^

Dermazol sampon korpásodás ellen

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 10.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A korpásodás kellemetlen jelenség, amely nemcsak esztétikai, hanem orvosi probléma is. Előfordulása és hosszan tartó jelenléte a fejbőr gombás fertőzéses elváltozását vagy a faggyúmirigyek hibás működését jelzi. Közönséges samponnal nem tud megbirkózni a korpásodással, terápiás samponokat kell használnia. Ezek egyike a Dermazol.

Jelzések Dermazol sampon korpásodás ellen

A korpásodás általános neve seborrhea. Száraz és olajos. A szárazság jelei fehér pikkelyek tömege a hajban, a gyökereiknél, a ruhákon. Ugyanakkor bőrirritáció, viszketés, helyenként bőrpír érezhető. [1]

A zsíros seborrhea a túlzott faggyúkiválasztásban nyilvánul meg, a haj ápolatlanná válik, a szálak összetapadnak, sárgás pelyhek borítják őket. Pustulák képződhetnek a fejbőrön. [2]

Az ilyen megnyilvánulások a Dermazole sampon használatára utalnak, de a legjobb, ha először konzultál egy trichológussal. Hivatalos következtetései: korpásodás, pityriasis versicolor, seborrhoeás dermatitisz ok lesz arra, hogy hajgyógyszerhez forduljunk. [3]

Kiadási űrlap

A sampon 50 ml-es és 100 ml-es műanyag flakonokban, valamint 8 ml-es pálcikákban is kapható, így utazásokra is kényelmesen magával viheti. Vásárláskor figyelembe kell vennie, hogy minél nagyobb a térfogat, annál alacsonyabb a költsége. A palack nyílása kis átmérőjű és ez biztosítja a gazdaságos fogyasztását.

A Dermazol konzisztenciája folyékony, illata kellemes, színe vöröses. Nem habzik jól, így elég nagy a fogyasztás egy mosásra.

Gyógyszerhatástani

A mosószer farmakológiai tulajdonságait az összetétel határozza meg. A sampon hatóanyaga a ketokonazol, amely késlelteti és leállítja a gombák szaporodását, a membránjuk lipidösszetételének megváltozása miatt. A dermazol csökkenti a viszketést és a bőr hámlást.

Farmakokinetikája

A külső felhasználás korlátozza a ketokonazol biohasznosulását, mivel nincs közvetlen bejutása a véráramba. A fej mosása után az anyag nem kerül meghatározásra a vérplazmában.

Adagolás és beadás

A sampont felvisszük a hajra és hagyjuk hatni 3-5 percig, majd lemossuk. A kezelési és megelőzési sémák eltérőek. Korpásodás és seborrheás dermatitis esetén az első esetben naponta kétszer 2-4 hétig, a másodikban hetente vagy két alkalommal használják.

A Pityriasis versicolor kezeléshez 5 napig napi használatot igényel, megelőzés céljából - 3 egymást követő napon a nyári szezon kezdete előtt.

A Dermazol 12 éves kortól ajánlott. A biztonságosság kisgyermekeknél nem igazolt.

Terhesség Dermazol sampon korpásodás ellen alatt történő alkalmazás

Annak ellenére, hogy a sampon terhes nőkre és a magzatra gyakorolt hatását nem vizsgálták, a gyógyszer farmakokinetikája lehetővé teszi, hogy ezt az embercsoportot, valamint a szoptatás alatt használják.

Ellenjavallatok

A sampon összetevőire való fokozott érzékenység esetén ellenjavallt a használata.

Mellékhatások Dermazol sampon korpásodás ellen

A Dermazol alkalmazása allergiás reakciót okozhat a fejbőrön kiütések, szárazság, viszketés, fokozott hámlás, valamint könnyezés, szemirritáció formájában.

Overdose

A külső használat nem vezet túladagoláshoz, lenyelés esetén tüneti intézkedéseket alkalmaznak, gyomormosást és hányást nem végeznek.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Más gyógyszerekkel való kölcsönhatást nem vizsgálták.

Tárolási feltételek

A sampont az eredeti csomagolásban, +25ºC-ot meg nem haladó hőmérsékleten kell tárolni.

Szavatossági idő

A Dermazol a megjelenésétől számított 4 éven belül használható fel.

Analógok

Távolítsa el a kellemetlen tüneteket: a fejbőr hámlása, viszketés, fokozott szárazság vagy zsírképződés más hajmosó termékeken is segítenek - a Dermazole analógjai. Ez lehet: Kenazol, Nizoral, Perkhotal, Keto plus és mások.

Vélemények

Azok, akik a Dermazole-t seborrhea kezelésére használták, megjegyzik annak hatékonyságát, kényelmét a használat során (nem okoz égést, bizsergést, bőrpírt), valamint más hajtermékek párhuzamos használatának képességét. Jól lemossa őket, valóban megszabadul a korpásodástól, bár nincs halmozó hatása, és megelőző használatot igényel. Vannak vélemények arról is, hogy mi teszi merevebbé a fürtöket. A negatív szempontok közé tartozik a kiadások elégtelensége, különösen a hosszú haj esetében, valamint a magas költségek.

Figyelem!

Az információk észlelésének egyszerűsítése érdekében a gyógyszer "Dermazol sampon korpásodás ellen" gyógyszerre vonatkozó utasítását a gyógyszer orvosi használatára vonatkozó hivatalos utasítások alapján külön formában lefordítják és bemutatják. Használat előtt olvassa el a gyógyszerhez közvetlenül hozzárendelt megjegyzést.

A tájékoztatás tájékoztató jellegű, és nem vezet az öngyógyításhoz. Ennek a gyógyszernek a szükségességét, a kezelés rendjét, módszereit és a gyógyszer adagját kizárólag a kezelőorvos határozza meg. Az öngyógyítás veszélyes az egészségére.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.