^

Egészség

A fogak betegségei (fogászat)

Disztopikus fog

A számos fogászati probléma között van még egy - egy disztopikus fog, vagyis helytelenül (a görög disztópiából - helytelen hely vagy helyhiány) helyezkedik el, vagy rossz helyen tört ki.

A fogzománc eróziója

Az egyik leggyakoribb nem kariesz fogászati elváltozás - a fogzománc eróziója - a fog külső védőburkolatának fokozatos és tartós megsemmisülése.

Nyaki fogszuvasodás

A fogíny előtti vagy nyaki fogszuvasodást akkor diagnosztizálják, ha a kemény fogszövetek megsemmisülése a fog nyak melletti részét érinti - a fogkorona kissé szűkült átmenetét a gyökérhez, vagyis az íny legszéléhez, és gyakran még alatta is.

Distalis harapás gyermekeknél és felnőtteknél

A felső és alsó állkapocs helytelen elhelyezése a fogazat zárt zárásával gyakori fogszabályozási probléma, és a leggyakoribb kóros elzáródás a distalis elzáródás.

Mesial harapás

A kellemetlen megjelenés és a helytelen arcgeometria sok pszicho-érzelmi problémát okozhat. Ebben a cikkben a mesiális harapás jellemzőiről fogunk beszélni.

Macroglossia gyermekeknél és felnőtteknél

Aránytalanul nagy vagy rendellenesen széles nyelv - makroglossia, általában, gyermekeknél fordul elő, és meglehetősen ritka anomáliának számít. A Macroglossia általában a nyelv hosszan tartó fájdalom nélküli megnagyobbodását jelenti.

Mély harapás felnőttekben és gyermekekben

A fogak nem megfelelő bezáródásával járó mély harapás hátrányosan befolyásolhatja a rágás, beszéd működését, a zománcbevonat fokozott kopását okozhatja stb. Ilyen mértékű megsértés esetén a kezelést kötelezővé kell tenni.

Perikoronarit

A pericoronitis - a lágyszövetek gyulladása és fertőzése egy részlegesen kivágott fog körül - gyakran társul az érintett harmadik állandó mólákban.

A szájüreg és a nyelv szőrös leukoplakia

A szőrös leukoplakia semmilyen módon nem kapcsolódik a haj felnövekedéséhez a bőr felszínén, hanem a nyálkahártya olyan betegsége, amelyben a kóros területeket filiform fehér pattanások borítják, csak a szövettani vizsgálat után észlelhető.

A fogak mély fogszuvasodásának kezelése: alapvető módszerek

A mély fogszuvasodás nem jelenik meg hirtelen, hanem annak eredménye, hogy figyelmen kívül hagyják a fog megsemmisítését, kezdve a zománc kissé látható változásaival, az üreg kialakulásával és a kemény rétegekbe való mélyüléssel - dentinnel.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.