^

Egészség

A tüdő, a hörgők és a mellhártyagyulladás (pulmonológia)

Tüdő hematocele

A tüdőszövet traumatikus károsodása és a zsigeri mellhártya integritása esetén tüdő hematocele fordulhat elő. Ezt a patológiát mellkasi fájdalom, légzési nehézség és néha hemoptysis kíséri.

Fibrothorax

A pleurális üreg betegségei gyakori szövődmények, amelyek különböző bronchopulmonáris patológiák után alakulnak ki. Ezen komplikációk egyike fibrothorax lehet - a pleurális üregben lévő obliteráló rostos folyamatról beszélünk.

Pleuropneumonia tünetei

Leggyakrabban akut pleuropneumonia alakul ki, és szinte az ilyen gyulladás kezdetétől, vagy két vagy három nap elteltével megjelennek a bakteriális fertőzés terjedésének első jelei a tüdő lebenyéből a pleura felé

A pleuropneumonia okai és patogenezise

Lobar bakteriális tüdőgyulladás, vagy fókuszos nem szegmentális tüdőgyulladás, vagy a tüdő lebenyének akut lobar gyulladása, amely a serózus membrán (pleura) egy részét érinti, pleuropneumoniaként diagnosztizálható, bár ez a meghatározás hiányzik az ICD-10 légzőrendszeri osztályban.

Tüskék a bal és jobb tüdőben: pleurális, rostos

A légzőszervi megbetegedések súlyos szövődménye a tüdő tüskéje. Tekintsük a patogenezist és megjelenési eseteiket, a fő tüneteket, a kezelés módjait és a megelőzést.

A tüdőszövet tömörödésének szindróma

A pulmonalis szövetek szigorításának megfelelő légnyomáscsökkenés egyik közös célja a mellkasi aszimmetria, a vizsgálat és a tapintás során feltárt.

Pleurális szindróma

A felhalmozódás a pleurális üreg folyadék (hydrothorax), ami lehet váladék, transzudátumok, genny (pyothorax, empyema), a vér (hemothorax) vagy kevert jellegű visel

Köhögés akut, krónikus és obstruktív bronchitisben

A bronchitis a légzőrendszer betegségének akut vagy krónikus formájára utal, a fejlődés indíttatási mechanizmusa a mikroflórát sértő.

A mellkas, a nyak, az arc, a tüdő szubkután emfizémája

Ha légbuborékok halmozódnak fel a szubkután zsírszövetben, akkor egy olyan patológiáról beszélünk, mint a szubkután emphysema. Általában emphysema jelenik meg a háttérben más betegségek - például a vereség a légzőrendszer vagy a nyelőcső.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.