^

Egészség

Sérülés és mérgezés

Mérgezés olajokkal: vaj, zöldség, elengedhetetlen

Az olajmérgezés patogenezise mikrobiális (toxikoinfekció, toxikózis, vegyes etiológia) és nem mikrobiális. Az első esetben a patogén mikroorganizmusok szaporodva toxinokat választanak ki, amelyek felhalmozódása a szervezetben általános toxikus szindrómához vezet

Paradicsom mérgezés

Paradicsommérgezés nem mindig fordul elő, de csak bizonyos okok miatt. Általában véve a paradicsom biztonságosan fogyasztható, ha megfelelően termesztik, konzerválják, normál körülmények között tárolják stb.

Gombagomba mérgezés

A mikológusok által ismert egyik legmérgezőbb gomba a sápadt varangy (Amanita phalloides), és a gombagomba-mérgezés, amely nem bakteriális élelmiszer-eredetű toxikus fertőzés, okozza a gombák fogyasztásával kapcsolatos halálesetek többségét világszerte.

A koponya tövének törése

A koponyaalap törése magában foglalja a külső felület alapját képező csontok törését (alap cranii externa), valamint a koponyaalap belső felületének szerkezetét (alap cranii interna).

Csirke ételmérgezés

A csirkehússal való mérgezés oka leggyakrabban a hús rothadása miatt fogyasztásra alkalmatlanság, valamint az elégtelen pörkölés. 

Görögdinnye mérgezés felnőtt és gyermek

A szakértők megjegyzik, hogy több görögdinnye-mérgezési eset fordul elő június-júliusban, amikor a korai óriásbogyók megjelennek a polcokon.

Uborkamérgezés: friss, sózott, pácolt

Az élelmiszer eredetű lehetséges toxikus hatások közül a szakértők megjegyzik az uborkával való mérgezést - friss, enyhén sózott, sózott, konzerv.

Felnőtt és gyermek légyharapása

A legyeket tanulmányozó Dipterology csaknem 120 ezer ilyen rovarfajt ír le, és néhányuk meg is haraphatja az embert. A legtöbb esetben a légycsípés csak enyhe bőrirritációt okoz, de egyes fajok kórokozókat hordoznak, köztük veszélyeseket is.

Emberi harapás egy kutyától

Jelenleg nagyszámú fertőző betegség (zoonózis) terjed emberről állatra. Ezek a betegségek közé tartozik például a veszettség, a leptospirosis, a leishmaniasis, a különböző pszittacosis, a tetanusz.

Formaldehid-mérgezés

A formaldehid mérgező és egyben nagyon elterjedt vegyszer, nevezetesen gáz, amelynek vizes oldatát formalinnak nevezik. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.