^

Mit kell tudni a fehérje étrendről?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A fehérje étrend hatékony azok számára, akik betartják minden szabályait és elveit. Ezért van egy ilyen étrendnek jelentős hatása a túlsúly elleni küzdelemben.

Meg fogjuk érteni, mi a fehérje étrend, és hogyan ragaszkodjunk hozzá

Gondosan fontolja meg az étkezés bevitelének ütemezését és sorrendjét. Határozza meg pontosan, hogy milyen ételeket fog megenni és hogyan készítheti el az ételeket. Testét a testsúlycsökkenés és a megtisztulás érdekében meg kell változtatnia az anyagcserét.

mi a fehérje étrend

Ez a módszer gyors fogyáshoz vezet. Ezután lesz eredményes eredmény, (aláhúzva) pontosan az eredményt.

Ha az ételeinek mennyisége túl nagy, akkor csökkentenie kell az adagot, vagy meg kell különböztetnie az ételeit több ételre. Próbálja meg enni a megfelelő mennyiségű étel többször.

Sok napi étrend hihetetlenül nehéznek tűnik

Ez normális. Hogy akartad? Sokan, akik megpróbálták a fehérje étrendjét, úgy vélik, hogy a leginkább elviselhetetlen napok - ez a harmadik-ötödik nap, az étkezés tizennegyedik napja, a tizenharmadik és a tizenkettedik nap. Tipp: ha meleg vizet iszol - az éhségérzés rövid időre visszavonul.

Hajtsa el az étrendet, és gondoskodjon a háztartási munkákról vagy a munkáról. Vigyázz a virágokra, olvasd el, hallgass zenét vagy nézz egy filmet. Általában mindent meg kell tennie, hogy ne gondoljon arra, mit szeretne enni. És a legerősebb jutalmazza.

Ha mobil és aktív ember vagy - szükség van egy fehérje étrendre. A fehérje étrend elősegíti a véralvadást. A kis mozgó embereknél a vér már túl szoros. Még akkor is, ha egy étvágyba ültetett vagy üldözött életmódhoz vezetett - mindent megváltoztass a jobbra, kezdj el mozogni. Ön felelős az egészségéért.

Napi 1,5 liter vizet, de nem kevesebbet. Ha nehéz az életben - hővízben, forraljuk fel. Ásványvíz megengedett.

Előnyök a fehérje étrendben

A test kezd gyorsan fogyni, és ez a legfontosabb pozitív hatás. Az éhség érzése nem szörnyű álmokban fog zavarni. A nagyszámú fehérjét tartalmazó élelmiszer nagyon tápláló, tápláló és energiát tölt fel.

Az ételek választéka nagyszerű és változatos. A desszertek és az étlapok tabu. És nélküle nem lehet élni. Más étrendben két hétre felajánlott, például a párolt rizs 200 grammja a hét folyamán. Válasszon, plusz ez vagy egy mínusz.

A fehérje étrend különösen elégedett azzal a ténnyel, hogy a test súlya nem haladja meg a szuperszonikus sebességet követése után, a kilogramm veszteség hosszú ideig tart.

Ez nem jelenti azt, hogy amint a fehérje étrend véget ér, repülnie kell a legközelebbi szupermarketbe, és meg kell vásárolnia minden süteményt. Bőségesen fogyjon és boldog legyen.

A fehérje étrend hátrányai

A nagy hátránya, hogy amint elkezdi eleget tenni a fehérje étrend követelményeinek, azonnal érezze a kiegyensúlyozatlan táplálkozás hatásait.

Az étrend után azonnal megkezdődik a szükséges zsírok, savak és vitaminok áramlása, mivel nem használja fel a szénhidrátokat és zsírokat, és csak a fehérjék táplálják a testedet.

Valószínűtlen, hogy bárki elégedett lesz az alapvető zsírok, vitaminok és zsírsavak hiányával, a személy nyomasztó elemek hiányában kellemetlen érzés tapasztalható.

A sötét dolgok kiegyensúlyozatlan táplálkozás miatt fordulnak elő - a szögek megtörik, a bőr kiszárad, az arc - sápadt, a haj elveszíti színét, kellemetlen fáradtságot tapasztal és nem alszik jól. A fehérje étrend ezen hátrányai a legfontosabbak.

A test állapotát mindig a vitaminok hiánya okozza. És a tabletták, hogy a vitaminok nem tanácsos. Az A, D, E, K vitaminok gyengén emésztettek, ha zsírokkal vannak bevéve.

A fehérjetartalmú vetés, az egészségét javíthatatlan károkat okozhatja. A túlélés során a hatalmas terhelés miatt a vesék rosszabbul működnek. Ha sokat eszel - a vesék teljes kapacitással dolgoznak, ami azt jelenti, hogy sok víznek veszik el a szervezetből, és ez károsítja az egészséget.

Hogy semmi probléma sincs, mint a fent említett pontban - sok vizet inni (ásványi anyag), akkor a vesék még mindig aktívan dolgoznak, de a fehérjék nagy része nem lesz annyira káros. És még egy fehérje étrend esetén is hiányzik a szervezet kalcium.

A nyugdíjasok nem tudnak fehérje étrendben ülni, mert vérrögképződést fokoznak, és ezt véredények vérrögének megjelenésével kíséri. Továbbá, a fehérje étrend tiltott az emberek számára, akik szenvednek vesebetegségek, gyomor-bélrendszeri betegségek, mint a hasnyálmirigy-gyulladás, dysbacteriosis és mások. A köszvény számára tilos a fehérje étrend használata.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

A táplálkozási tervnek megfelelően járjon el

A fehérje étrend nem annyira szörnyű, ahogy azt mondják róla, és nagyfokú hatékonysággal rendelkezik. Az egyetlen dolog, amit meg kell emlékezni, hogy betartja az összes receptet az étkezési és rendezési módját illetően. Akkor felejtsd el a túlsúlyt örökre.

trusted-source[5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.