^
A
A
A

A gyaloglás a fogyás és a jólét eszköze

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

26 October 2012, 17:55

A legmegbízhatóbb és nem lassú módja a testsúlycsökkenésnek. A közelmúltban ez a módszer az extra fontoktól való megszabadulástól egyre több rajongót nyer. Különösen azoknak az embereknek felel meg, akik szemben állnak a hatalommal és az erőteljes gyakorlással. Annak ellenére, hogy megszoktuk, hogy normális mozgásként érzékeljük a gyaloglást, ez kiváló alternatíva azok számára, akik nem szeretnek sportolni, és akiknek nincs hozzáférése az edzőterembe.

Annak érdekében, hogy a gyaloglás a testtömeg csökkentésének hatékony eszköze legyen, több tippet kell figyelembe venni:

Kis lépések

A kis (de nem ragyogó) lépéseken való sétálás segít elkerülni a felesleges törést a sínen. Felgyorsíthatja ütemét egy lassú gyors lépcsőzéssel. Naponta 30-tól 60 percig gyaloglás gyors.

Növelje a távolságot

Növelje a távolságot

Minél többet jársz, annál jobb. A távolság növelésével minden nap könnyedén legyőzheted a nagy távolságokat és érezheted, hogyan javíthatsz az egészségeden. Azok számára, akik eddig elkezdték az edzést, ez segít a lábak izomzatának megerősítésében.

Frissítő

frissítő

Mielőtt elkezdené az edzést, ne felejtse el nyújtani izmait és felmelegedni. Ez nem csak a lábakra vonatkozik, hanem az egész testre is. Ne tévesszen meg azzal a ténnyel, hogy valaki naponta sétál, ezért bemelegítés nélkül. Az intenzív sétálás nyújtás nélkül másnap reggel fájdalmat okozhat.

Nézd meg a tempót

Minden edzéssel növelje a séta ütemét. Ne menj a fénysebességgel az első napon. Fokozatosan növelje a tempót.

Mozgassa az egész testet

Mozgassa az egész testet

Ne menj olyan, mint egy robot, pihenjen, üres, mozgása természetes lesz és szabad. Tartsa a könyökeket közelebb a testhez, és ne fúrjon a talaj szemébe - tartsa az állát párhuzamosan a felületen.

Ne felejtsd el a szünetet

A testednek nyugalomra van szüksége, ezért ne erőltesse magát arra, hogy erőt, alternatív stresszt és pihenést kényszerítsen. A lábad pihenhet, és átkapcsolhat a felsőtestre.

trusted-source[1], [2]

Vigyázzon az élelmiszerekre

Ha intenzíven edzõdsz, ne felejtsd el megfigyelni az étrendedet. Azok számára, akik aktív életmódot folytatnak, a napi ráta körülbelül 1200 kalóriát tartalmazhat, a férfiak pedig napi 1500-1600 kalóriát.

Nyomon kövesse a fejlődést

Nyomon kövesse a fejlődést

Ebben az esetben szüksége lesz egy lépésszámlálóra - olyan eszközre, amely teljes körű tájékoztatást nyújt arról, hogy hány lépést tett meg az egész nap alatt, és milyen távolságot szenvedett el. Tehát összehasonlíthatja a terhelést, növelheti az intenzitást és nyomon követheti az Ön fejlődését.

Változatosság

Alternatív gyors és lassú járás. Például egy nap gyors ütemben haladhat, de rövid távon legyőzni, és másnap lelassíthatja, de hosszú távon megy. Ez hasznos lehet a fizikai egészségre és segít elkerülni a rutin edzést.

Legyen óvatos az élelmiszerrel

A képzés kezdetét követő első napokban valószínűleg éhes lesz, ezért legyen óvatos és körültekintő! Ne egyen túl sokat, és cserélje ki a nehéz ételt könnyű salátákkal vagy gyümölcsökkel, különben minden erőfeszítés hiábavaló lesz.

A leggyakrabban felmerülő kérdések:

  • Szüksége van speciális cipőre képzésre?

Nem, a gyaloglásnál fontos, hogy a cipők kényelmesek legyenek, nem kell különleges dolgokat megvásárolnia. Az egyetlen kivétel lehet egy olyan trauma, amely zavarja Önt, például egy boka sérülése. Ezután a képzés megkezdése előtt konzultálnia kell egy orvossal és vegye fel azokat a cipőket, amelyek a lehető legegyszerűbbé teszik a munkáját. Természetesen túl sokat mond a cipők, például papucsok és szandálok alkalmatlanságáról.

  • Tudok járni a gyaloglás között?

Igen. 15 perces sétát és például 5 perces futást lehet kombinálni. Azonban a futam végén ne üljön le és pihenjen, folytassa a gyaloglást, hogy elkerülje a fáradt lábakat.

Tudok zenét hallgatni séta közben?

Persze, és még hasznos is. Bizonyos zenei ritmus fog neked beállítani a tempót. Ha úgy döntesz, hogy felgyorsítod a tempót, akkor az energikus zene csak felvidít, és motivál, hogy felgyorsuljon, lassan, fordítva.

  • Közös képzés. Jó vagy rossz?

Nem mindig. Séta társaságban valakivel hatékony lesz. Annak ellenére, hogy ez valamiféle erkölcsi támogatás, nehéz lesz továbbra sem beszélni. Ez adja a képzés hatékonyságát. Valószínűsíthető, hogy a közös gyaloglás szórakoztató séta lesz.

Mi lenne, ha térdműtétem vagy bármilyen más alsó végtag sérülés lenne?

Ebben az esetben szükség van egy kötelező konzultációra orvosával. Még akkor is, ha a trauma nem zavar, az ellenőrizetlen terhelés fájdalmat okozhat és komoly problémákat okozhat.

A gyaloglás kiváló lehetőség a jó formák megőrzéséhez és jó érzéshez!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.