^

Hormonális testsúlycsökkenés

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ha valaki tudja, milyen hormonszint van a testben, akkor képes irányítani. És a súlyod a hormonális egyensúlynak köszönhetően. Ehhez fontos a hormonális tesztek időben történő elkészítése.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Ha optimális a hormonvizsgálatok elvégzése

Ideális esetben egy személy 20 és 30 évig tesztelheti a hormonális egyensúlyt. Akkor pontosan tudni fogja, hogy a hormonok egyensúlya optimális az Ön számára. 20 vagy 30 év múlva egy személy még mindig kitűnő egészséggel büszkélkedhet, és egyenlő ezzel a szinttel.

Milyen hormonvizsgálatokra van szükség?

Van olyan dolog, mint a petefészek hormonja. Ezek a fő hormonok a nők testében, amelyek nélkül a trágyázás és a reprodukálódás minden folyamata lehetetlen. A petefészek hormonok olyan hormonok, amelyeket a petefészkek termelnek. Segítik a női reproduktív rendszert optimális reprodukciós funkcióinak elvégzésében.

Először is, elemeznie kell ezeket a hormonokat. Ezek közé tartozik

  • progeszteron
  • ösztradiol
  • tesztoszteron
  • DGEA
  • DHEA-S

Ha pontosan tudja, milyen hormonok vannak a szervezetben, és amelyek nem elégek, szabályozhatja a szintet (természetesen az orvos ajánlása alapján). És hogy egészségesek és hosszúak legyenek a női funkciók.

Tudja, hogy ezeknek a hormonoknak az elemzése még fontosabb annál hosszabb ideig él. Minden évben élnek, fontosabb tudni a hormonális egyensúlyt. Így tudod ellenőrizni az igényeit a különböző betegségek kezelésében és megelőzésében.

És ami a legfontosabb, bizonyos hormonok figyelembevételével szabályozhatja a súlyát.

Miért olyan fontos egy nő a petefészek hormonjairól?

Ha egy nő a menopauza időszakában van, fontos, hogy ellenőrizze a petefészek hormonszintjét, hogy ellenőrizhesse a súlyt, és orvos segítségével dolgozzon ki egy programot, amely csökkentheti azt.

Az ovarium hormonokat a menstruációs ciklus 1-3. Napján ellenőrizni kell. Különös figyelmet kell fordítani az ösztradiol és a progeszteron közötti kapcsolatra. Ezeket a teszteket a menstruációs ciklus 19-22. Napján jobb elvégezni.

Ha egy nő eltávolítja a méht, különösen szüksége van ezekre a tesztekre, mert a hormonális hátteret az ilyen műtét után nem tartják be, különösen azért, mert a nő hormonokat ír elő. És egyre súlyosabbá válik. Ennek megakadályozása érdekében fél évente egyszer meg kell látogatnia az endokrinológust.

Figyelj!

Ha egy nő eltávolította a méht, az egyik cső vagy kettő, ha túlélte a műtétet, hogy eltávolítson egy vagy két petefészkét, feltétlenül tesztelnie kell a petefészek hormonjait.

Ez azonosítja az okait, hogy megváltoztatta a súlyt és a jólétet, és időben intézkedett.

Ösztradiol-vizsgálatok

Ha az ösztradiol egy nő vérében hiányzik, az egész életmódja zavart. A memóriájával rosszul, az alvás elromlik, az energia majdnem nulla.

Tudta: az alsó rúd egy vérben lévő ösztradiol szintjén - 90-100 pg / ml. Ez azt jelenti, hogy a nőnek normális menstruációs ciklusa van, és még nincs menopauza.

Ha egy nőnek ovulációja van, akkor az ösztradiol szintje jelentősen megnő a vérben - 300-500 pg / ml-ig.

Abban az időszakban, amikor progeszteront termelnek a szervezetben (az úgynevezett luteális fázis), az ösztradiol nem újul olyan intenzív módon: a szintet 200-300 pg / ml orvos észleli.

Ezt tudnia kell, hogy ellenőrizze súlyát és jólétét. Ha az ösztrogénszint a szervezetben meghaladja vagy elégtelen, az orvos hormonterápiát ír elő, ami egyensúlyba hozza.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Fontos tudni az ösztradiolról

Ha egy nőnek van menopauza ideje, az ösztradiol szintje a testében nagyon alacsony lehet. A menstruáció megszűnése alatt egy nő dobhat valamit a hőségben, majd hidegben, az izmai fájnak. Álmosság, hangulatváltozás, a memória gyengül.

Ez azt jelenti, hogy az ösztradiol szintje a vérben kevesebb, mint 80 pg / ml. Ha ezt a szintet a tesztek segítségével találja meg testében, fel kell emelnie, hogy eltávolítsa ezeket a nemkívánatos tüneteket.

A nemzetközi tanulmányokból következik, hogy a nők jó közérzetében postmenstruációs jelentéktelen jelek csak akkor távolíthatók el, ha az ösztradiolszint emelkedik, ha 80-90 pg / ml alatt van.

Csak egy magasabb szintre, az ösztradiol befolyásolhatja egy nő izmainak és érrendszeri rendszereinek kezelését, ami segít a menopauza alatt a rossz egészségi állapot kezelésében.

Végezze el a hormonális teszteket időben és egészséges legyen, ha orvosokkal való konzultációt folytat.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.