^

Az arcplasztika szálak típusai

, Orvosi szerkesztő
Utolsó ellenőrzés: 16.08.2022
Fact-checked
х

Minden iLive-tartalmat orvosi szempontból felülvizsgáltak vagy tényszerűen ellenőriznek, hogy a lehető legtöbb tényszerű pontosságot biztosítsák.

Szigorú beszerzési iránymutatásunk van, és csak a jó hírű média oldalakhoz, az akadémiai kutatóintézetekhez és, ha lehetséges, orvosilag felülvizsgált tanulmányokhoz kapcsolódik. Ne feledje, hogy a zárójelben ([1], [2] stb.) Szereplő számok ezekre a tanulmányokra kattintható linkek.

Ha úgy érzi, hogy a tartalom bármely pontatlan, elavult vagy más módon megkérdőjelezhető, jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűt.

A plasztikai sebészet sokféle öregedésgátló eljárást kínál, a cérnatechnológia csak egy ezek közül. A cérnák használatát az arcplasztika során azok részesítik előnyben, akik nem merik elvégezni a plasztikai műtétet. Az eljárás sikere több tényező együttesétől függ: a szakember tapasztalatától, az ember életkorától, a probléma mélységétől, a szervezet jellemzőitől, a felhasznált anyagok minőségétől.

Az arcplasztikai szálak típusait feltételesen csoportokra osztják: felszívódó, nem felszívódó, kombinált. Az előbbiek instabil anyagokból készülnek, hat hónapon belül vagy még tovább eltűnnek a bőrről. Ezalatt egyfajta keret alakul ki körülötte, amely további két évig támogatja a kontúrt.

 • Az önpusztításnak nem kitett anyag sokkal tovább marad az arc vastagságában, talán egy életen át. A nyak, dekoltázs és egyéb területek intenzív emelésére szolgál.

A kombinált szálak részben a bőr vastagságában maradnak. Szintén nem láthatóak vizuálisan, de az úgynevezett kúp tartja őket.

A rögzítés felépítése és módja szerint sima, hornyolt, csavaros, fonott, folyékony (bionitás) menetek léteznek. Ma a szakemberek sokféle szálat használnak különféle anyagokból, a globális gyártóktól és a hazai gyártóktól.

40 év feletti betegeknek olyan anyagok ajánlottak, amelyek önmagukban nem oldódnak. Az 50 év felettieknél az életkorral összefüggő változások még hangsúlyosabbak; arany vagy Aptos szálak alkalmasak rájuk. Az összes szakasz és a kiváló minőségű szálak helyes végrehajtásával két hét elteltével a duzzanat, a bőrpír és egyéb nyomok eltűnnek, és az arc észrevehetően fiatalabbá és frissebbé válik.

Facelift mezoszálakkal

A mezoszálak feldolgozott szálak, nagy rugalmasságú, az emberi szervezettel kompatibilis anyagból készülnek. Lebomlásuk során szén-dioxidot és vizet képeznek, és egészségkárosodás nélkül ürülnek ki. Ezek a tulajdonságok a mezoszálakat hasznossá teszik a bőr rugalmasságának javításában. Az eljárás mindkét nemhez tartozó betegek számára elérhető - ha nincs orvosi ellenjavallat.

 • A mezoszálas arcplasztika segítségével a gyönyörű oválist kötőszöveti keret támogatja. Az innovatív technikának van egy másik neve is - tradelifting.

Azt írják, hogy a reflexológia hatásán alapuló technikát keleti szakemberek találták ki, és a látható eredmény mellett segít megtalálni egy láthatatlan, de nem kevésbé fontos állapotot - a lelki harmóniát. Ezért sokan igazi áttörésnek tekintik az esztétikai gyógyászatban.

Az arcplasztikai szálak mennyiségét és minőségét a vizsgálat és az előkészítés szakaszában határozzák meg. Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a bőr egyéni jellemzőit és a probléma sajátosságait.

 • A mezoszálak lineáris változata a 35 évesek problémáit oldja meg, vagyis eltünteti a finom ráncokat.
 • A spirális biofilamentumok alkalmasabbak 40 évesek számára az állon lévő zsírréteg eltüntetésére, a szemöldök, a nasolabialis ráncok, a dekoltázs állapotának javítására.
 • Az erőteljes, bevágásokkal ellátott mezoszálak megbízhatóan megfeszítik az arc középső részét.

A menettel történő emelést szakember végezheti, aki rendelkezik az ilyen műveletek elvégzésére vonatkozó tanúsítvánnyal. Nemcsak a mozdulatait kell irányítania, hanem az egész folyamatot. A mezoszál nem okoz súlyos kényelmetlenséget a páciensnek, nem deformálja a környező szöveteket, és megbízhatóan gyökerezik a dermis vastagságában.

Az anyag reszorpciója másfél-két év múlva következik be. Ez idő alatt az arc megfiatalodott, az ovális tiszta. Kívánt esetben a kontúr két év múlva újra korrigálható.

Aptos szálak arcplasztika

Az arcfelújításhoz használt Aptos szálak típusa evolúciós úton haladt, és javult az eredeti verzióhoz képest. Eleinte nem felszívódó polipropilénből készült hornyolt termékek voltak. Manapság az Aptos márka a különféle célokra szolgáló arcplasztikai szálak mellett kétélű tűket is gyárt, amelyek segítenek az arc bármely területének korrigálásában.

A modern szálakat nem a bevágások miatt rögzítik, mint korábban, hanem csontelemeken, ami progresszívebb és hosszadalmasabb technika. Az Aptos szálak gyűjteménye a következő:

 • rugók - a száj sarkainak emelésére, a ráncok eltüntetésére;
 • "függőágy" - az áll területén történő korrekcióhoz;
 • kaprolakból készült;
 • a fenékre és a mellkasra.

A termékek előnye, hogy minden zónához kiválaszthat hatékonyat. De van az éremnek egy hátoldala is, ami nem annyira vonzó. A szálakat nagyon pontosan kell bevezetni, mégpedig a bőr alatti zsírrétegbe. A túl felületes beültetés deformációkkal jár, a túl mély beültetés pedig hatástalan.

Az a tény, hogy a szálak erősen nőnek, jót tesz az emelésnek. Ha azonban ezeket valamilyen oknál fogva meg kell szüntetni, akkor a beteg és az orvosok komoly problémával néznek szembe. Az sem titok, hogy a bevágások csökkentik az izzószál anyagának szilárdságát, ami annak töréséhez vezethet.

Facelift arany szálakkal

Amikor aranyszálas arcplasztikaról beszélnek, akkor nem tiszta aranyra gondolnak, hanem poliglikollal kombinálva. Szintetikus vezetőre van feltekerve, mint a legvékonyabb héj. Az arany a legmagasabb színvonalú, hajszálnál vékonyabb szálba húzza. Az épületek fémszerelvényekkel történő megerősítésével analóg módon az eljárást megerősítésnek nevezik.

A nemesfém fő előnye, hogy az ezzel a komponenssel ellátott facelift szálak hipoallergének, és évszázados tapasztalattal tesztelték őket. Hiszen az aranyat már jóval a modern anyagok megjelenése előtt használták szálak készítésére. Fiatalítás céljából 30-40 éves betegeknek ajánljuk.

 • Az előkészítő szakaszban a szakember megvizsgálja az arcot, pontosan meghatározza, hol van szükség beavatkozásra, jeleket helyez el.

Érzéstelenítés után egy speciális tű szúrja át a bőrt azokon a helyeken, ahol a beültetés következik. A szálaknak hálót kell alkotniuk. Egy manipulációra legfeljebb 3 métert töltenek. A gyógyító antiszeptikus krém felvitele teszi teljessé az eljárást.

A nemesfém keret minden szál körül aktiválja a kollagén és a kötőszövet termelődését, ami segít a bőr erősítésében és a ráncok kisimításában. Akár egy hónapig el kell tűnnie a természetellenes bőrtónusnak, a zúzódásoknak és egyéb tökéletlenségeknek, a maradék eredmény pedig két hónap után látható.

Az aranyszálak hátrányai közé tartozik, hogy minden levegőhőmérséklet-ugrással az arc észrevehetően megváltozik a színe, és a jövőben lehetetlenné válik, hogy egy aranyerősítésű személy hardveres kozmetikai szolgáltatásokat kapjon.

Folyékony szálak arcplasztika

Mit jelent a "folyékony arcplasztika"? Hogyan tud egy folyékony anyag felhúzni valamit, és általában megtartani az alakját?

Valójában az arcplasztika folyékony szálait bioszálnak nevezik, amely az emberi szövetekkel majdnem azonos anyagból készül. Utólagos felszívódásuk miatt a bőrvastagságban megerősítő kollagén állványok képződnek, amit meg kellett szerezni.

 • Az arcplasztikai szálak ezen változata egy innovatív kozmetológiai fejlesztés. A tömör szálakkal ellentétben az anyag egy speciális biogél, amely cink-kloridból és nagy molekulatömegű hialuronsavból áll.

A dermiszbe juttatják, ahol a fenti komponensek kölcsönhatása során oldhatatlan só képződik, amely katalizátora a rugalmas rostok képződésének. Ennek eredményeként az epidermisz megvastagodik, és a ráncok kisimulnak a felületén. A gél tovább tart, mint más szálak, és a hatása is: akár több évig is.

Az ezzel a technikával végzett arcplasztika speciális tűkkel, ambulánsan, előzetes konzultáció és kivizsgálás után történik. Gyakorlatilag fájdalommentes és biztonságos. De van egy figyelmeztetés: az eljárást egy tanfolyamon kell elvégezni, havonta kétszer megismételve, több hónapon keresztül. A pontosabb sémát minden esetben szakember számítja ki.

Folyékony szálak az arcplasztika cinkkel

Az aktív nők törődnek egészségükkel és megjelenésükkel, készek új szépségápolási technológiák kipróbálására. Folyékony szálak az arcplasztika cinkkel azoknak a nőknek valók, akik érdeklődnek a modern megoldások iránt a kozmetológia területén. A szálakat használó technikák mellett szól az a tény, hogy az életkorral összefüggő hibákat szike nélkül szüntetik meg.

A folyékony anyag egy szerkezetileg cink-kloridból és egy fontos, öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkező összetevőből - a hialuronsavból - álló gél. Két feladat elvégzésére képes: korrigálni és meghúzni.

 • A Facelift cérnák kevesebb cinket tartalmaznak, ezért emelőnek nevezik őket. Előre megtervezett séma szerint injekciózzuk az arc bőrébe. A test más részein bőrvédőt használnak.

Az injekció beadásakor a gél kitölti a mikroüregeket. A bőr úgy reagál rá, mint egy idegen testre, és megpróbálja elszigetelni a többi szövettől. Egyszerűen fogalmazva, a hialuronsav elősegíti a regenerációt, míg a cink védi a szöveteket a károsodástól. Ezután a bőr összehúzódik, kiegyenesíti a ráncokat. Idővel mindkét komponens biztonságosan kiürül a szervezetből.

A cinkkel ellátott szálak korrigálja a sekély öregségi ráncokat, egy kúra után a hatás több évig tart. Az ismételt manipuláció egy bizonyos idő elteltével megengedett. Ugyanakkor a szín kiegyenlítődik, a bőr friss és hidratált.

Vonatokkal ellátott szálak az arcplasztika érdekében

Manapság több tucat szál modellt fejlesztettek ki a facelifthez. Ez egyéni megoldásokat tesz lehetővé a különböző problémákkal és kérésekkel küzdő betegek számára. A cérnatechnológia segítségével a ráncok kisimulnak, az állkapocs korrigálásra kerül, az ovális kiegyenlítődik, a fej elülső részének minden pontján megfeszül a bőr.

Az esztétikai sebészek lineáris, szövött, spirális, rovátkolt szálakat használnak az arcplasztika során. Ez utóbbiak a legnépszerűbbek, mert univerzálisak és magas színvonalú eljárást biztosítanak. Használják petyhüdt bőrre, lógó szemöldökökre, az arc minden problémás területén a ráncok mélyítésére, szarkalábak jelenlétében, ajak körüli ráncok, nyaki öregedési karikák esetén.

Korlátozások is léteznek, ugyanazok, mint a többi száltechnológiánál. A klinikán való első konzultáció során tisztáznia kell, hogy problémái ellenjavallatok-e a szálak kezeléséhez. Hiányuk és a szakemberek helyes intézkedései esetén a pozitív hatás garantált.

Az első négy hónapban a váz megerősödésére tekintettel nő a kötőszövet növekedésének köszönhetően a folyamat első szakaszában. A hatás 4 évig tart, ekkor következik be a szálak végleges feloldódása. Ezen időszak után ugyanaz a manipuláció megismételhető.

Felszívódó szálak az arcplasztika számára

Az arcplasztika során felszívódó szálak egyik összetevője a tejsav. Az anyag támogatja a sejtek regenerálódását és a bőrfiatalítást. Az elem bekerül a felületi rétegbe, ahol bomlásnak indul, és egy bizonyos idő elteltével teljesen kiürül a testből. A facelift szálak hatására kialakuló új szövetek serkentik a kollagén termelődését, amit az öregedés jeleinek eltüntetéséhez kellett elérni.

Ebben a kategóriában a legvékonyabbak a 3D mezoszálak. Különleges, tompa végű kanülökön keresztül vezetik be őket, szétnyomva a bőr szerkezeti elemeit. Nekik köszönhetően a szövetek minimálisan megsérülnek - feltéve, hogy a filigrán kozmetikus rendelkezik az ilyen manipulációk végrehajtásának technikájával.

Az Aptos sorozat rendkívül hatékony biológiailag lebomló szálakat is tartalmaz, amelyek akár 4 évig is megőrzik az eredményt.

A kaprolak anyagok körülbelül egy év után szétesnek. Ez egy ártalmatlan folyamat, anélkül, hogy negatív következményekkel járna a tényleges fiatalításra nézve.

 • A felszívódó anyagok kategóriáját a 40 év alatti nők számára ajánljuk, amikor a nem kívánt változások még nem lépték át a „visszatérési pontot”.

A szálakat speciális vezetőtűk segítségével, helyi érzéstelenítésben vezetik be a felületi rétegekbe. A hatás különösen észrevehető olyan esetekben, amikor az arcon sok a mimikai ránc. Egy érett nő arcán egyértelműen meghatározott redők esetén ez az eljárás hatástalan.

A szálak beültetése valóban kézi munka, a szó nagy értelmében, és a hibák nagyon drágák a megrendelőnek - szó szerint és átvitt értelemben is. Ne legyen túl lusta, hogy magasan képzett szakembert találjon!

Tornado szálak arcplasztika

A facelifthez csavart tornádószálak 7 mm átmérőjű fonott termékek. Lineáris anyag csavarásával jönnek létre. A Tornado befecskendezhető sűrű bőrű területekre (izmok, mély és középső rétegek), valamint a fokozott feszesítés érdekében. A kettős szálak nagymértékben támogatják és serkentik a természetes kollagéntermelést.

 • Azokat az eljárásokat, amelyek szálakat használnak a facelifthez, szálemelésnek nevezik. A test különböző pontjain hajtják végre, és a Tornado számos változatát használják az eljárásokhoz.

A 20 egyszerű monofil szálból készült speciális multifilamentek hatékonyan küzdenek a nasolabialis problémákkal, a kifordított arccal és a beesett szemekkel. Volumen adnak, és jól passzolnak más népszerű eljárásokhoz is: Botox injekciók, kontúrozás hialuronsavval. A multifilamentumok fokozatosan feloldódnak és eltűnnek a bőr vastagságából.

A dupla rugóknak vagy fogaskerekeknek látszó termékek különösen hasznosak a nasolabialis és a szem területének korrekciójára. A formára "emlékeznek", így szorítás vagy nyújtás után visszatérnek korábbi helyzetükbe. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a fakó bőr, az ajkak sarkai és a legproblémásabb helyek megbízhatóan feszesebbek.

Spirál szálak arcplasztika

A spirálokat szálaknak nevezzük, amelyek egy adott alak miatt nyúlhatnak és zsugorodhatnak. Bár a kozmetológia a közelmúltban spirálszálakat használt az arcplasztika során, ezek már széles körű népszerűségre és pozitív értékelésekre tettek szert. És ennek megvannak az okai. Így a spirál alakú arcplasztika szálainak a következő előnyei vannak:

 • hatékonyság;
 • Biztonság;
 • életkori korlátozások nélkül;
 • sérülések és hegek hiánya;
 • önmagában és más fajtákkal kombinálva;
 • kompatibilitás más kozmetikai eljárásokkal;
 • számos indikációra használható (szemöldök, T-zóna, szeméremajka-áll redők).

A spirálszálak 40 év után megszüntetik a megereszkedett bőr- és dekoltázshibákat. Fájdalommentesnek és megbízhatónak tekintik. Hosszúságuk 50 vagy 60 mm. Az olyan minőség, mint a rugalmasság, lehetővé teszi, hogy a termékek könnyen visszatérjenek eredeti helyzetükbe nyújtás után.

A fogyóanyag mennyiségét a kozmetikus számítja ki. A termékeket vékony, rugalmas tűvel vezetik be, amely nem szakítja el a szövetet, csak szétnyomja azokat. Ennek köszönhetően kisebb a fájdalom és minimális a műtét utáni nyom. A sebész tevékenységei először megfelelnek a "ahová a tű, oda megy a cérna" elvnek. A tű spirálok nélkül tér vissza: a végső helyen, a bőr alatt marad. Létrejön egy keret, amely korrekciót és támogatást nyújthat a problémás területeken.

Szálak Cog (kogi) arcplasztika

Az arcfelújításhoz szükséges szálak gazdag választékát nehéz megérteni az ezen a területen tudatlan ember számára. A trendeket keleti kozmetikusok határozzák meg – a legegzotikusabb termékek és innovatív megoldások fejlesztői. Különösen a koreai márkák tartják magabiztosan a pálmát.

 • A fogasszálakkal (kogi) való korrekció az arcplasztika érdekében szintén az ő fejlesztésük. A praktikusság, a biztonság és a hatékonyság fontos jellemzői ennek a száltípusnak.

Az újítás abban rejlik, hogy nem simák, hanem bemetszések vannak irányítva, hogy a rögzítés a lehető legmegbízhatóbb legyen. Nem utasítják el őket, mert a szervezet nem érzékeli őket idegen testként. A vastagságba speciális tűkkel történő szúrásokon keresztül jutnak be. A legvékonyabb tű mellett a szálak kanülcsövekkel is fel vannak szerelve.

A bőr belsejében megtelepedve a fogaskerekek hamarosan fokozatosan szétesnek. Ugyanakkor hasznos anyagok szabadulnak fel, amelyek növelik a kollagén és az elasztin mennyiségét. Ezek a folyamatok kiválóan hatnak a bőr állapotára, a szálak teljes szétesése után egy összekötő keret marad meg, amely sokáig megőrzi alakját.

A mezoszálak végső bomlástermékei a víz és a CO2, amelyek természetesen kiválasztódnak és nem károsítják a szervezetet. Ezért, amint az eredmény már nem kielégíti a pácienst, ismét megismételheti az arcplasztikat.

Koreai szálak arcplasztika

A koreai szálakat széles körben használják a klinikákon arcplasztika céljából. Az Omega, COG, VERSATILE, Beaute lift sorozat többféle termékmodellt kínál. Anyagban, alakban, kaliberben, hosszúságban különböznek egymástól. Hogy egy adott esetben milyen szálak szükségesek egy facelifthez, az a szakemberen múlik, aki tanácsot ad, megvizsgál az ügyfelet. Választását az életkor, a beteg állapota, a probléma súlyossága, a megvalósítás mélysége, a rögzítés módja határozza meg. A hatás a szervezettel biológiailag kompatibilis anyagokból intradermális váz kialakítására épül.

 • A koreai termékek a 30-45 éves betegek számára hasznosak, amikor a hervadás már észrevehető, de még korrigálható cérnatechnológiával.

A szálakat ultrafinom injekciós tűkkel, enyhe érzéstelenítéssel szúrják be; minden korrekciós zónában több darabot használnak. A száltartást 1-2 évre tervezték, utána ismétlést igényel.

 • Ha az arcon különböző helyeken található ráncok, a problémás területeken barázdák és redők, az áll és a szemöldök széle megereszkedik, és a szem nem ragyogóan, hanem mimikai ráncokkal „sugárzik”, akkor a koreai szálak tökéletesen megbirkózni fognak őket.

A hatás azonnal látható, és hat hónapig tovább növekszik. Ez annak köszönhető, hogy a szálak bevezetésének helyén új kollagén képződik. És mire a koreai szálak mennyisége semmivé válik, az erős keret megbízhatóan támogatja a lágy szöveteket.

Darwin szálak arcplasztika

A facelift szálak jellemzője a vastagság, a hosszúság és az anyag, amelyből készültek. A vékonyabb termékek kevesebb fájdalmat, sérülést és nemkívánatos következményeket okoznak: duzzanat, zúzódás, zúzódás stb. Nagyon sok anyagot használnak fel, például a Darwin szálak a facelifthez polikaprolaktonból készülnek. Ez az olasz Ergon gyártó felszívódó termékválasztéka, amelyet speciális innovatív technológia segítségével hoztak létre. A három legnépszerűbb mezoszál egyike.

 • A Darwin szálak szerkezete hármas plexus, átlátszó és sima, speciális orvosi ötvözetből készült tűbe építve - tartós és rugalmas.

A szakmai szlengben a termékeket 3D kaprolaktonnak nevezik. Ez a polimer a bőr vastagságába ágyazva szerkezetátalakítási tulajdonságot mutat, beindítja a rostok kollagénképződését. Ennek eredményeként a kontúr tisztább lesz, az arc üdébb, a megkönnyebbülés kiegyenlítődik.

A szakemberek megjegyzik a szálak következő tulajdonságait:

 1. Használható túlérzékeny és magas mimikai feszültségű területek korrekciójára.
 2. Széles korosztály.
 3. Sima oldódási folyamat.
 4. Tartós hatás.
 5. Alkalmas komplex fiatalításra.
 6. Minimális komplikációk.
 7. Rövid gyógyulás.

Facelift 3d mezoszálakkal

A mezoszálakkal végzett 3D facelift eljárás egy fiatalító technológia, amely számos, korábban ismert eljárás eredményét egyesíti:

 • Botox injekciók;
 • üregek kitöltése a bőr vastagságában;
 • lézer;
 • oxigéntelítés kozmetikai készítményekkel.

Az ebbe a kategóriába tartozó Facelift szálak más fajtáktól eltérő anyagból készült bio-implantátumok. Megvalósításuk fő előnye a gyorsaság, valamint a bőrre gyakorolt negatív következmények hiánya.

Kinézetre a 3D mezoszálak tüskések, mikroszkopikus tüskékkel. A műtét során a szakember ékszeres precizitással apró bemetszéseket végez egy problémás területen, és itt szálakat vezet be, amelyek először „tövisekkel” tapadnak a bőrsejtekhez, majd az orvos speciális eszközökkel kisimítja azokat. A bemetszésekhez hajszálnál nem vastagabb tűket használnak, amelyek szinte nem hagynak nyomot.

A manipuláció nagyon hatékony, de még mindig nem csodaszer. A hatás kis mimikai elváltozásokkal figyelhető meg: a szemben, az ajkakon, az arcokon. Ez a legjobb esetben egy évig tart, amíg az anyag fel nem oldódik. A tartósság érdekében az eljárást évente meg kell ismételni. Mély redők és pigmentáció jelenlétében nem számíthat észrevehető fiatalításra.

4D szálak arcplasztika

A szövetek maximális feszességét a 4d szálak biztosítják az arcplasztika számára - negyedik generációs termékek, minden irányba irányított kampókkal. A dermisz vastagságába kerülve jelenlétükkel feszesítik azt, és egyben serkentik az erősítő rostok növekedését és a sejtregenerációt. A többi hasonló tulajdonságú facelift szálhoz hasonlóan ezek is feloldódnak, sűrű keretet hagyva benne és megújult bőrfelületet.

 • A hatás hosszan tartó, de sajnos nem örök: két-három év elteltével a betegek kénytelenek ismét támogató beavatkozást rendelni.

A 4. Generációs termékek olyan esetekben javasoltak, amikor a 3D szálak nem tudnak megbirkózni a problémával - a nyaki terület, az áll, a nagy túlnyúló pofák, az arc minden területén lévő mély redők korrekciójára. Hatékonyabbak, mint mások, amelyeknél a dermis jelentős petyhüdtséget szenved. Általánosságban elmondható, hogy a 4D szálaknak számos előnye van:

 • a végrehajtás sebessége;
 • érzéstelenítés és súlyos trauma nélkül;
 • a hatás azonnal látható, sokáig tart;
 • ne ragyogjon át;
 • rövid otthoni rehabilitáció.

A szálak polidioxanonból készülnek, amelyet a gyógyászatban sebészeti varratok rögzítésére használnak. Az anyag nagyon tartós, hiallergén, nem mérgező és fokozatosan oldódik a szervezetben. Megbízható alátámasztást biztosít a szövetek jelentős tömegének – nem csak az arcon, hanem a mellen, a fenéken, a combon és a hason is.

Kollagén szálak arcplasztika

A természetes kollagén fehérjevázat alkot, melynek feladata a bőr tónusának biztosítása. Ismeretes, hogy mikroszkóp alatt számos összefonódó szálnak tűnik, és a sebészetben varratanyagként használják. A kollagén az emberi szervezetben termelődik, hiány esetén pedig kívülről - kozmetikai termékek részeként, illetve kollagén injekcióval - juttatja be.

 • Az életkor előrehaladtával a kollagén mennyisége csökken a szervezetben, és a felületi termékek alkalmazása nem segít az okon. És akkor itt az ideje, hogy rákérdezzünk az arcplasztika szálaira. Ami? Miből készült és miért?

Az arcplasztika kollagénszálait úgy tervezték, hogy erősítsék a bőr keretét. Az ebbe a kategóriába tartozó szálakat 30-60 évesek bőrébe ültetik be, minden ellenjavallat hiányában vékony tűkkel, helyi érzéstelenítésben. Népszerű márkák a Zyrderm, Zyplast, CosmoDerm, CosmoPlast.

A termékek kettős hatást fejtenek ki: nemcsak önmagukat erősítik, hanem az egyes szálak körül egy erősítő szövet kialakulását is serkentik. Mély nasolabialis ráncok, hegek vagy akné utáni kisimítására, az arccsont, az orcák, az ajkak térfogatának növelésére, az ovális korrekciójára használják.

A kollagén anyag nem szívódik fel, de károsodhat és megsemmisülhet. Ezután újbóli végrehajtásra van szükség. És általában egy manipuláció nem oldja meg a problémát.

Rugós szálak a facelifthez

Bizonyos területeken különféle szálmodelleket használnak az arcplasztika számára, például sima szálakat - a homlokon, az arccsontokon, az állon. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bőr különböző területeken egyenlőtlen sűrűségű, és egyenlőtlen terhelésnek van kitéve.

 • A facelift menetes rugók nagy rugalmassággal rendelkeznek, ezért a leginkább mozgékony és legsűrűbb területeken használják őket. A bőr alatti szintre telepítve a nasolabialis redők, az áll és a szemöldök emelésére.

A források anyaga egy modern anyag, amely hat hónap után képes szén-dioxiddá és vízzé alakulni. A gyártási folyamat magában foglalja a hőkezelést a "memória-effektus" elérése érdekében, és a tűre való tekercselést, hogy rugó alakját kapja. A tűk speciális acélból készülnek.

 • A termék vastagságába való bejuttatás után felveszik korábbi formájukat, a bőrt és az izmokat a kívánt szintre húzzák.

Rugót 30-45 évesen használok a szemhéjak, az ajakzugok, az állkapocs, a kettős áll ptózisának korrigálására. Későbbi életkorban a hatás kevésbé kifejezett. Az eredmény: 4-5 éves fiatalítás, kisimítja a ráncokat, kisimítja az oválist, aktiválja a természetes kollagén termelődését.

A szálak alkalmasak a test más részeinek manipulálására. Jól kombinálhatók minden hardverrel és injekciós eljárással.

Rugós menetes szálak a facelifthez

Új szó az esztétikai sebészetben a tavaszi szálak az arcplasztika számára. Egy francia laboratóriumban fejlesztették ki kozmetikai termékek gyártására. Az alapvető különbség a korábbi termékekhez képest a kétrétegű szerkezet és a rengeteg nem agresszív bevágás a teljes hosszon. Anyaga poliészter szál szilikon burkolattal.

Az arcplasztika francia szálak gyors és tartós hatást biztosítanak az alábbi területeken:

 • homlok, szemöldök;
 • alsó állkapocs;
 • arccsontok;
 • nyak;
 • mell;
 • alkar;
 • fenék;
 • gyomor;
 • csípő.

A Spring cérna előnyei, hogy nagy rugalmasságuk, nem traumatikus, alkalmazkodó képességgel rendelkeznek az arckifejezésekhez és az izommozgásokhoz, gyors túlélésük. A menetek mechanikailag erősek, a fogak gyakorisága és mindkét irányú irányultsága miatt is.

Az eredmény minimális időtartama a beavatkozás után 3-4 év, megfelelő odafigyeléssel pedig még többet ígérnek. További előny a gazdaságosság: mindössze két vagy három termék szükséges az egyes területek javításához. Míg az elavult anyagokkal történő megerősítéshez legfeljebb 15 menetet használnak.

A szálak olyan 40 év felettiek számára alkalmasak, akik aggódnak az életkorral összefüggő változások miatt, akik drámaian fogytak vagy híztak, és nem terveznek súlyingadozást a közeljövőben.

Omega szálak a facelifthez

A kiváló minőségű anyagok segítik a gyors és tartós lifting hatás elérését. Sok cérnaspecialista az omega szálakat részesíti előnyben az arcplasztika érdekében. Ezek egyedülálló polidioxanon mezoszálak többirányú bevágásokkal és nem traumás tűvel.

Az éles vágású tű minimalizálja a fájdalmat, és lehetővé teszi, hogy ezt a cérnamodellt facelifthez használja a kényes területek - perioralis, periorbitalis, dekoltázs - korrekciójára.

Az Omega modell előnyei:

 • Maximális hatás minimális traumával.
 • A mellékhatások bizonyos feltételek mellett önmagukban is áthaladnak.
 • Az erősítő hatást 2-5 évig tárolják, ezután az eljárás megismételhető.
 • Különféle módosításokat alkalmaznak egymással együtt az egyes zónák fokozott rögzítése érdekében.

A termékeket koreai cégek gyártják. Négyféle cérnaterméket kínálnak. Hogy melyikre van szükség, az orvos dönti el - a bőr állapotának, a probléma súlyosságának, a beteg életkorának és egyéni jellemzőinek vizsgálata után.

Fontos pont az ellenjavallatok kimutatása. Az első túl fiatal. A száltechnológiák használata 25 éven aluliak számára nem ajánlott sem az arcon, sem a test más részein.

Monofil arcplasztika

A kozmetikai szálak klasszikus változata az arcplasztika sima (lineáris, mono). A bőrben az ilyen mezoszálak megbízható keretet hoznak létre, és aktiválják a kollagén képződését. A sima, felszívódó polidioxanon mezoszálak bemetszéssel (szegfűszeg), spirális (rugók formájában), copfba szőtt szálakkal rendelkeznek.

 • A Facelift monofilek a filament anyagok első generációját alkotják, a rugók és pigtailek pedig a második generációt. Minden módosítás elvégzi az arckorrekciós feladatait.

Tehát a lineáris termékek a legegyszerűbb implantátumok. Kis átmérője és 2,5-9 cm hosszúsága lehetővé teszi, hogy az arc bármely részére telepítse. Különösen hasznosak a vékony bőrfelületek megfiatalítására. Lógó szemhéjak, szarkalábak, lefelé tartó szájzugok – ezek a helyek. A legjobb hatás 30-40 éves korban érhető el.

 • A művelet területtől és feladatoktól függően legfeljebb egy óráig tart. A beteg azonnal hazamehet, mivel nincs szükség további orvosi felügyeletre. Ez nagyon kényelmes azok számára, akik otthon kívül érzik magukat kényelmetlenül.

Idővel az anyag, amelyből a szálak készülnek, lebomlik, és következmények nélkül eltávolítják a szervezetből. A lifting hatás körülbelül két évig tart. Más mezoszál-modellekkel, valamint hardvertechnológiákkal kombinálva az eredmény meghosszabbodik. A cérnatechnika akkor ismételhető, ha az eredmény már nem kielégíti a pácienst.

Orvosi szálak arcplasztika

A sebészeti varratanyag története időtlen időkig nyúlik vissza. Az ókori gyógyítók "rögtönzött eszközöket" használtak a sebek és sérülések - haj, szárnyak, rostok, inak - lezárására. A modern anyagok egy nagyságrenddel magasabbak. Így az orvosi szálak arcplasztikai besorolása nem csak az erősséget, hanem számos paramétert is figyelembe vesz: szerkezet, rugalmasság, manipulációs tulajdonságok, bevonat megléte vagy hiánya, biokompatibilitás, kanóchatás.

 • A biológiai destruktív tulajdonságok szerint az anyagok felszívódó (katgut, különböző bomlási idejű szintetikus), nem felszívódó (poliészterek, poliolefinek, fluorpolimerek, acél) és feltételesen felszívódó (selyem, poliamidok, poliuretánok) típusokra oszthatók.

A varratanyagot nem csak a sebészek, hanem a szépségipari szakemberek is használják. Tehát az arcplasztika kozmetikai szálai nem a semmiből jelentek meg, hanem a sebészet területéről kölcsönözték őket. Beültetéskor eltávolítják a ráncokat, feszesebbé teszik az arcot, az arc általános megfiatalodása következik be (az arcokat megereszkedett orcáknak nevezik, amelyek deformálják a kontúrt, és szomorú vagy fáradt megjelenést kölcsönöznek az embernek).

 • Csak a szakemberek érthetik meg a cérnatermékek összes bonyolultságát.

Hiszen a világ minden táján gyártják őket, új szintetikus anyagok felhasználásával és a választék bővítésével. A témában eligazodni vágyó betegeknek elég annyit tudni, hogy a kozmetikai sebészet sokféle orvosi szálat használ: nem felszívódót és különböző bomlási idővel felszívódót egyaránt.

Kara szálak arcplasztika

A cara facelift szálak választéka mono, dupla, spirál, fonat, dupla fonat, mono aranyozással, bevágásokkal. A termékeket a kozmetikai ipar számos képviselője gyártja, különösen népszerűek az Omega, EVE COG, Beaute` lift V Line, VERSATILE Uni. Hogy a szakember melyik szálat részesíti előnyben az arcplasztika során, az az ő előjoga és felelőssége. A páciens feladata a bizalomra méltó klinika és orvos kiválasztása.

Amikor az arcplasztika mellett dönt, hasznos tudni néhány ajánlást:

 • A felszívódó szálak legfeljebb 40 évig használhatók. Később előkerülnek a nem felszívódóak, amelyek megbízhatóbb erősítést képeznek és védenek a későbbi megereszkedéstől.
 • Ha először nem felszívódó modelleket használtak, akkor az ismételt manipuláció során kellő időben ugyanabból az anyagból kell szálakat venni.
 • Ha nagy a zsírréteg, előzetes zsírleszívásra lehet szükség.
 • Ha több anatómiai zónát kell meghúznia, az ülés több külön manipulációra oszlik.
 • A cérna kombinálása más módszerekkel, különösen súlyos, életkorral összefüggő problémák esetén, jelentősen javíthatja az öregedésgátló eredményt.

Tejipari, polilaktikus cérnák arcplasztika

A tejipari (polilaktikus) szálak az arcplasztika növelésére növelik a hatékonyságot, a biztonságot és az élettartamot. A világnépszerűség éppen ezzel, valamint a technológiában rejlő minimális kockázatokkal és traumákkal függ össze. Egyedi facelift szálak kerülnek a bőr alá, amelyek egy, az emberi szervezettel kompatibilis anyagból - politejsavból - készülnek. Előnye, hogy a sav nem halmozódik fel, hanem lebomlik és nyom nélkül ürül.

A tejpolitermékeknek kettős hatása van.

 • Először is megszokják a vastagságot és megfeszítik az arc lágy szöveteit; fázis körülbelül 9 hónapig tart.
 • Végül a bomlás után is hatnak, mert a körülöttük elhelyezkedő sejtek az anyag hatására beindítják saját kollagénjük termelődését.

A lift akár 5 évig is használható. Az eredmény időtartama a bőr alatti zsír jelenlététől, életkorától, a probléma súlyosságától, a szálak számától, az eljárás minőségétől és az azt követő gondozástól, valamint a további gondozási intézkedésektől függ.

 • Különösen figyelni kell még alvás közben is: csak a hátadon aludj. Napközben ne terhelje meg az arc- és a rágóizmokat.

Ha a szálakat a test részeibe vezették be, akkor a fizikai aktivitást abba kell hagyni, és még jobb, ha a következő napokban az ágyban „gurulunk”.

A szálas technológia univerzális, de elsősorban az arc problémás területeinek helyreállítására használják. Eltávolítja a ráncokat a homlokon, halántékon, arccsontokon, nyakon, megszünteti a megereszkedettséget, korrigálja a szemöldök, a felső szemhéj, az ajkak területét.

A bőr tónusának javítása a belső combokon, a felső végtagokon, a hason, a mellkason is tejfonalok ereje alatt áll. A szálakkal végzett manipuláció alsó korhatára 30 év.

Fonott szálak arcplasztika

Egy profi ügyes kezében a facelift fonatok dupla emelést biztosítanak. A hatást egyszerűen magyarázzák: a copfba szőtt szálak nagyobb terhelést bírnak el, mint egyetlen lineáris szál. Vagyis nagy tömegű bőrt képesek megfeszíteni, valamint erősebben serkentik a kollagén képződését. Az ilyen szálakat kevesebbet fogyasztanak az emelő ugyanazon területén.

 • A pigtaileket sűrűbb területeken és az arc oválisa mentén használják, ahol különösen erős feszesítő hatás szükséges. Szem, orr, ajkak közelében a duplájára és vastagabbra nőtt, jobban meg lehet támasztani a bőrt, kiküszöbölni annak hiányosságait.

A copfba szőtt szintetikus szálak a facelifthez biztonságosak és stabil hatást garantálnak. Polidioxanonból készülnek, amely a sebészetben használt sebészeti varratok anyaga. Pigtails eltávolítja a második állát, húzza meg a leeresztett arcokat.

Az anyag bomlásnak van kitéve, és körülbelül 6-8 hónap alatt jelenik meg. Ez idő alatt olyan vastagságú pecsét képződik, amely 1,5-2 évig képes megtartani a bőrt. Ezzel egyidejűleg aktiválódik a saját kollagén szintézise, aminek köszönhetően a bőr sűrűbbé válik és képes megőrizni alakját. Nagy előnye, hogy a tónusos arcnak természetes kifejezése van, torzítás és aszimmetria nélkül.

Rózsaszálak arcplasztika

A koreai rózsaszálak az arcplasztika számára a Beaute`lift V LINE sorozat részét képezik. Ezek vékony, felszívódó tüskés mezoszálak polidioxanonból, fix 14 cm hosszúsággal.

 • A 4 cm-en az egyik oldalon tüskék vannak, a következő 5 cm-t ellentétes irányú tüskék borítják, a fennmaradó 5 cm sima.

A kanülök a legjobb minőségű japán acélból készülnek. A lézeres élezésnek köszönhetően a tűk könnyedén és fájdalommentesen siklanak át a szöveteken, szinte nem hagynak nyomot vagy zúzódást.

A filament anyag mennyiségét az orvos határozza meg a vizsgálat és a manipuláció előkészítése során. A Rose facelift szálakat a következő esetekben használják:

 • csökkent tónussal, mély barázdák jelenléte a száj sarkában, nasolabialis és nasolabialis területeken;
 • megereszkedett szövetekkel a felső és alsó végtagokon;
 • gravitációs ptosis jelenlétében - az arc minden területének szöveteinek kihagyása.

A mezoszálak megfeszítik és rögzítik a szöveteket, majd 6-8 hónap múlva feloldódnak. Ebben az időszakban a bőr alatti csontváz képződik, amely segít a kontúr helyreállításában és természetes megjelenésében. A végeredmény a bőr megfiatalodása, simasága, rugalmassága. Az előkészítési és rehabilitációs intézkedések minden meneteljárásnál szabványosak.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.