^
A
A
A

A férfiaknak ajánlott többet pihenni

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 22.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

18 April 2017, 09:00

A tudósok úgy döntöttek, hogy az éjszakai pihenéskor korlátozott férfiak kétszer vannak kitéve a prosztatarák kialakulásának kockázatához.

Az emberiség erõs fele azon képviselõi, akik napi öt óránál nem többet alszanak, több mint 50% -kal nagyobb valószínűséggel szenvednek a prosztata mirigyein. Azok, akik aludni körülbelül hat órát, betegednek majdnem kétszer ritkábban, - ilyen számokat osztottak meg a kutatók.

Az elhúzódó alvás mértéke fontos mind a jó egészségi állapot, mind az egészségi állapot mutatói tekintetében - és néha akár meghosszabbíthatja az életet is. A szakértők kiszámították, hogy azok a férfiak, akik valamilyen körülmények között vagy más okok miatt aludnak egy kicsit, legyenek minden esélyük a prosztatarák kialakulására az idő múlásával.

A tudósok 62 évig megvizsgálták a férfiak több mint nyolcszázezer képviselőjét, megfigyelve az életmódjukat és az egészségüket. Egyik résztvevő nem tapasztalt prosztata betegségben a kísérlet időpontjában. Ennek eredményeként a hosszú tanulmányt, ami tartott 1950-2012-ben tett egyértelmű következtetést: a férfiak esetében a 65 év, ami nem biztosítja a maguk számára a legjobb 7-8 órát éjszakai pihenést teszik ki magukat annak a veszélynek, ill leggyakoribb férfi rákos betegség.

A prosztatarák olyan betegség, amelyet gyakran diagnosztizálnak a férfiak. Évente a világon legalább húszezer ember hal meg hasonló diagnózissal. Mivel a prosztatarák előfordulása nagyon magas, nehéz nyomon követni azokat a primer tényezőket, amelyek ezt a patológiát okozhatják. De ezt meg kell tenni, mert az ok ismerete attól függ, hogy a gyógyszer képes-e a betegség minőségi megelőző fenntartására.

Szakértői szakemberek képviselő American Cancer orvosi közösség, hogy mi vezetett néhány bizonyíték arra, hogy banális ajánlásainak végrehajtását időtartamának az éjszakai pihenés a gyökér hatással lehet a rák kockázatát a prosztata. Bár a tudósok nem tagadják, hogy továbbra is támogatási tanulmányokat kell folytatniuk, tisztázniuk kell a biológiai mechanizmusokat és a rák kialakulásának és az éjszakai alváshiánynak a kapcsolatát.

Azonban a legújabb kísérleti eredmények talált újabb bizonyíték: az a természetes ciklus az éjszakai pihenés az emberi szervezetben - az úgynevezett „cirkadián ritmus” - alapvető fontosságú szempontjából prosztatarák fejlődését. Elégtelen pihenés és a károsodott restaurációs erők a test vezet „tiltás” gének, amelyek egyfajta védelmet rákos sejtek változásával, és provokálni a termelés csökkenését a melatonin - hormontartalmú anyagok korrekció frekvencia alvás-ébrenlét ciklus. Ugyanakkor a rossz minőségű éjszakai pihenés kombinációja intenzív fizikai és szellemi terheléssel a nap folyamán még inkább egészségre káros.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.