^

Borostyánkősav terhesség alatt: iszhatom, hogyan kell bevenni?

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A borostyánkősav ízében fehér, sós-keserű kristályok. Elsősorban a növénytermesztésben, pl elősegíti a növények növekedését, növeli azok termelékenységét. Ezenkívül vegyiparban, élelmiszeriparban is felhasználják (az áruk csomagolására E363 adalékanyagként jelölik). A borostyánkősav olcsó és az FDA által jóváhagyott, ezért vonzó terápiás eszköz. [1],  [2], [3]

A gyógyszerekben a borostyánkősav metabolikus anyagként működik, amely javítja az anyagcserét, telíti a szöveteket oxigénnel. Ezért ajánlott terhesség alatt.

Jelzések Borostyánkősav terhesség alatt

A borostyánkősav a biológiailag aktív adalékanyagokhoz tartozik (BAA), és célja az emberi életfolyamatok stimulálása, immunrendszerének támogatása. Használatának indikációi:

 • szövet- és szervsejtek regenerálása;
 • szorongásoldó hatás; [4]
 • méreganyagok eltávolítása; [5]
 • fokozott vérellátás az erekben és a kapillárisokban;
 • az idegrendszer stimulálása, védő hatással van a központi és perifériás neuropathiában; [6]
 • a hemoglobinszint emelkedése a vérben; [7]
 • a urogenitális rendszer normalizálása;
 • alkohollal és más mérgezésekkel való mérgezés megszüntetése;
 • az antibiotikumok káros hatásainak csökkentése;
 • rák megelőzése;
 • növeli a mentális és fizikai képességeket;
 • terhesség javulása;
 • a magzat növekedésének és fejlődésének stimulálása.

A borostyánkősavat szintén javasolják a terhesség tervezésekor, pl javítja a reproduktív funkciót, kiküszöböli a gyulladásos folyamatokat, növeli a fertőzésre való hajlamot, csökkenti a toxikózis kockázatát.

A borostyánkősav a férfiak számára is előnyös ebben a szakaszban. Növeli a hatékonyságot, segít minimalizálni a stresszt, eltávolítja a méreganyagokat és az alkohol bomlástermékeit, növeli az általános hangszínt, megújító hatással van a szervekre és a rendszerekre, ami pozitívan befolyásolja a még nem született gyermek egészségét.

Kiadási űrlap

A borostyánkősavat tablettákban (különféle gyártóktól különféle módon csomagolják és csomagolják) és porokban (fehér) kapják.

Gyógyszerhatástani

A borostyánkősav fő farmakológiai tulajdonsága az antioxidáns, [8] a testre hátrányosan ható szabad gyökök megkötésének képessége , lelassítja az oxidatív folyamatokat. Ezen felül metabolikus,  [9] antihipoxiás,  [10] immunmoduláló hatású.

A borostyánkősav hatékony az endometriális rákos sejtvonalak kezelésében, amely új adatokat szolgáltat a rák kutatásának más területeire. [11]

Több energiát ad a szervsejteknek, ezáltal jobban működnek, elősegíti az oxigén átadását a vérből nekik, ezáltal javítva a szövetek légzését, és növeli a test ellenálló képességét a pszicho-érzelmi, fizikai stressz és más negatív endogén és exogén tényezők ellen.

Farmakokinetikája

A gyógyszer hatása 20-30 perccel az alkalmazás után kezdődik. Bomlásával víz és szén-dioxid képződik egy emberben. A vesén és a gyomoron keresztül ürül.

Adagolás és beadás

Borostyánkősav bevétele előtt konzultáljon orvosával. Ha a terméket szakember hagyta jóvá, be kell tartania a használati módra és az adagokra vonatkozó utasításokat. Az első trimeszterben (12. és 14. Hét) terhes nőknek ajánlott naponta 2,5 g-ot 10 napig, 3-4 adagra osztva. A kurzust megismételjük a második trimeszterben (a 24. és 26. Hét között) és a feltételezett szülés előtt 25-10 napon belül. A tablettákat közvetlenül étkezés előtt itják be.

Ellenjavallatok

A borostyánkősavnak van bizonyos ellenjavallata. Az eszköz kárt okozhat a gyomorhurut súlyosbodásában, gyomorfekélyben, fokozott savasságban, egyéni intoleranciában. Ne vegye igénybe a gyógyszert glaukóma, magas vérnyomás, vesekő, angina pectoris, krónikus álmatlanság esetén.

Mellékhatások Borostyánkősav terhesség alatt

A borostyánkősavnak gyakorlatilag nincs mellékhatása, kivéve ha az ellenjavallatok figyelmen kívül hagyják. Ellenkező esetben fájdalom jelentkezhet az epigasztrikus régióban, megnövekedett nyomás és a meglévő diagnózisokkal kapcsolatos tünetek.

Overdose

A túladagolás eseteit nem hivatalosan rögzítik. Hipotetikusan, mellékhatások fokozódását okozhatja.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A borostyánkősav és nyugtatók és nyugtatók együttes használata gyengíti az utóbbi hatását. Más esetekben fokozza a gyógyszerek terápiás hatását.

Tárolási feltételek

A borostyánkősav tárolási helyén nem szabad nedvesség és erős fény.

Szavatossági idő

Az étrend-kiegészítőket a kiadás időpontjától számított 4 évig tárolják, azt követően pedig meg kell semmisíteni.

Vélemények

A borostyánkősavról többnyire pozitív vélemények szólnak. A fiatalok egyetértenek abban, hogy ez segít megbirkózni a nagy mennyiségű információ megőrzésével, alváshiánytól szenvednek éjszakai partik után, és ivás után gyorsan normalizálódnak.

Terhes nőkben a terhesség első hónapjaiban elősegíti a hormonális változások megnyilvánulásainak minimalizálását, csökkenti a toxikózis kockázatát és a szülési szövődmények kockázatát.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Borostyánkősav terhesség alatt: iszhatom, hogyan kell bevenni?" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.