^
A
A
A

Hamis összehúzódások: mikor kezdődik, mennyi ideig, az érzések, hogyan kell meghatározni

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Amikor egy nő teherbe esik, az asszony sokkal jobban hallgatja a testét, mint valaha: a baba felkavarodott, és a gyomor megrántott egy kicsit - és ez? Valóban harc? De túl korai, nem? Tény, hogy a összehúzódások megjelenhetnek a jövőben, és röviddel a munkaerő megkezdése előtt. Igaz, ezek csak hamis harcok, amelyek nem vezetnek a munkaerő kezdetéhez. Miért van szükségük ezekre, és hogy ne keverjük össze őket az igaziakkal?

Általában egy terhes nőt túlterheltek egy csomó kérdés. És ha nincs ilyen konkrét válasz, akkor az izgalom nő, különösen, ha a kiszállítás várható időpontja közeledik. Mi viszont megpróbálunk válaszolni a hamis harcokra vonatkozó leggyakoribb kérdésekre.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Járványtan

A statisztikák szerint a nők hamis harcban találják magukat a húszadik hetet követő hetek után. Azonban gyakrabban - a nők mintegy 70% -ában - 37-38 hét után jelentkeznek.

A várandós anyák legfeljebb 5% -a nem érzi magát hamis munkaerőt a teljes terhességi időszakban (bár ez nem jelenti azt, hogy nem).

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15]

Okoz hamis ütések

Hamis összehúzódások - ez egy abszolút normális periódusú állapot a terhesség alatt, amikor a jövő anya a méh szerv növekvő feszültségét érezte a későbbi relaxációval. Mindazonáltal még ezek a harcok sem indokolatlanok: gyakran a lendület megjelenése bizonyos körülmények vagy okok:

 • testmozgás (különböző intenzitású gimnasztikai gyakorlatok, gyaloglás, otthoni tisztítás, mosás stb.);
 • vízkezelési eljárások fogadása (fürdés, zuhanyzás, fürdés);
 • a csecsemő fokozott intrauterin aktivitása;
 • a diéta pontatlansága (csokoládé, kakaó, kávé, erős tea);
 • a tapasztalat, a félelem, a szorongás pillanata;
 • szexuális kapcsolat;
 • dohányzás (még passzív);
 • unblooded hólyag;
 • rossz álom vagy távolléte;
 • bármilyen közlekedésben (busz, autó, vonat stb.);
 • vitaminok és folyadékok hiánya a szervezetben.

A méh időszakos stresszérzését a terhesség 20. Hetét követően lehet megfigyelni. Ezek egészen normális érzelmek, amelyeket természetesnek kell tekinteni.

A hamis összehúzódások néhány nappal a kiszállítás előtt valamivel intenzívebbek lehetnek, és pontosabb okuk van - ez a test felkészítése a munka kezdetére. Ebben az esetben a összehúzódásokat gyakran "edzésnek" nevezik - a méhszerv izomzatai felkészülnek a közelgő eseményre, és előkészítik a nőt az érzéseket, amelyek az előtte várják.

trusted-source[16], [17], [18]

Kockázati tényezők

Miért vannak olyan nők, akik hamis előadásokkal jelentkeznek csak a születés előtt, és másokban - néhány hónappal a baba születése előtt?

Feltételezhetően ennek a jelenségnek az oka lehet egyéni kockázati tényező:

 • a jövő édesanyja túlzott benyomása (az úgynevezett labilis idegrendszer);
 • gyakori fizikai aktivitás (terhes sportolók, kézi munkások);
 • az alultápláltság és az életmód (mozgáshiány, túlsúly, friss levegő hiánya stb.);
 • örökletes hajlam.

Ha egy nő gyakran úgy érzi, hosszú hamis összehúzódások is a születés előtt, meg kell, hogy forduljon orvoshoz nőstény konzultáció: nagyon fontos, hogy ne keverjük össze az ilyen viadal méh hypertonus és a fenyegető koraszülés a terhesség megszakítására.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Pathogenezis

A szakértők még mindig nem ad pontos választ arra a kérdésre, patogenézisében hamis munkaerő, amely sok közös ezekkel prenatális méhösszehúzódások, de még mindig nem mutatnak arra, korai vajúdás. A tudósok néhány kivonata és következtetése azonban még mindig elérhető:

 • A hamis munka során a méh izomcsoportja növekvő amplitúdójú, de a nyak nem nyílik meg, és a munka nem kezdődik meg.
 • Hamis összehúzódások kimutathatók a terhesség második felének megjelenésével. De leggyakrabban - mintegy 70% -uk mondják, kezdve 37 héten belül.
 • Az egyéni nők nem gyanítják, hogy hamis ütközetük van: rendszeresen gravitálják őket a hasban.
 • Akár vannak téves harcok, vagy nincsenek jelen, sem ez, sem más nem határozza meg a vynashivanija folyamat bármely patológiájának jelenlétét.
 • A hamis ütések idején a placenta oxigénnel telített, a szövetek trofizmusa javul, a magzat sokkal több táplálékot kap.
 • Hamis összehúzódások a születés előtti időszakban hozzájárulnak a méhnyak lágyulásához és lerövidüléséhez, amely a méh bizonyos előkészülete a generikus folyamatnak.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Tünetek hamis ütések

A hamis támadásokat nehéz összetéveszteni valódi küzdelmekkel, ezt számos jel mutatja.

Így hamis riasztás történhet napi 2-ről többször, és úgy érzi, hogy a méh izomzatában a stressz önkéntes felhalmozódik.

A hamis küzdelem első jelei paroxizmálisan fordulnak elő: egy támadás fél perc és 1-2 perc között tarthat. Ebben az időben a méh úgy tűnik zsugorodik, de fokozatosan ellazul. Mint ilyen, fájdalmas érzések általában nem fordulnak elő.

A hamis csalók harapozói az alsó has alatti kis zsibbadtságban nyilvánulnak meg, a menstruáció első napjaihoz hasonlóan elhanyagolható húzóérzések.

 • Hány hamis harc? Körülbelül 1-2 perc, nem több. Az időtartam mellett más fontos tünetekre is figyelni kell:
 1. gyomorfekély és gyengülő görcs érzése a hasban (néha az ágyékban);
 2. a harcok szabálytalan előfordulása;
 3. a kontrakciók megjelenésének kiszámíthatatlansága;
 4. ritmus hiánya.
 • A hamis csaták mindig kellemetlenséget és fájdalmat okoznak? Az ilyen érzések egyéniek: ha egyes nőkben a hamis harcok a leginkább kellemetlen érzéseket okoznak, akkor másokban szinte észrevétlenül tudnak áramlani. Az orvosok azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a hamis csalódások nem merülhetnek fel. Ha fájdalom van, akkor jobb, ha nem tétovázol és lát egy orvost.
 • Mi legyen a hamis küzdelmek közötti időszak? A hamis harcok intervalluma hiányzik - vagyis önkényes lehet. Ez a kardinális különbség e prenatális harcoktól, amelyeket egyenlő időintervallum jellemez.
 • Vannak téves harcok éjszaka? A nap bármely szakában, például éjszaka, hamis perzsek is előfordulhatnak. Egyes nőknél az ilyen érzések csak éjszaka fordulnak elő, bár ez egyéni, és nem lehet sem a norma, sem a patológia indikátora.
 • Fájdalmas hamis ütések jelentkezhetnek a terhesség 35., 36., 37., 38., 39., 40. Hetében? Rendszerint a hamis játékokat nem kíséri fájdalom. Kis hányás megengedett, ha az összehúzódások a terhesség utolsó 2 hetében jelentkeznek. Azonban a fájdalom ebben az esetben nem lehet súlyos vágás, nem ad vissza, coccyx, vissza. A növekvő megbetegedések jellemzőek a valódi csatákra - és ez az egyik fő különbség, amiről egy kicsit később beszélünk.
 • Ha hamis küzdelem egy héten - ez azt jelenti, hogy hamarosan szülni fog? Nem, nem mindig. Egyes jövõbeli anyáknál hamis perek már 20-30 héten kezdõdni kezdõdnek: tudjuk, hogy ezekben az esetekben nem kell beszélni a munkaügyi tevékenység kezdõdésérõl.
 • Létezik-e rendszeres hamis játék? Nem, a hamis harcok csak eltérnek a szabálytalanságuk és a kiszámíthatatlanságuk miatt. A rendszeresség jellemző a valódi összehúzódásokra.
 • Rosszul járnak az első terhességben különbözõ vetélésekben? Valóban, ismétlődő terhességek esetén a nő gyakorlatilag nem érezheti magát hamis pereskedésnek. Sőt, szinte soha nem zavarják a 32 hetes reproduktív korú nőt, és a többséget - akár 37 hétig. Ennek az az oka, hogy a nő teste már egyszer (vagy többször is) volt a gyakorlatban a születés elhagyása, így izmos rendszere kezdetben készen áll az ilyen stresszekre.
 • Mikor jelentkezik a kézbesítés hamis munkaerő után? Nincs egyértelmű kapcsolat a hamis munka és a munka korai megjelenése között. Ha azonban az ilyen harcok 37 hét után következnek be, úgy tekinthető, hogy a szállítás előtt 7-14 napig is eltarthat.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Szakaszai

A hamis összehúzódásoknak nincsenek egyértelműen meghatározott szakaszai, mint az igazi csatákban. Ez a fő megkülönböztető jellemző.

Emlékezzünk rá, hogy az igazi harcok három szakaszban zajlanak:

 • a kezdeti stádium legfeljebb 8 óráig tart (30-45 másodperc kontrakció, ötperces intervallum és 3 cm-es nyaki nyitás);
 • az aktív szakasz átlagosan 4 óra (az összehúzódások percenként 2-3 percig terjednek, 3-7 cm-es nyaki nyílással);
 • az átmeneti fázis akár másfél óra is lehet (1-1,5 perc kontrakció, minimális hézagokkal, hét-tíz centiméter nyaki nyílással).

Ha egy nő már korábban született, akkor a munkaerő szinte mindig csökken.

trusted-source[38], [39], [40]

Forms

A hamis támadásokat más módon oktatják, vagy Braxton Hicks küzd. Valójában a fenti kifejezések mindegyike szinonim.

A Braxton hamis összehúzódásait nem csak patológiásnak ítélik, hanem valamilyen módon hasznosak a szervezet prenatális előkészítéséhez. Hála nekik, egy nő megtanul lélegezni, pihenni és fájdalmat enyhíteni.

A magzati növekedés teljes időszakában a női test változik. Például a méh a fogantatás pillanatától kezdve a munkaerő aktivitásának idejéig körülbelül ötszázszorosára növekszik - elképzelhető, hogy mekkora terhet tölt be az orgona izomrendszere. És annak érdekében, hogy a munka során a méh feszült izmainak minőségi kötődése biztosítható legyen a gyermek kilépése érdekében, a méht előzetesen meg kell képezni.

Hamis találkozások Hicks - ez az edzés az izom méh kerete. Egyidejűleg egy ilyen képzés során további oxigénellátást biztosít a magzatnak - és az előnyök tagadhatatlanok.

Ezért nem szabad úgy gondolni, hogy a hamis csaták veszélyt jelentenek, éppen ellenkezőleg! Csak a méh, a méhlepény és az asszony előkészítése a gyermek következő nehéz születéséért.

trusted-source[41], [42], [43]

Komplikációk és következmények

A hamis összehúzódások normális természetes jelenség a terhes nőknél. Ezért ezek a harcok nem járhatnak hátrányos következménnyel - ezért a test egyszerűen felkészül a születési nyomásra.

Ha azonban a harcok folyamán rendszerességüket megállapítják, a morbiditás nő, akkor valószínűleg hamarosan elkezdődik a kézbesítés. Nem hagyhatja ki a jelek ilyen növekedését. Egy ilyen helyzetben lévő nőnek "mentőautóval" kell rendelkeznie és el kell mennie a kórházba.

Ne félj a hamis ütésektől - ne feledje, hogy ez teljesen természetes és teljesen normális folyamat, amely előkészíti a baba születését. Fontos, hogy ne aggódjon a hamis csaták pillanatában, hanem csak hallgassa meg teste jelzéseit és igazi harcokat várjon.

A hamis harcok patológiájának gyanúja lehet ilyen esetekben:

 • a méh feszültsége fájdalom kíséri, mint a menstruáció;
 • valamint a genitális hasított test vérének eloszlása;
 • furcsa kiáramlás van a hüvelyből;
 • nyomás van az alsó hasban;
 • a magzatvíz levelei;
 • fájdalmak vannak a test más részein - például a hát alsó részén vagy az ágyékban.

Ha a felsorolt tünetek bármelyikét megtalálta, sürgősen konzultálni kell az orvossal.

trusted-source[44], [45], [46], [47]

Diagnostics hamis ütések

Ha a jövő édesanyja kétségbe venné, hogy a harcok hamisak-e, akkor menjen a szülészeti osztályba vagy a nőgyógyászába. Az orvos diagnosztizálja és tisztázza a képet.

 • Elemek a harmadik trimeszterben hamis perek jelenlétében - ez általában a vér és a vizelet általános elemzése. Az ilyen vizsgálatokat többször végzik a vemhességi időszak egészében. Röviddel a születés előtt, a vizelet fehérje hiányában és a normál glükóz vérben kerül értékelésre. A véralvadási mutatók szintén fontosak - a munkaerő-vérzés kockázatának felmérése érdekében.
 • A műtéti diagnózis a téves periódusokban feltétlenül magában foglalja a méhnyak vizsgálatát a nőgyógyászati széken. Ha a összehúzódások igazak, az orvos észleli a méhnyak fokozatos megnyitását. Téves riasztással a méhnyak nem változik. A vizsgálat mellett egyfajta vizsgálatot végeznek, mint például a CTG. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy felmérje az izomfeszülés szabályosságát a méhben, valamint kövesse nyomon a születendő gyermek állapotát. Gyakran előfordul, hogy egy nő panasza a hamis ütéseknek nem teljesen igaz, mivel a fájdalomérzékenység minden ember számára más. Ebben az esetben a KTG segíteni fogja a rövidítések rendszeres és intenzív leírását. A CTG hamis összehúzódásai nem azonosak, és a gyermek rendesen viselkedik, és nem mutat nyugtalan viselkedést.

Hogyan lehet meghatározni a hamis harcokat?

Egy nő megteheti önmagát - elegendő egyszerűen kiszámítani az izomfeszültség gyakoriságát. A méh stresszének kezdete óta az idő be van jelölve - és a mérkőzés végéig számítanak. Ezután vegye észre az utána következő izomtörzset. Az ilyen jegyzeteket legalább egy óráig meg kell őrizni - csak így lehet bizonyos következtetéseket levonni.

Ha a összehúzódások egyre gyakoribbak és az izomfeszülés megnövekszik, akkor ez a helyzet hasonló a munkaerő kezdetéhez.

Ha a összehúzódások kevésbé gyakoriak vagy kaotikusan keletkeznek, és időtartamuk csökken - akkor valószínűleg a riasztás hamisnak bizonyult.

trusted-source[48], [49], [50], [51], [52]

Megkülönböztető diagnózis

A képzési harcok differenciáldiagnózisát a normálisan elhelyezkedő placenta idő előtti elszakadásával végezzük.

A normálisan elhelyezkedő placenta korai eltávolítását olyan alapvető jelek jellemzik, mint a vérzés és a fájdalomérzet. További tünetek:

 • fájdalom a méhben tapintás alatt;
 • fokozott méh hang;
 • a magzat oxigénhiánya.

Ugyanilyen fontos különbséget tenni a hamis és a valódi összehúzódások között.

Hogyan lehet megkülönböztetni a hamisítéseket a valódiakatól? Talán a következő rendszer segít ebben:

Tünet

Hamis szakadások

Igaz harcok

Fájdalom fokozatosan növekszik

Nincs

Hogy

Növeli a mérkőzés időtartama

Nincs

Hogy

A magzatvíz

Nincs

Hogy

A kontrakciók szabálytalanok, nincs nyilvánvaló ritmus

Hogy

Nincs

Növeli a feszültség intenzitását, amely legalább 60 másodpercig tart

Nincs

Hogy

A simításokat a csomagtartó helyzetének megváltoztatásával vagy járás közben simítja

Hogy

Nincs

A méhnyak fokozatos megnyitása és lágyulása

Nincs

Hogy

A nyomás az ágyékban érezhető

Nincs

Hogy

Egy óra múlva kevesebb, mint 4 méh hangsúlyozza

Hogy

Nincs

Ki kapcsolódni?

Kezelés hamis ütések

Ismételjük meg ismét: a hamis harcok nem patológia, ezért nem kell őket kezelni. De hogyan lehet enyhíteni a fájdalmat - a hamis fájdalmak néha fájdalmasak lehetnek? Természetesen ez a feltétel nem nevezhető teljesen kényelmesnek. De ha az érzékek valóban elviselhetetlenek (ami ritkán fordul elő), akkor lehetséges, hogy bizonyos intézkedéseket alkalmazzanak a jövő anyjának jólétének megkönnyítésére.

Például nagyon fontos, hogy megtudja a megfelelő légzést a terhesség alatt. Általában a légzőgyakorlatokat női konzultáció során gyakorolják - így az orvos tanítja a nőket, hogy megkönnyítsék állapotukat a születési folyamat során. A légzőgyakorlatok gyakorlata nemcsak a szülésben, hanem a hamis ütközésekben is segít.

Ha a hamis ütközések megakadályozzák, hogy egy nő teljes nyugalomban maradjon, akkor mindent meg kell tenni a leginkább kényelmes alvás biztosítására. Ehhez használhat további párnákat és takarókat, tartalmazhat könnyű zenét (egyébként hasznos lesz a csecsemő számára), kérje a rokonoktól, hogy könnyű masszázst végezzenek. Ilyen körülmények között a összehúzódások gyengülhetnek, és az alvás fokozatosan javulni fog.

A kórházba beiktatják a hamis játékokat?

Rendszerint, ha a recepción az orvos felfedezi a nő harcát, akkor hazavisz. A kórházban csak a valódi összehúzódásokkal rendelkező terhes nők vagy a terhesség patológiáját diagnosztizálják. Az utóbbi esetben a jövő édesanyját azonosítják a terhességi patológia tanszékén, ahol a fennmaradó időszakot egészen a születésig töltheti.

Ha hamis csalásokkal jár a kórházba, és további panasza van - ne habozzon elmondani az orvosról. Néha, különösen a későbbi időszakokban, még egy elhanyagolható első látás tünete is lehet nagy, sőt létfontosságú.

Orvostudomány

Az egyéni igények alapján az orvos gyógyszereket írhat fel, hogy csökkentse a kellemetlen érzést a hamis ütésekben, és előkészítse a méh nyakát a következő születésre.

 • But-shpa a hamis játékokban 38 héttel, 1 lapon nevezik ki vagy jelölték ki. Naponta háromszor.
 • Az ösztrogén alkalmazható - tabletták vagy injekciók formájában, az orvos belátása szerint.
 • Ajánlott növényi olaj hozzáadását. Nagy mennyiségű arachidonsavat tartalmaz, amely a vázizmokban lévő prosztaglandinok forgalmának fő összetevője.
 • Szükség esetén az orvos előírhatja speciális gélkészítmények bevezetését prosztaglandinokkal a hüvelyburokban vagy a nyaki csatornában. Az analóg egy mézeskalács - egy régi gyógyszer, amely hatalmas mennyiségű prosztaglandint tartalmaz.
 • A méh hangerejének csökkentése érdekében a p-adrenomimetikumok (Partusisten, Brikanil, Alupent intravénás dripper formájában 2-3 óra alatt) alkalmazhatók.
 • A Papaverin hamis ütések esetén a Na-shpa tablettákkal egyidejűleg alkalmazható - naponta egy kúpra éjszakánként. A papaverin görcsoldó. Segít megnyugtatni a méh nyakát, és megszüntetni a fájdalmas érzeteket a hamis ütésekben.

Számos különböző gyógyszeres kezelés létezik egy női állapot megkönnyebbülésére a születés előtt. Például, lehetséges, hogy összekapcsolják β-adrenoreceptor-agonisták és dexametazon (glükokortikoid hormonok a ravaszt indítására a folyamat szülés - növeli a kortizol koncentrációja a magzatvízben előfordul miatt a mellékvese működését magzatra). Persze, gyógyszer nincs előírva a nők számára - általában azok, akik tartoznak a kockázati csoportok, valamint azok, akik rossz munkájával feltételezett (pl méh betegségek). A görcsoldóknak a szükségtelen igénybe vétele további munkaerő-gyengeséghez vagy terhességhez vezethet.

Vitaminok

A terhesség második felében, amikor azt tapasztaljuk, időszakos hamis összehúzódások, a nő valaha szüksége van vitaminokra - és legfőképpen az aszkorbinsav, K-vitamin, E és D A fő vitaminok lehet beszerezni élelmiszerek - zöldségek, gyümölcsök és bogyók. Sok hasznos anyag megtalálható a zöldségben, diófélékben és magokban. A D-vitamin teljes körű bevitele a szervezetben gyakran a napsütésben, a friss levegőben kell lennie.

A terhesség utolsó trimeszterében a várandós anya organizmusából elveszik a kalciumot - a baba csontkészítményének megerősítésére és kialakítására szolgál. A lehetséges problémák elkerülése érdekében a tejtermékeket - túró, erjesztett tej, valamint tej és kemény sajtot kell használni.

Ezen kívül, a női szervezet igényeinek jód - lehet előállítani algák és a füge, valamint a vas - ez nagy mennyiségben az alma, gránátalma, szárított gyümölcsök.

Abban az időben, amikor egy nőnek hamis ütközése van, gondosan meg kell gondolnia az étrendet. A szervezetnek elegendő mennyiségben kell megkapnia az összes tápanyagot: ebben az esetben mind a jövőbeli anya, mind a baba egészségi állapotát garantálja.

Fizioterápiás kezelés

Ha hamis ütések vannak, nincs különösebb szükség a fizioterápiás kezelésre. Emlékezzünk vissza, hogy hamis ütések - ez a terhesség harmadik trimeszterében normális, de nem patológiás állapot. Ha szükséges, a nő igénybe veheti helyreállító fizioterápiás technikák - az eső, a por, ventilátor zuhany, gyengéd masszázs a nyaki terület és a fejbőrt, részleges test rubdown.

Ha a jövő anyája idegességtől és szorongástól szenved, akkor az ilyen módszerek mutathatók rá:

 • audiovizuális kikapcsolódás;
 • boróka aromaterápia;
 • ásványvizek ásványi vizek, amelyek nagy mennyiségű nyomelemeket tartalmaznak.

Ritka esetekben, amikor egy nő úgy érzi, fáradt és kimerült, alkalmazott elektromos, bróm-magnézium-elektroforézissel gallér zónában, aeroionization néző régió és a vetítési területen a légúti, oxigén, ultraibolya besugárzással egy késleltetett alapon.

Alternatív kezelés

A hamis csevegések során felmerülő kellemetlenség kiküszöbölése érdekében néhány alternatív módszer segíthet:

 • Megváltoztathatja a test helyét, körbejárhatja a szobát, könnyű gimnasztikussá válhat;
 • meleg vízzel mosson, meleg zuhanyzással (de ne forró!);
 • 200-300 ml tiszta vizet inni (kiszáradás súlyosbítja a kellemetlen érzést a összehúzódásoktól);
 • győződjön meg róla, hogy pihenjen, amennyire csak lehetséges, és lassan, mélyen lélegezni.

Sokan harc közben próbálják elterelni a figyelmet: hallgassa kedvenc előadóját, olvasson egy könyvet, vagy nézzen át egy folyóiratot, nézzen meg egy izgalmas show-t vagy egy filmet.

Az ilyen egyszerű módszerek nem tudnak teljesen megszabadulni a hamis ütésektől. Azonban segítenek a kellemetlen érzetek simításában és a jövőbeli anya jólétének javításában.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59]

Gyógynövényes kezelés

Szigorúan tilos a gyógynövény terhesség alatt történő használata bármilyen orvos jóváhagyása nélkül, és minden terhes nő ezt tudja. Azok a receptek, amelyek a gyógynövényeket megkönnyítik, hogy megkönnyítsék az állapotot hamis ütésekkel és felkészüljenek a munkaerőre, nem minden nő részesülhet. Ezért orvosi konzultáció szükséges a gyógynövényes kezelés megkezdése előtt.

 • A kígyó leveléből készült tea - javítja a méh szoptatáshoz való alkalmazkodását, enyhíti a fájdalmat.
 • A kakukkfű infúziója - szabályozza a méhösszehúzódásokat, de felgyorsíthatja a munkaerő kialakulását.
 • A muskotály zsálya leveléből származó tea - megakadályozza a fájdalom megjelenését a munka során.
 • A vadon élő rózsabogyóból készült tea - felkészíti a testet a túlzott fizikai erőfeszítésre.
 • A galagonya bogyóból származó tea - lehetővé teszi a görcsök lágyulását és a vérzést.
 • Infúzió a mezei nyestető és az áfonya levelek füvén - hatékonyan kiküszöböli az ödéma a késői terhességben.
 • A nyírfa rügyek infúziója - növeli a női test tartósságát.

Hogy a teát gyógynövényen vegye 1 evőkanál. L. Fű (egy csúszdával), 1 liter forró vízben főzve, ragaszkodjon hozzá 15 percig a fedél alatt. Az étkezés előtt fél órával melegítse meg 100 ml meleg formában naponta három alkalommal.

Homeopátia

A kellemetlen hamis ütések és a munkaerő 37 hetes felkészülése után a homeopátiás gyógyszerek alkalmazása megengedett:

 • Aconite - szabálytalan fájdalom, szorongás, szorongás.
 • Aletris farinoza - izomfájdalom, erő elvesztése.
 • Arnica - segít csökkenteni a fájdalmat és megelőzni a vérzést.
 • Belladonna - jobban érzi magát a hamis játékokkal.
 • Kaulofillum - kiküszöböli a méh és a cervix izmainak feszülését, serkenti a generikus aktivitást.
 • Hamomilla - enyhíti a fájdalmat, kiküszöböli a szorongást.
 • Tsimitsifuga a szülés előtt könnyedén vegyen be, 1 szemes előtti lefekvés előtt egy hétig.
 • Nuks vomica - a munka során rossz egészségi állapotban van, az ájulásig.

A homeopátiás gyógymódokat, valamint a gyógynövényes kezelést egy olyan orvosnak kell jóváhagynia, aki egy nő terhességét vezeti.

Sebészeti kezelés

A hamis csaták operatív kezelését nem gyakorolják.

Megelőzés

A fájdalmas hamis részek megelõzése sok idõ elõtt meg kell kezdeni. Fontos megszabadulni a rossz szokásoktól - dohányzás és alkoholfogyasztás (reméljük, hogy megszabadultak tőlük a terhességi tervezés kezdete előtt).

A jövőben a megelőző intézkedések a következők lehetnek:

 • minőségi és tartós alvás (napi 8 - 9 óra);
 • pihenés, a fizikai aktivitás minimalizálása;
 • stresszhiány, pozitív hozzáállás;
 • légzőgyakorlatok, terhes nők terápiás terápiája, nyak és vállöv könnyű masszírozása;
 • változások a diéta - el kell hagynia sült és zsíros ételeket, kizárja a sót, füstölt termékeket, csokoládét, édességet.

Szükséges elegendő vitamin bevonása az étrendbe. Ezek elegendő mennyiségben vannak jelen a növényi élelmiszerekben, az aszalt gyümölcsökben vagy bogyókban.

trusted-source[60], [61], [62], [63], [64], [65]

Előrejelzés

Hamis összehúzódások a harmadik trimeszterben - ez az abszolút normát, és a megjelenésüket nem biztosítja semmilyen várandós nő. Ha regisztrálsz egy nő konzultációjára időben, kövessétek az orvosok ajánlásait, rendszeres vizsgálatokat végezzenek és teszteket végezzenek, akkor a hamis csalások nem fájdalmasak és minimális kényelmetlenséget okoznak egy jövőbeli anyának.

trusted-source[66]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.