^

2. Táplálkozás: Essence és étrend

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 20.11.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A 2-es szimbolikus diétás diéta, más néven "asztalszám 2", a kevés népszerű diétának egyike. Ez a táplálkozás, különösen a túlsúlyos emberek számára, egy híres orvos Mikhail Pevznert dolgozott ki. Azt tanácsolja, hogy ezt a diétát használják krónikus vagy akut gastritisben, colitisben és enteritiszben szenvedőknek.

Ez egy teljesen normális étrend egy normális életmódra, csak néhány korlátozással. Megfelelő megfigyelés céljából találtak különféle főzési módokat. Majdnem minden megengedett.

trusted-source[1], [2], [3]

Bizonyság

  • Krónikus gyomorhurut szívelégtelenséggel, és ha nem élesen súlyosbodik;
  • az akut gastritis, a bélgyulladás, a vastagbélgyulladás felgyorsulása utáni helyreállítás folyamatában a gyógyulás idején, mint egy racionális étrendre való áttérés;
  • krónikus bélgyulladás és vastagbélgyulladás utáni és anélkül, a máj vagy gastritis hasnyálmirigyeinek együttes betegségei nélkül, az epeutak tartósított vagy fokozott szekréciójában.

Mit tartalmaz a 2. étrend?

A 2-es diéta abszolút kiváló minőségű étrend, amely javítja az emésztőrendszert, az emésztőrendszer szekréciós funkcióját és a gasztrointesztinális traktus működését.

Mit nyújt ez a diéta?

Teljesen enni fogsz, éles éhség nélkül. Ön normalizálja a szervezet szekréciójának kiválasztását. A gasztrointesztinális traktus normálisan működik a vele társult összes többi szerv rendszerében.

A Pevzner diéta függvényében napi 4-5 alkalommal kell ételt fogyasztania.

Mi a 2-es diéta és hogyan kell betartani?

Teljesen kiegyensúlyozott étrend, amely lehetővé teszi, hogy jól fogyjon és jó formában érezze magát. A test emésztőrendszerének kiválasztása jelentősen javulni fog.

Az Ön étele különböző ételeket, különböző hőhatásokat, és a legmegfelelőbb az Ön által választott csiszolás mértékét.

Az ételeket még sütés is megteheti, bár ez többnyire más étrendben nem történik. Főzni, sütni és párolni kedvenc ételeket, a legfontosabb dolog az, hogy nincs kemény kéreg, a kéreget teljesen ki kell küszöbölni.

Ne taszítson semmit. Készüljön fel a rostot tartalmazó törlőkendőkre.

Minden intézkedés

Ne tegye bele a diétába nagyon forró vagy hideg ételeket. Nem lehet enni olyan ételeket, amelyek hosszú ideig maradnak a gyomrodban, hosszú ideig emészthetőek. Távolíts el minden karakter ízletes, de éles ízét, csak árt neked.

Egyél sóval, 15 gramm határértékkel. Töltsön vizet másfél literig, ne többet.

És nem számít, hogyan kezeli termikusan a termékeit, és hogyan csiszolja meg mindent (nagy vagy kicsi). A 2. Diéta csak akkor lesz értelme, ha minden szabály betartásra kerül. Húzzon könnyedén!

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.