^

Egészség

A bőr és a bőr alatti szövet betegségei (dermatológia)

Verrucous nevus

A bőrön lévő jóindulatú pigmentált elváltozások között - nevi (a latin naevusból - anyajegy) - megkülönböztetjük a bőrfelszín felett kiemelkedő szemölcsös nevusot, amely, mint a neve is sugallja, szemölcsnek tűnik.

Véres bőrkeményedés a lábakon és a karokon

A bőrkeményedések a bőr sérülései, amelyeket egyidejű súrlódás és nyomás okoz, a vér- vagy vérkeményedéseket pedig nedves bőrkeményedésnek nevezzük, és vérrel folyadékot tartalmazó hólyag (hólyag vagy bulla) képződik.

Dyshidrosis, pompholix gyermekeknél és felnőtteknél

A nem fertőző jellegű tenyér-plantáris dermatitis csoport betegségei közé tartoznak a kéz és a láb bőrének elváltozásai, amelyeket olyan szinonim nevek határoznak meg, mint a dyshidrosis, a pompholix, a dyshidroticus ekcéma

Repedések a fül mögött felnőtteknél és gyermekeknél

A száraz vagy síró bőrt és a fül mögötti repedéseket a bőrgyógyászok bizonyos állapotok vagy betegségek tüneteinek tekintik, amelyek azonosítását igénylik a megfelelő kezeléshez.

Lézeres szemölcs eltávolítás felnőttek és gyermekek számára

A szemölcsök lézerrel vagy más lehetséges módszerekkel történő eltávolítása az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon a bőrgyógyászati hibától. És bár ennek a módszernek nincs nagy terápiás értéke, kozmetológiai és pszichofizikai szempontból teljesen indokolt.

Mi a teendő, ha a körmök hámlik a kezén?

Általában a körmök leválása nem okoz aggodalmat, nyilvánvalóan káros kémiai vagy mechanikai hatással jár, amelynek kiküszöbölésekor a hiba általában megszűnik, ahogy a köröm vissza nő.

Miért hámlik a köröm?

Cikkünkben megpróbáljuk megfontolni, hogy miért hámlik a körmök a kezeken, és mit kell tenni ebben az esetben, hogy egyáltalán ne maradjanak nélkülük.

Viszketés az ágyékban, mint a betegség tünete

Amikor olyan első jelek jelennek meg, mint a helyi bőr hiperémia, azaz vörössége és viszketése az ágyékban, pelenkakiütés az ágyékban, a származási változatok közé tartozik, különösen azoknál az embereknél, akiknél a zsírszövet túlzott, ami növeli az összes bőrredőt.

Egyszerű leukoplakia

Az egyszerű leukoplakia a dyskeratosis betegségeire utal - azaz olyanokra, amelyek károsodott keratinizációval járnak. A patológia a réteges laphámszövetet érinti, és megtalálható a szájüregben, a légutakban, az urogenitális traktusban és az anális területen.

Hogyan néznek ki a pók erek az arcon, a testen és a lábakon?

A pókvénák kinézete nemcsak az érintett erek számától és helyétől függ, hanem azok típusától is. Az artériákban a vér skarlátvörös, és az ilyen telangiectasias vörös színű lesz. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.