^

Egészség

A gasztrointesztinális traktus (gasztroenterológia)

Aholia

Az a betegség, amelyben az epe nem termelődik, vagy nem jut át a vékonybélbe, acholia néven definiálható. Az ICD-10-ben ez a megsértés az epehólyag betegségének minősül - K82.8 kóddal. 

Tenesmus: mi ez?

Tenesmus - ez a fogalom lefordítható görögül "hatástalan késztetésként". Ezt a tünetet fájdalmas reakció kísérheti vagy nem.

A nyelőcső leukoplakiája

Ha a felső emésztőrendszer nyálkahártyájának hámrétege intenzíven keratinizálni kezd, akkor a nyelőcső leukoplakia kialakulásáról beszélnek. A betegség kezdeti szakaszában sűrű plakk képződik, amely eltávolításra alkalmas, és gyakorlatilag nem jár gyulladásos folyamat jeleivel. 

Csúszó sérv a nyelőcső

Diafragmatikus sérv vagy hiatal sérv esetén a diagnózis a nyelőcső csúszó sérvjeként fogalmazható meg. Nyilvánvaló, hogy a leíró leegyszerűsített név érthetőbb a betegek számára.

Hányinger kezelése gastritisben: tabletták, alternatív eszközök, gyógynövények

A gyomorhurut okozta émelygésből minden gyulladáscsökkentő gyógyszer, minden antietikus gyógyszer segít jól. Megpróbálhatod a hilak-t, hilak-formát, ranititdin-t, maaloxot, foszfalugelt, smectet.

Gastritis hányinger

A felszín alatti gyomorhurut akut gyulladásos folyamatot jelent a gyomor felső, nyálkás rétegében. Ebben a folyamatban gyakran részt vesznek és a nyálkahártya közvetlenül a nyálkahártya alá kerül. 

Gyomorégés gastritissel

Sokan ismerik a nyelőcső mentén égő kényelmetlenséget: gyomorégés. A probléma akkor fordulhat elő, ha fűszeres vagy sült ételeket, gyorséttermi étkezést, túlfúvást követően és még túlzott fizikai aktivitás után is eszik. 

Miért van a balvad sárga és mit kell tennem?

Nem kell előre aggódnia: lehetséges, hogy az általunk szolgáltatott információk segítenek Önnek abban, hogy tájékozódjon a tünetekben és meghatározza a patológia jelenlétét vagy hiányát.

Overeating diófélék

Értékes táplálkozási termékek, amelyek javítják a szív- és érrendszer működését, hozzájárulnak a fogyáshoz, megakadályozzák az Alzheimer-kórt és az onkológiai patológiákat.

Zöldség túlfűzése

A zöldségek vitaminok, ásványi anyagok, szerves anyagok és poliszacharidok forrása. Rendszeres bevitelük telítettíti a szervezetet kalciummal, káliummal, magnéziummal és más hasznos komponensekkel.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.