^

Egészség

A
A
A

Saccharomyces cerevisiae elleni antitestek a vérben

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Az elválasztási pont a Saccharomyces cerevisiae elleni antitestek mennyisége a 10 NE / ml feletti szérumban az IgA esetében 10 NE / ml fölött az IgG esetében.

A Saccharomyces cerevisiae egysejtű gombák, amelyeket általában "pék élesztőként" ismerünk. Az IgG és IgA osztályba tartozó Saccharomyces cerevisiae elleni antitestek az élesztősejtmemnán mannán (foszfopeptidomannán) oligomannan epitópjával szemben találhatók. A Saccharomyces cerevisiae elleni IgG és IgA antitestek szorosan kapcsolódnak a Crohn-betegséghez és 95-100% -os specifitással rendelkeznek. A Saccharomyces cerevisiae elleni IgG antitesteket az ulceratív vastagbélgyulladásban szenvedő betegek 5% -ánál és az IgA antitesteknél 7% -ban észlelték. Az IgG antitestek kimutatására a Crohn-betegség diagnózisának diagnosztikai érzékenysége 75%, az IgA esetében 60%.

Egyidejű meghatározása p-ANCA osztályba tartozó ellenanyag IgG és IgA, valamint a Saccharomyces cerevisiae a szérum növeli specificitását differenciáldiagnózist a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás és a 99%. A jelenléte bármilyen osztályú antitestek Saccharomyces cerevisiae a szérumban és az antitestek hiányára citoplazmájában neutrofilek 95-100% -os specificitás és 50% érzékenység Crohn-betegség; az antitestek hiányára Saccharomyces cerevisiae és az antitestek jelenlétét a a citoplazmába neutrofilek teszi 90-100% specificitás és 50-60% érzékenység diagnosztizálására fekélyes vastagbélgyulladás.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.