^

Egészség

A
A
A

A gliadin elleni antitestek a vérben

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A szeparációs pont az IgA-val szemben 15 NE / ml feletti gliadinnal és 35 NE / ml feletti IgG elleni antitesttartalom.

Nem kezelt sprue szérumkoncentrációja IgA osztályú antitestek és IgG jelentősen nőtt egy-gliadin (során súlyosbodása - 8-10 alkalommal, és a magasabb). Az IgA antitest kimutatásának érzékenysége az enteropátiás diagnózis szempontjából 87-100%, a specifitás 62-94,5%. Az IgG antitestek kimutatása érzékenyebb, de kevésbé specifikus. A gliadin elleni antitestek azonosítását a vékonybél nyálkahártyájának biopsziájaként további utalásoknak tekintik, majd biopsziák morfológiai vizsgálatával. Hatékony kezelés kíséri csökkenése IgA antitest koncentrációban a normális szintre a legtöbb betegnél során 3-4 hét, tartalmának csökkentésére IgG antitest a fenti értelemben ez kevésbé kifejezett (marad emelkedett betegek 50% -ánál).

A vérszérumban a gliadin szintjének emelkedett szintjei a herpetiformis dermatitisben és autoimmun betegségekben szenvedő betegek 25% -ában mutathatók ki.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.