^

Egészség

A
A
A

Troponin I a vérben

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szérumban a troponin I referencia értéke (normája) 0-1 ng / ml.

Troponin I - troponin komplex szerkezeti fehérjét, amelynek a molekulatömege 26 500 Igen izmokat. Troponinok I, mint a troponin T, szív- és vázizom jelentősen különbözik a saját aminosav-szekvenciája. Lehetőség van, hogy hozzon létre egy diagnosztikai kit kardiális troponin izoformák jelezték. A troponin I aminosav-szekvenciája közötti különbségeket a szív- és vázizom izoforma körülbelül 40%. Troponin I és troponin T - alkatrészek a kontraktilis berendezés, azaz szerkezetileg rokon fehérjék szívizomsejtek; míg feloldjuk a citoszol fehérjék (mioglobin) viszonylag gyorsan mostuk ki a nekrotikus zóna, megsemmisítése a kontraktilis apparátus az szívizomsejtek jobban elhúzódó időben, ezért koncentrációjának növelése a troponin tárolt akár 8-10 napon belül megszűnt a miokardiális infarktus. A Troponin I a myocardialis infarctus nagyon specifikus markere. A koncentráció növelése a troponin I a vérben belül történik 4-6 órán kezdete után a miokardiális infarktus (50% -ánál), eléri a maximális a 2. Napon, és jön közötti sebességgel a 6-bites és 8 nap. Átlagos értékek a troponin I a vérben a 2. Napon a miokardiális infarktus képeznek 80-100 ng / ml. Annak megítélésekor, az eredmények a troponin I vizsgálat kell arra, hogy az elzáró értékét annak koncentrációja (miokardiális infarktus és a miokardiális infarktus) 2,5 ng / ml. A tartalom a troponin I fokozott instabil angina mikronekrozov fejlődését. A stabil anginával a troponin I növekedését nem figyelték meg.

A troponin T-vel ellentétben a troponin I koncentrációja nem növekszik veseelégtelenségben szenvedő betegeknél, súlyos sérülések és izombetegségek esetén.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.