^
A
A
A

Mi van, ha a hajam kifolyik a festés után?

 
, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

Ha a haj kifolyik a festés után, akkor ez a haj normál reakciója kémiai támadásnak. Leggyakrabban a haj reagál a megvilágítókra (például a hidroperitre), olcsó hajfestékekre vagy túl gyakori festésre.

Mi a teendő ebben az esetben?

Mindez a hajhullás mértékétől függ. Ha egy nő látja a "hiányosságokat" a fején, akkor szakemberrel való konzultációra van szükség.

Ha nem minden olyan rossz, akkor a recept ez: 

 • Ne hajítsa el a hajad, amíg teljesen meg nem gyógyul. Azokban az esetekben, amikor egy nő vagy egy ember hosszú ideig nem tud járni "elszaporodott gyökerekkel", akkor természetesen természetes színezékekhez is használhat. És jobb, ha foltokat készítenek a szalonokban; 
 • tápláló maszkok. Most már elég van ebből a jóból, és felsorolja minden eszközt, nincs értelme, különösen, mivel valaki dicséri az egyiket, valaki más valami mással jön létre. Általában minden az egyedi jellemzőktől függ. És mégis a legnépszerűbbek érdemesek:
 1. MoltoBene Clay Esthe EX Pack - a maszk olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megtisztítják a fejbőrt és a szőrtüszőket a zsíroktól és a tartósan szennyezett anyagoktól, beleértve a vegyszereket is, amelyeket nem hagynak el hagyományos módon; tápláló és erősítő hatása van a szőrtüszőkre; megújítja a fejbőr létfontosságú funkcióit; kizárja a korpát.

A maszk összetétele a következőket tartalmazza: tengeri agyag, alga szalvia és matekaria kivonat, cápa májból kivont - skovolán, rozmaringolaj, mentol.

Alkalmazási mód: frissen mossa a hajat 5-7 percig, majd mossuk le.

 1. Maszk haj "Ker-Nova" hajhullás ellen. A kereslet alacsony költség miatt, és a bírálatok alapján jó minőségű.

A maszk férfiak és nők számára is alkalmas. Ide tartozik a fehér agyag, a grapefruit illóolaj, a keratin, a panthenol, az E-vitamin, a pirospaprika kivonat.

A maszk egyetlen negatívja az, hogy nehéz lemosni.

 1. Az "Optima Maschera Anticaduta" olyan terápiás maszk, amely javítja a sejtek metabolikus folyamatainak aktivitását, és visszaállítja a védekező mechanizmusokat. A hátránya az, hogy a gyógyszert más gyógyszerekkel együtt kell használni a kívánt hatás elérése érdekében.

A fejét a száraz bőrre való mosás előtt kell alkalmazni. A maszkot masszírozó mozgásokkal alkalmazzák. 15 perc elteltével a terméket le kell mosni. A maszkot hetente többször is használhatja. A kezelés időtartama 1, 5-2 hónap.

A fő összetevők: 

 • V5 provitamin, 
 • PP-vitamin 
 • ricinusolaj, 
 • mentol, 
 • glikogén.
 1. A "Natur Vital" maszk táplálja és helyreállítja a hajat.

A maszkot alkotó összetevők: búzából származó hidrolizált fehérje; fitoaktív csoport: csírázott búza, bab, szója, ginzeng kivonat; vitaminok: A, B3, B7, E, F, H, H '; B5 provitamin.

Alkalmazási mód: mosott hajon a maszkot a haj teljes hosszában alkalmazzák. Ebben az esetben a fejbőrt néhány percig masszírozni kell. 3 perc elteltével a maszkot meg kell mosni.

Vannak dolgok, amiket valóban figyelned kellene. Abban az időben, amikor a haj színezése olyan személyre emelte a személyt, hogy a haj észrevehetően eltűnik, samponokat és balzsamokat a gyógyszertárakban vagy a szakmai szalonokban vásárolnak. Plusz, olvassa el az annotációt, amelyet minden egyes hajápolási termékpalackon írt. Az üveg számára kötelező feltüntetni, hogy célja közvetlenül kapcsolódik a festett és a sérült haj visszaállításához; 

 • népi jogorvoslat. Ne felejtsük el, hogy a festési folyamat ebben az esetben a fejbőrt érintette, mint egy vegyi égés. Ennek megfelelően itt nem csak a gyökerek megerősítése, hanem a fejbőr létfontosságú tevékenységének természetes helyreállítása is fontos. Kalanchoe - a legjobb alternatíva mindenféle égési sérüléshez, de ha a III. Vagy IV. Égési sérülések szintje önmagáért tudja, hogy a probléma sokkal radikálisabb megoldást igényel, mint sürgős orvosi ellátás. Ha végül is az égési fok minimális, akkor ezt úgy kell megtenni, hogy a Kalanchoe-t összezúzzák és átszűrjük a sörtiszt. És ez (frissen préselt!) A gyümölcslúgot dörzsöljük a fejbőrbe. Fél óra elteltével a hajat folyó vízzel lemossák, de a fej mosására szolgáló eszköz nélkül. -

A frissen préselt cellulózpépet a bőr sérült területére helyezzük. Ismét, ha az égési fok nem az utolsó. -

A nyers burgonya egy nagy méretben rácsozik, és alkalmazza a bőr problématerületét. A "maszk" rögzítéséhez szükség van a fejre kötésére vagy egy zsebkendő felvételére. Miután a burgonyát felmelegítették, cserélje ki egy új keverékkel. Nagyon egyszerű és hatékony eszköz nemcsak a kémiai égésektől, hanem a hőtől is. -

A tejföl akár napégést is segít. A tejfölt a bőrön kenik, és a fejét 15 percen át befedik. Ezután mossa le vízzel. Az ilyen manipulációk után a haj puha és selymes lesz.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.