^

Egészség

Érzékszervi rendszer és bőr

Újszülött bőre: szerkezet, betegség, megfelelő ellátás

Annak érdekében, hogy megértsük, mely gyermekek bőrfeltételei normálisak és patológiásak, nagyon fontos megismerni a baba bőrszerkezetének alapvető funkcióit és jellemzőit.

Az újszülöttben lévő emlőmirigyek

Az újszülöttben lévő emlőmirigyek speciálisan alakulnak ki a méhen és a születést követően, ezért nagyon fontos megkülönböztetni a fiziológiai folyamatok jellemzőit és a betegség kialakulásának kezdetét.

Emlőmirigyek gyermekeknél

Az embrionális fejlődés hatodik hetétől, szinte egyidejűleg olyan szervekkel, mint a szív és a tüdő, az emlőmirigyek kialakulnak a gyermekek körében.

Az emlőmirigyek mellei

A mellkasi mirigy a nagy mellsõn, részben az elülsõ fogas izomzatán helyezkedik el. Körülbelül az emlő legkonvánsabb területének közepén egy festett terület - a mellbimbó területén, amelynek közepén emelkedik a mell mellbimbója.

Mell kvadránsok

Mint ismeretes, az emberi test a test különböző részeiből áll. Néhányat az orvostudományban kvadránsok formájában írnak le.

A szem pályája

A szem körvonala egy körte alakú üreg, amelynek kilépését az optikai idegcsatorna képviseli. Introrbital része hosszabb (25 mm), mint a szem hátulsó pólusától a látóideg csatornájáig terjedő távolság (18 mm).

A szemmozgások vizsgálata

A szemmozgások vizsgálata magában foglalja a szemmozgás ellenőrzésének és a szentstavak felmérésének értékelését.

Szemmozgások

A szemgolyó normál helyzete a látótengelyek párhuzamossága, amikor rögzít egy távoli objektumot vagy átlépi őket egy közeli tárgy rögzítésekor.

Binokuláris látás

Binokuláris látás, azaz két szemmel való látás, ha egy objektum egyetlen képként érzékelhető, csak a szemgolyó tiszta és barátságos mozgásaival lehetséges.

Xorioideja

Érhártya (lat chorioidea.) - az érhártya, a hátsó része a vaszkuláris traktus szem található, a dentate vonal a látóideg.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.