^

Egészség

A fül, a torok és az orrgyulladás (fogkőgyógyászat)

Aphonia: funkcionális, szerves, pszichogén, igaz

A hang kimondásának képességének elvesztését aphoniának nevezik. Ugyanakkor egy személy csak suttogva beszél, rekedtség, zihálás nélkül, jellemző a diszfonikus rendellenességekre. 

A hangszalagok parézise gyermekeknél

Az újszülöttek hangszalagjainak parézisét az anya szervezetéből származó káros tényezők negatív hatása okozhatja, amelynek eredményeként az idegrendszer fejlődési rendellenességei, az érrendszeri és anyagcsere -patológiák figyelhetők meg, amelyek a a hangszalagok funkcionalitása. 

 

A hangszalagok parézise: okok, tünetek, diagnózis

Tanulmányok szerint a hangszalagok parézisének 60% -a a gége, a nyelőcső vagy a pajzsmirigy neoplazmáihoz és az azonos lokalizációjú sebészeti műtétekhez kapcsolódik. És az első helyen a pajzsmirigy műtétei vannak.

A hangszalagok parézisének kezelése

A hangszalagok kétoldalú parézisének sebészeti kezelése a páciens alapos vizsgálatát, a beavatkozás körének és a hatékony kezelési lehetőségek meghatározását írja elő, mivel az orvosnak gyakorlatilag nincs tévedési lehetősége.

Gégefájás torokfájás

A gége angina bármilyen életkorú beteget érinthet, bár gyakoribb a felnőtteknél, általában a 18 és 40 év közötti embereket érinti, bár már három éves gyermekeknél is előfordulhat.

A torkon lévő mandulák esetleges dugói

Ilyen tünet, mint a torok manduláinak esetleges dugói, az otolaryngológusok meglehetősen gyakran megfigyelik - mind a garat gyulladásos folyamataiban, mind azokban az esetekben, amikor a nádor mandulák nyilvánvaló gyulladásának jelei nincsenek.

Horkolás alvás közben nőknél, férfiaknál és gyermekeknél

Az álomban való horkolás gyakran figyelmeztet arra, hogy figyelni kell a horkoló személy egészségi állapotára, mivel egy ilyen jellemző az életveszélyes szindróma kialakulásának előhírnöke lehet.

A horkolás okai

Miért fontos tudni a horkolás valódi okait? Mert ez lehetővé teszi a megszabadulást, mert 30 év feletti szinte minden harmadik ember horkol rendszeresen, és 45-50% -a időről időre.

Horkolás adenoidokkal gyermekeknél és felnőtteknél

Az adenoidok (adenoid vegetáció) redőkszerű megnagyobbodott garat- vagy nasopharyngealis mandulák, amelyek a veleszületett immunrendszer - a lymphoepithelialis garatgyűrű - részét képezik. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.