyszert, minden baromfit elpusztítottak, a megaciták lakói elkerülte az emberek és a nyilvános helyek felhalmozását. Most azonban sokan elfelejtették ezt a veszélyt, így ezen a télen néhány kínai ember óvatosság nélkül reagált a járványra vonatkozó információkra. Ezt figyelembe véve a kormány fokozott erőfeszítéseket tett a lakossággal való együttműködésre, növelte az elsősegélynyújtási pontok számát. Az orvosok arra számítanak, hogy a madárinfluenza járványa a tavasz közepéig tarthat.

A betegségellenőrzés és -megelőzés központja vezetője Ni Daxin bejelentette, hogy pillanatnyilag a betegség helyzete alatt áll: "A járvány csúcspontja valószínűleg vége. Azonban bizonyos számú betegség még az április utolsó hetét megelőzően is rögzíthető. "

A madárinfluenza vírusos betegségnek minősül, amelynek nagyfokú fertőzőképessége van. Lerészete gyakran abban áll, hogy a betegség nyilvánvaló tünetek nélkül vagy "maszkok" nélkül más, kevésbé veszélyes betegségek - hideg vagy ételmérgezés esetén - folytatódik. A vírust hazai csirkék, pulykák és vadmacska vagy liba hordja.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.