^
A
A
A

Az ukrán egészségügyi rendszer erkölcsileg elavultnak tekinthető

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

21 April 2017, 09:00

A Világbank szakértői, amelyek a világ népességének közös jólétéhez hozzájárulnak, becslése szerint az ukrán egészségügyi rendszer morálisan elavult. A statisztikák szerint az ukrán emberek átlagos élettartama ma 71 év - és ez egy tucat évvel kevesebb, mint a legtöbb európai országban.

A szakemberek figyelmet fordítanak arra, hogy az egészség elavult alapelvei vannak, és ez az oka annak, hogy az ország egészségének nem megfelelő állapota áll. Az orvostudomány finanszírozása helytelenül és hatástalanul zajlik, ami sokáig radikális reformokat igényel. E következtetéseket a Világbank tematikus címzettjei készítették.

„A rendszer alapelveit az ukrán egészségügyi gyakorlatilag nem változott, még az időszakban a Szovjetunió - abban az időben a fő hangsúly a gyógyszer ítélték epizodikus kezelésére rohamok és az akut állapotok” - azt a fellebbezést. Emlékezzünk vissza, hogy a szovjet orvosi ellátás rendszere a Semashko jól ismert rendszerén alapult, amely eredetileg ingyenes egészségügyi ellátást jelentett a rászorulóknak. Egy időben egy ilyen rendszert Európában a legjobbnak nevezték, de eddig Ukrajnában kevés maradt.

Szakértők állítják, hogy ma a halálozási arány képviselői a felnőtt lakosság Ukrajna sokkal magasabb, mint az európai - a 65% -kal. Ebből a számból a halálozások nem kevesebb, mint 80% -a fordul elő a szív- és érrendszeri betegségekben és rosszindulatú daganatokban szenvedő betegeknél.

A nemzet felnőttképviselõinek legalább negyede - 18 és 65 év között - krónikus kórképekkel rendelkezik, és 6-8% -uk egyszerre három vagy több krónikus betegségben szenved.

Szakértők úgy vélik, hogy átgondolt reform az orvostudomány most egy nagyon fontos, mind az egészségügyi, a lakosok Ukrajna, valamint a további gazdasági növekedés az országban: a rossz minőségű lakók egészségének közvetlen hatással van a csökkentés a termelékenység és a hatékonyság.

A kutatás eredményeként kapott információk alapján az egy év alatt várható élettartam növekedése mintegy 4% -kal növelheti a GDP-t személyenként.

A Világbank szerint sürgősen végre kell hajtani az ukrán gyógyszerek reformját. Először is figyelmet kell fordítanunk a kérdés pénzügyi oldalára. Azonban itt sok nehézség merül fel, és mindenekelőtt az ukrán jogszabályokban. Az egészségvédelmi rendszer globális kiigazításának előkészítéséhez előzetesen elő kell készíteni a vonatkozó jogszabályokat - valójában a törvény szerint jelenleg az orvostudomány szociális szempontból orientáltnak tekintendő.

Ráadásul van még egy "de": az ukránok maguk nem nagyon optimisták az egészségügyi rendszerben bekövetkezett változások miatt, és az Egészségügyi Minisztérium minden újítása pánikot okoz sok ukránban. Ezért a mai napig ez a kérdés továbbra sem marad egyértelmű megoldás nélkül.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.