^

Egészség

Bőrgyógyász

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Biztosan azt mondhatod, hogy a dermatovenereológus nem a legnépszerűbb orvosi szakirány. A kabinet az orvos az emberek megpróbálják elkerülni. És ehhez nagyon jó oka van.

Tehát, értsük meg, mi a bőrgyógyász, milyen megbetegedéseket kezel, és ki kell regisztrálnia vele egy találkozóra.

Ki a bőrgyógyász?

A dermatovenerológus népeit "szerető" orvosnak is nevezik. Végül is egy orvos egyik szakterülete a nemi betegségek vagy a szexuális úton terjedő betegségek. Ennek a tudásnak a szakasza második részében válaszol: a vénorész.

Ez a név a Venus szeretet istennőjének nevéből származott. Vagyis a nemi betegségek a nemben kerülnek továbbításra. Ezeknek a betegségeknek a listája meglehetősen nagy. Ez magában foglalja a szifilisz, gonorrhoea, donovanosis és mások. Ugyanez a lista kiegészíthető olyan betegségekkel, amelyek nem kizárólag szexuális úton terjednek.

Ez a lista tartalmaz rágást, különböző hepatitiseket, klamidit, vírusos és fertőző betegségeket. Mindegyiket mind szexuálisan, mind más módon továbbíthatjuk.

A vénás megbetegedéseken kívül a dermatovenereologist bakteriális vagy vírus eredetű bőrbetegségekkel is foglalkozik. Vagyis ez a lista nem tartalmazza az égési sérüléseket, de tartalmaz szájüreget, jegeket, herpeszet, fertőző dermatitiszt stb.

Rendszerint a nemi és a bőrbetegségek összefüggenek. Egyes nemi betegségek súlyos tüneteket okoznak egy személy bőrén. A dermatovenereológus kezeli őket.

Mikor kell a dermatovenerológushoz mennem?

Számos olyan eset van, amikor a dermatovenerológus időben történő látogatása időben segít diagnosztizálni és sikeresen gyógyítani a kellemetlen betegségeket.

Az első eset a szexuális partnerek gyakori változása vagy az élet kezdete egy új szexuális partnerrel. Természetesen egy olyan személy, aki rendszeres szexuális partnerrel él, nem tekintheti teljesen mentesnek a nemi úton terjedő betegségekkel szembeni fertőzéstől. Végtére is mindig fennáll az árulás veszélye.

De a fertőzés kockázata sokkal magasabb, ha szokatlan szexuális kapcsolat van, vagy a szexuális partner gyakran változik. Ebben az esetben rendszeresnek kell lennie a dermatovenerológus látogatásaiban. Meglátogathat egy névtelen szekrényt, de a legfontosabb, hogy évente többször megtenni, vagy a betegség legkisebb gyanúja megjelenésével.

Természetesen még abban az esetben is, ha a szexuális úton terjedő betegségek felmerülése minimális, a dermatovenerológust legalább évente egyszer meg kell látogatni megelőző célokra.

Bőrkiütés, és még inkább a nemi szerveken - ez egy alkalom arra, hogy azonnal forduljon a dermatovenerológushoz. Ugyanez mondható el a nemi szervek bőséges kibocsátásáról, természetük megváltozásáról, a szexuális szervek vagy elváltozásuk éles szagairól.

Különböző bőrkiütések, szúnyoglás vagy rétegződés a szögek vagy a hajhullás a közönséges területen is alkalom, hogy konzultáljon a szakemberrel.

Ne feledje, hogy számos bőr- és vénás megbetegedést a háztartási eszközök közvetíthetnek. Vagyis személyes higiéniai cikkek, háztartási cikkek, vagy nőgyógyász, fogorvos stb. Orvosi vizsgálatán keresztül. Ezért a dermatovenerológus megelőző látogatása nem lesz felesleges.

Milyen teszteket kell átadni egy dermatovenereológusnak?

Mint bármely más orvos, a dermatovenereológus általános vér- és vizeletvizsgálatot is előírhat. Ezenkívül előírhatja a nemi szervek nyálkahártyájának PCR-jét vagy kaparását. Ebben az elemzésben azonosítani lehet a betegségeket okozó vírusokat, baktériumokat vagy gombákat.

Továbbá a dermatovenerológus meghatározhatja a nyálkahártya flórájának és a nemi szervek váladékozásának elvételét. A beteg kenetet kap, a laboratóriumban pedig a biológiai anyagban megtalálható baktériumok vagy vírusok találhatók.

Ha a betegnél bőrfertőző betegségek vannak, az orvos különböző vérvizsgálatokat írhat elő. Ezek a tesztek segítenek azonosítani az ilyen vagy más kórokozó baktériumok elleni antitesteket.

Milyen diagnosztikai módszereket alkalmaz a dermatovenerológus?

A dermatovenerológus arzenáljában az első diagnosztikai módszer a beteg közvetlen vizsgálata. Természetesen a beteg számára egy ilyen eljárás nem feltétlenül kellemesnek tűnik. A dermatovenerológusnak meg kell vizsgálnia a páciens genitális területét a genitáliák patológiás változásaira vagy kitörésére.

Ezenkívül az orvos szükségképpen számos elemzést és tanulmányt készít. Végtére is, a legtöbb esetben még a legtapasztaltabb dermatovenerológus sem tud "szemmel" pontosan diagnosztizálni.

Ezért olyan vizsgálati módszereket alkalmaznak, mint a vér- és vizeletvizsgálatok, a nemi szervek kenetjei, az antitestek tesztelése és a kórokozók DNS-e az emberi vérben és így tovább.

Mi a dermatovenereológus?

A dermatovenerológusnak két tevékenységi területe van. Ezek az orvosok kezelik a bőrbetegségeket és a nemi úton terjedő betegségeket. A dermatovenerológus kettős specializációval rendelkezik.

Természetesen a dermatovenerológus meglátogatása nem túl kellemes élmény. Végtére is, az emberek gyakran szégyellnek, hogy reklámozzák a nemi betegségeket, vagy akár az ilyen diagnózis gyanúját. Ezért a dermatovenerológus sok névtelen irodája van.

Az emberek oda tudnak menni, és névtelenül megvizsgálhatók anélkül, hogy személyes adatot szolgáltatnának magukról. Testeket hajthatnak végre, majd később, anonim módon is el tudják fogadni eredményüket.

Az orvosi gyakorlatnak ez a megközelítése időben segít a betegek hatékony kezelésének azonosításában és előírásában. Végül is a szokásos dermatovenereológus irodájában a betegnek meg kell adnia a nevét, a vezetéknevét és a munkahelyét.

Kevés ember kockáztathatja "felgyorsíthatja" egy ilyen orvoslátogatást a nyíltan, mert elpusztíthatja karrierjét vagy családját. És egy névtelen fogadásnak köszönhetően egy személy képes leküzdeni a kényszert, és időben megkaphatja az orvosi segítséget ilyen kényes területen.

Milyen betegségek gyógyítják a dermatovenereológust?

A "dermatovenereologist" szakma nagyon megnevezi az orvos által kezelt betegségeket. A "derma" elnevezés első része "bőr". Vagyis a dermatovenerológus fertőző természetű különböző bőrfertőzésekkel foglalkozik.

Vagyis ezek fertőző bőrbetegségek, amelyek mindennapi vagy szexuális úton könnyen átvihetők személyről emberre. A név második része a Venus istennő nevében született. Ez volt a szerelem istennője. És a betegek, akik kezelik a bőrgyógyász, szexuális úton terjednek.

Az ilyen orvos szexuális úton terjedő betegségeket, például nemi herpeszet, szifilist, candidiát, gonorrhoeát, humán papilloma vírust, hepatitis B-et és C-et, stb.

Ezenkívül a dermatovenerológus kezeli fertőző eredetű dermatitis, jegelket, rákot és egyéb fertőző bőrbetegségeket.

Dermatovenerológus tanácsok

Természetesen a dermatovenerokém tanácsadója nem mindig könnyű. Az ilyen tanácsok azonban segítenek az egészség megőrzésében és a komoly problémák és komplikációk elkerülésében.

Az első tanács a védett szex. Különösen, amikor egy új partnerre van szükség. A szexuális partnerek vagy az új partner gyakori cseréje esetén óvszert kell használnia. Természetesen nem biztosít teljes körű védelmet a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben, de jelentősen csökkenti ezt a kockázatot.

A személyes védelem és a higiénia nem csak férfiak, hanem nők is. Ezenkívül fontos megismerni a szexuális megbetegedések alapvető vizuális tüneteit, és időben meg kell akadályozni a lehetséges hordozókkal való kapcsolatfelvételt.

Ezenkívül rendszeresen meg kell látogatnia egy dermatoveneroiust és számos fertőzéses vizsgálatot kell tennie, időben a betegség diagnosztizálására és gyógyítására.

Ebben az esetben, ha fertőzést talál, akkor nem vehet igénybe alternatív gyógymódot, vagy nem kezelheti magát. Ez tele lehet komplikációkkal.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.