^

Egészség

Az ízületek, az izmok és a kötőszövet betegségei (reumatológia)

Miért görcsöl a borjú és mit kell tenni?

E sok tünet közül kiemelkednek a kóros akaratlan mozgások - görcsök és görcsök, amelyek közé tartoznak a fokális mioklonikus görcsök a lábak borjaiban, amelyek a bicepsz gastrocnemius izom (Musculus gastrocnemius) meglehetősen fájdalmas összehúzódásai.

Achondroplasia

Számos ritka, veleszületett betegség létezik, és az egyik a csontnövekedés megsértése - achondroplasia, amely kifejezett aránytalanul alacsony termethez vezet.

A kötőszöveti diszplázia kezelése

Sajnos nem ismert olyan módszer, amely véglegesen megszabadulna a kötőszöveti diszpláziatól, mivel ez genetikai probléma. A bonyolult intézkedések kompetens alkalmazása azonban stabilizálhatja a beteg állapotát, enyhítheti a betegség klinikai tüneteit.

A kötőszövet diszplázia gyermekeknél és felnőtteknél

Az ilyen szindróma, mint a kötőszövet diszplázia, állítólag akkor áll fenn, amikor az emberi test születése óta hajlamos az ízületek porcszövetének és más szöveteknek a kialakulására. 

Az osteochondropathia kezelése

A gyógyszeres terápia mellett a beteg fizioterápiás kurzust kap: terápiás masszázs, elektroforézis, paraffin fürdők, fűtés, edzésterápia, sokkhullámterápia.

Osteochondropathia gyermekeknél

Gyermekekben ez a patológia sokkal gyakoribb, mint a felnőtteknél. Ennek oka a csontrendszerük aktív növekedése. A betegek fő korcsoportja 2-18 év.

Csont osteokondropátia

Az osteokondropátia az oszteo-ízületi rendszer betegségeinek csoportja. Jellemzői a csontszövet spongyos anyagának marginális részének aszeptikus alköri infarktusa, ahol a stressz fokozódik.

Keller osteochondropátia

Két formában fordul elő, befolyásolja a láb csontjait, és az életkorhoz kapcsolódik. Leggyakrabban gyermekeknél és serdülőknél fordul elő.

Osteochondropathy Shlyatter

A betegség a csontváz intenzív növekedése alatt az izom-csontrendszer hosszú távú sérülésének hátterében áll. 

Osteochondropathy Scheuermann-Mau

A betegséget a mellkasi lemezek és a csigolyák testének károsodása, a kapcsoló lemezek jellemzik. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.