^

Mit tehet a gyermek 12 hónap alatt?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 19.10.2021
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

12 hónap alatt vagy egy év alatt a gyermek már meglehetősen jól alakult személyiség, ami meglepően sok. Néhány szót beszél, boldog a ismerősökkel, fél az idegenektől, magabiztosan áll és még sétál is. A gyermek 12 hónapjában a környező világhoz való viszony radikálisan változik. Már megosztotta a játékokat, kedveli és nevet.

Mi lehet a gyermek 12 hónap alatt?

A gyermek megoszthatja a cukrot édesanyjával és apjával, nevetni, ha valami nevet, és mosolyog, ha elégedett valamivel. A játék során a gyerek jól érezheti magát, és bevonhatja az összes hazai embert. A gyermek "majomnak" indul, vagyis megismételni a felnőtteknek a szavakat, cselekedeteiket, arckifejezéseiket, gesztusait. Ez azt jelenti, hogy az agya elemzi a környéket, és nagyon aktívan.

A gyermek fizikai adatai 12 hónapon belül

Egy év alatt a gyermek súlya 9800-10,5 kg. Ő is nagyon jól növekszik: súlya eléri a 76 cm-t, ezek közelítő adatok, amelyeket csak tájékoztató jellegű adatokként lehet használni. A gyermek 12 hónapos alvása is változik. Ha korábban a napi dózisai gyakran gyakoriak és hosszabbak voltak, akkor a gyermek naponta csak 2 alkalommal alszik, ahelyett, hogy 6-ot választotta volna. Az álma egytől másfél óráig tart. Ez az ütemezés érdemes folytatni - alvás közben a baba nő.

Gyermekkönyvek és játékok 12 hónap alatt

A csecsemő ebben a korban már aktívan részt vehet. Olvashatsz neki könyvet, meséket, verseket, énekelnek neki. A könyveknek nagynak és szépnek kell lenniük, a képeknek világosnak és könnyen láthatónak kell lenniük. Az apa vagy az anya olvasásának tartalma érthetőnek kell lennie a gyermek számára, de érdekes. A gyermek nem tudja azonnal megérteni, hogy ez egy olyan könyv, amelyet el kell olvasnia. Ő néz rá, és játszik vele, mint egy játék. Ezután a gyermek meg fogja érteni, hogy a könyv érdekes versek és mesék mesék forrása, és várja az anyát, hogy olvassa el őket.

Ma rengeteg fényes és gyönyörű színező könyv létezik, könyvek összecsukható oldalakkal, ahol könnyedén láthatjuk a farkas fejét, vagy egy piros róka szőrös kabátját. Az ilyen könyveket egy gyermeknek kell megvásárolnia, hogy fejlesszen. Egy másik lehetőség, hogy kifejlesszék a babát, fényes kockák lesznek. Ezek közül lehet építeni valamit, és különböző betűkkel vannak festve. Ez kiváló az 1. év gyermekének. Ez a lehetőség további olvasásra.

Hogyan fejleszthetjük ki a gyermek beszédét?

Amikor valahol egy gyerekkel jársz, mutasd meg neki különböző dolgokat és jelenségeket, és mondd el nekik őket. Mondhatsz valamit a kölyöknek, miközben sétálsz a parkban, a szupermarketben tett utazás közben egy túrázás közben. A gyerek nagyon érdekes lesz, és nagy kognitív öröm lesz számára.

Énekelj a gyerek dalokra, és hamarosan énekel hozzád. Ez segít a gyermek zenei fülének kifejlesztésében.

Egy év alatt egy gyermek nagyon szeret kommunikálni. Már tudja megérteni a "nem" szót, a "lehetetlen" szót, a "igen" szót. 12 hónap alatt tartsa meg a kisgyermekek szavát - akár 8, akár 10 évig. Ezek a legegyszerűbb szavak nyílt szótagokkal, például "anya", "apa", "dada", "lya" és így tovább.

Az 1 éves gyermek már eléggé fejlett ahhoz, hogy felismerje a képen lévő tárgyakat és rámutatjon az ujjakra. A gyermek már felismerheti az embereket, és boldog vagy ideges lesz, amikor belépnek a lakásba. Azok, akik kedvelik a gyerekeket, játszanak a játékokkal, és azok, akik nem szeretik, elbúcsúznak.

Egy 12 hónapos gyermek szereti a felnőttekkel való kapcsolatot. Rögtön kiderül, hogy egy felnőtt cég asztalnál vagy egy TV-n ül.

Hogyan mozog a gyermek 12 hónap alatt?

A gyermek 12 hónapon belül képes játékokat vinni, valami érdekeset folytathat, például utánozni a testvérét vagy testvérét, játszani velük. A gyermek 12 hónap alatt képes gimnasztikát, ugrást, szaltáriumot, feltérképezni, fejjel lefelé tartani. A 12 hónapos gyermek nagyon szereti a rejtegetést. Lehet az ágy alá csúszni, vagy játékokban elrejteni. Élvezi a labdával való játékot, egy felnőtthez dobta vagy csak a labdát a lakás körül forgatta.

Csak lelkes gyermek 12 hónapig játszik játékokkal.

Hogyan él a gyermek 12 hónapos?

A 12 hónapos gyermek már magabiztosan tartsa meg a kanállal, és még enni is önállóan. A kanál egyik fogantyújától a másikig eltolható, öklével ugyanakkor nehéz. Ő is tart egy csésze kút, és még iszik it. Ezzel a pohárral a tartályból vizet vehet fel, ahol bőséges, például egy serpenyőből, egy vödörből vagy egy egész fürdőből. Ezen kívül a gyerek nagyon szereti a vízzel való játékot. Ha ő is úszni szeretne, akkor ez nagyon jó. Tehát hasznos szokásokat tettél bele.

Baba fogai 12 hónap alatt

E korban lévő gyermeknek már több babafoga van. Ezekkel a fogakkal a gyermek már rághat valamit. De ne adjon neki szilárd ételt. A 12 hónapos gyermeket örömmel gőzlepény, zabkása, tejtermék vagy túró tészták rágják. Kefir vagy joghurt gyümölcsökkel vagy bogyós gyümölcsökkel, a gyerek is szívesen fogyaszt. Mindazonáltal ezeket a termékeket nem azonnal, de fokozatosan kell átadni a gyermeknek, és gondoskodni arról, hogy normálisan megesheti, és ne fojtson.

3-4 óránként egyszerűen táplálja a babáját. Az ételnek frissnek kell lennie, hogy a baba ne essen a hasba.

trusted-source[1]

A gyermekek biztonsága 12 hónap alatt

A gyerek biztonságban érezte magát, nem sokat kell. Az ilyen kiskorú gyermek önmegtartóztatásának szinte szinte hiányzik, de a kíváncsiság több mint elég. Ezért a gyermek felmászhat a legveszélyesebb felületekre, megragadja a játékokat, vízbe esik, leesik a székről, csak esik. Azonban, amikor a kölyök magasban van, kezd félni és hangosan uralkodik, felszólítja a felnőtteket. A veszélyes félelem első jelei vannak. Ez azt jelenti, hogy a gyermek agya aktívan fejlődik.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

A gyermek hallása és látása 12 hónap alatt

A gyermek ebben a korban nagyszerű kutató és kísérletező. Ő szeret új hangokat és dallamokat tanulni. Ehhez sikoltozhat, nyögethet, nyöszöröghet, mormoghat, beszélhet valami, és megpróbálhat énekelni. Ez nem az, hogy bosszantsa a felnőtteket, hanem azért, hogy hallja, milyen hangot fog kideríteni, ha a gyerek siklik vagy kattint.

Néha ezt az érdekes technikát használja reggel, hogy észrevegyük. Akkor azonnal ébred fel anya és apa - hogy ne ébredjen fel egy meleg, gyerekes sikoltozásból. Ezeket a kísérleteket a gyermek gyakran és sokáig költheti, sokkoló munkatársakat.

Hogyan éreztem a gyermeket 12 hónap alatt?

A gyermek 12 hónap alatt nagyon szeret érezni a különböző felületek lábát. A lábakon számos reflexogén zóna van, amelyek stimulálják a test összes rendszerét. Beleértve az immunrendszert - a gyermek kevésbé lesz beteg. Vigye a gyermeket a homokkal (nem forró), a fából, a zöld fán, a bolyhos szőnyegen. A gyerek szereti a különböző felületek kísérletezését, valamint a hőmérsékletet. És ez nagyon hasznos neki.

Öntsük a baba vizet - először meleg, majd 1-2 fokkal csökkentse a vízhőmérsékletet. Ha először beadja a nehézséget, és attól tart, hogy a baba hideg van, elkezdheti őrléssel.

Hogyan játszhatsz egy gyerekkel 12 hónap alatt?

A babával való játék nem csak játékok, hanem háztartási cikkek is. A gyermek ebben a korban minden akció egy játék. Ezért örömmel, ha megmutatom neki, hogy akkor kanál vizet önteni egy csésze, feloldódjon a cukor vízben, keverjük kanállal, vyleplivat tészta különböző számok, terek, kolobochki, ovális. A gyermek számára ez a folyamat nagyon szórakoztató, és végtelenül foglalkozik vele, nem unatkozik vagy sír.

Meghánthatjuk a lisztet a fedélzeten, és ujjával festhetjük bele. Ez jól fejleszti a gyermek kezei finom motoros képességét, amely még nem fejlett. És az a tény, hogy a gyerek piszkos a liszttel, nem számít - de mennyi örömet szerez! És vele és anyával és apával.

A gyermek első válsága 12 hónap alatt

Amint látja, a gyermek első válsága nem a serdülőkorban, hanem csak egy évig tart. A gyermek már saját személyes álláspontját képezheti - amit akar, mit nem, mit szeret és mit nem. A gyermek egy éven belül megkezdte a saját "Én" megismerését. Ez megváltoztatja viselkedését - lehet makacs és logikátlan. Például egy gyermek beleegyezhet abba, hogy valamit megtesz (például járni), majd hirtelen lemond, megváltoztatja az elméjét. A gyermek elkezdhet harcolni az alvással, néha szeszélyes lehet, mert nincs nyilvánvaló oka.

Az orvos-pszichológusok azt mondják, hogy ebben a korban egy gyereknek megengedhetjük, hogy sikoltozzon és bélyegzi a lábát, ha igazán valamit akar. Egy másik korban - nem, de ebben - kérlek. Tehát a gyerek megvédi az életét. Ezek azok a korszakok, amikor a sírás csak azt a módot jelentette, amikor a gyermek nem tudott beszédet mondani vagy valamit mutatni a szülőknek. Még most is majdnem elment, de hamarosan a gyerek beszélni fog, és olyan luxus, mint a sírás, egyre inkább elérhetetlen lesz számára.

A gyermek hisztériája alatt nem tudsz legyőzni vagy kiabálni. Ha a baba sír, akkor azt jelenti, hogy valami tényleg rosszul van vele, a gyermeknek valódi bánata van. Meg kell vinnünk a karjaiban, nyugodtuk, rázzuk, megcsókoljuk. A babának minden problémája nagyon gyorsan megy. A gyermek élettani jellemzői 12 hónap alatt olyanok, hogy - mióta hangosan ordítani kezd - egy ideig megnyugszik, mert még mindig az izomzat magas vérnyomását fejezheti ki. A pihenésre, a stressz enyhítésére, a simogatásra, és ezáltal az izmok bilincseinek megszüntetésére kell törekednie.

A gyermek 12 hónapja már megmutatja a karakterét. Ez jó, mert egy pozícióval rendelkező emberrel nő. A felnőttek feladata pedig megérteni és segíteni őket.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.